torsdag den 19. november 2015

Popcorn og fugle, æblerov og hørelse

P1090502Vi har på et tidspunkt fået nogle popcorn i en gavekorv. Ingen af os spiser den slags, så da jeg så i bladet ‘Vores Villa’ at man kunne lave spiselige dekorationer, der gør fuglene glade, så var det selvfølgelig det disse popcorn skulle bruges til.
P1090501


Da jeg kom forbi en række rønnebær, røg der lige et par klaser med hjem. Man må smede mens jernet er varmt. Popcorn blev poppet i mikroovnen. Du milde kineser med popcorn, der bliver ud af sådan en portion. ståltråd blev klippet i passende stykker. Herpå trådte jeg popcorn og rønnebær. Man kan også bruge æblestykker og andet, man ved fuglene kan lide. Jeg har kun lavet et par kranse og hjerter, da der i opskriften stod, at det var vigtigt at popcornene ikke indeholdt salt, og det aner jeg ikke om de gør. Har du børn, eller børnebørn, er ideen hermed givet videre, til et par hyggelige stunder sammen med ungerne. Man kan jo spise lidt af herlighederne, (hvis man er til den slags) mens man laver lækkerier og pynt til haven. I bladet var der sat røde silkebånd på også. Det har jeg undladt, men dekorationerne hænger nu i det bladløse hasselnøddetræ og prøver at lokke flere fugle til. P1090490Jeg har været på æblerov, men med god samvittighed, da jeg har fået lov af ejeren.  Alle æblerne er plukket, så man skal lede lidt for at finde nogle på træerne, men det gør jeg også gerne. Det var nemmere at finde paradisæblerne, som der er lige så mange af som rigtige æbletræer. P1090499
Paradisæblerne giver en bedre bestøvning af spiseæblerne. Disse paradisæbler er større end kirsebær og mirabeller. Jeg fik helt lyst til at sylte nogen af dem til pynt på desserter, men jeg lod dem hænge. Efter en times vandring op og ned ad rækkerne i den store plantage, var min bærepose  blevet fyldt med æbler. Allerflest af sorten Pinova, men også lidt Galaxy. Pinova er et dejligt dansk spiseæble, når nu Sunrise var ‘udsolgt.’ Der røg også et par andre sorter i posen, efterhånden som jeg så et ensomt æbler hænge på træerne. Jeg kunne snart heller ikke se mere, så jeg vendte hjemad.P1090497
Allan har haft høreapparater i omkring 23 år, og har for snart mange år siden, været igennem en undersøgelse for muligheden af en operation for otosklerose. Dengang kunne (eller ville) man ikke operere ham, men nu har han, som jeg skrev lidt om her, forsøgt igen. Køge sygehus, indstillede ham til operation allerede den 12. oktober, så vi gik blot og ventede på indkaldelsespapirerne. Der skete bare ikke noget, så jeg syntes Allan skulle ringe og høre, om Køge havde glemt ham. Det havde de ikke, men der var 3 års ventetid. Jamen kan jeg så ikke blive opereret et andet sted, spørger Allan. Jo, men det skal du selv finde ud af…. Hmm.. jeg aner ikke hvor jeg skal henvende mig. Vi plejer da altid at få et brev om at der er lang ventetiden og hvilke muligheder vi så har. .. Det bruger vi ikke her, sagde de i Køge….. De var dog søde til at hjælpe, og foreslog at han kunne kontakte pivathospital Mølholm i Århus. Hvis de sagde ja til at operere, skulle han vende tilbage til Køge, så de kunne sende hans papirer. Allan har ringet til Mølholm, som selvfølgelig lige skulle have papirerne tilsendt. Når de havde dem, ville de sende et brev med dato for en forundersøgelse. Allan skal til Århus den 30. november. Når undersøgelsen er foretaget vil de højst sandsynlig kunne operere ham allerede nu i december. 

14 kommentarer:

 1. Det er spændende om man kan operere for otosclerose - det re jo noget småt noget, der sidder i øret. Men jeg har hørt om nogle tilfælde, som har fået pæne resultater med en operation hvor der indsættes et implantat for ødelagt øre, og det er jo også en vanskelig operation som rører ved det indre øre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt operere. Det har man kunnet i mange år. Køge har godkendt og ville godt operere, så nu må vi se om Mølholm også vil. Allan vil altid skulle bære høreapparater, men i bedste fald, vil han kunne høre dørklokken uden høreapparat. DET ville være STORT. Selvfølgelig er der også en risiko at løbe, men det er der jo altid.
   Jeg kender også sådan en person der har fået indopereret et implantat, da hun var ganske lille. I dag er hun voksen og det fungerer glimrende.

   Slet
 2. Det vil da være helt fantastisk, hvis Allan kan blive opereret allerede her i december især når man sætter det op mod de tre års ventetid i Køge. Det er i øvrigt mærkeligt, at de ikke orienterer om de alternative muligheder; det gør de da på RH, hvor jeg lige har været på Hukommelsesklinikken; der fik man et langt og informerende brev, hvor det bl.a. fremgik, at man kunne henvende sig andre steder, hvis man ikke ville vente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, så nu må vi vente og se hvad de siger :-) Det synes vi også. Allan har været under kniven et utal af gange, i alle mulige sammenhæng, og hver eneste gang har han fået et brev om hvor han kunne henvende sig, eller han har fået besked inden han gik hjem om at der var så lang ventetid, så de automatisk sendte det videre til dem med den korteste venteliste, og så kom der bare et brev eller en opringning om en dato og klokkeslet han skulle møde op.

   Slet
 3. Jeg krydser fingre for at Allan kan blive opereret, det ville da være fantastisk, hvis det kunne lykkes.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom han aldrig vil kunne komme til at fungere uden høreapparater, vil det være en stor gave at kunne komme til at høre bedre. Høreapparatudviklingen kan ikke følge med hans høretab.

   Slet
 4. Jeg vidste ikke at fugle kunne lide popcorn! Men en krans med bær og æbler... det var en god ide.
  Paradisæbler giver ellers en god gele...
  Pøj pøj med et godt forløb til Allan. Otosclerose er da også en træls ting at have! Godt man teknisk set er blevet rigtigt dygtige til mikroperationer. Håber han får en gedigen gevinst ud af operation, så en bedre hørelse opnås. Det gør nu livet lettere at have forbindelse til verden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der vidste jeg heller ikke, før jeg læste det i bladet.
   Det letteste er at lave gele, og det bruger vi sjældent. Jeg vil helst ikke have gele på min æblekage ;-) og de hele æbler er altså meget mere dekorative. Paradisæblerne ville se flotte ud på en fugledekoration, tænkte jeg, da jeg stod hjemme i køkkenet uden æblerne.
   Det er det. Tak, det håber vi også. Ja, det kan du jo tale med om.

   Slet
 5. Jeg læste godt artiklen, du omtaler, men har ikke prøvet ... nu venter jeg på statusrapport fra dig, om hvor stor succesen er med de kranse :-)
  Det var da en pæn blanding æbler, du fik samlet dig der.
  Vores tur til Føtex var forgæves - de havde slet ingen æblemost fra Guldborgsund!
  Vi krydser fingre for Allan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sidste tid har vi ikke set fugle i haven overhovedet, og vi kan heller ikke se der forsvinder noget af det fuglefoder vi serverer for dem. Fuglene har det med at forsvinde i perioder. For så at komme og tømme rub og stub, så vi fylder op hver anden dag. Vi aner ikke hvorfor,det er sådan, men mistænker et par katte. Der mangler lidt popcorn på dekorationerne, men de er ikke ribbet endnu ;-)
   Det var en dejlig blanding af skønne æbler.
   Øv, I prøvede så ikke Kvickly, kan jeg næsten regne ud. De har altid mosten som fast sortiment på deres hylder.
   Tak :-)

   Slet
 6. Mht. Allan og det med ventetid. Her i området sender de indkaldelsen ud, trods der er 3 års ventetid, i skrivelsen står der muligheden for alternativ, hvem der skal ringes til hvis det er det man ønsker.
  De fleste vil da vælge alternativ når det er 3 år der skal ventes.
  Knæk og bræk til Allan, og familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også sådan det plejer at være her. Vi har aldrig oplevet det på den måde før, og vi har ellers været igennem systemet en hel del gange efterhånden. Det vil man lige netop, så det var godt vi fik ringet til dem.
   Tak.

   Slet
 7. Smart fuglefoder. Usmart hospitalsadfærd. Måtte det gå godt med operationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyser/lyste lidt op derude. Tak.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)