onsdag den 19. august 2015

Flyveture, brand, tyveri og bomber

Mine 14 dages ferie er slut. Jeg føler jeg har haft en rigtig dejlig lang ferie og er godt tilfreds med at hverdagen startede igen mandag morgen.   
Jeg har fået et par spørgsmål, om det ikke er hårdt at starte igen efter ferien. Svaret er ganske ærligt, nej. Jeg har aldrig syntes, det er været hårdt, selvom jeg ved, at der ligger bunker så store, og jeg er presset på tid, og halter bagud de næste mange uger. Det er netop det, der er sjovt. Tiden flyver afsted. Det gør den nu altid. Jeg føler aldrig at tiden er lang, når jeg er på arbejde.  P1080245
Når jeg sidder på cyklen på vej til og fra job, bliver der skrevet eller påbegyndt mange blogindlæg, i hovedet. Pludselig er tankerne taget på en flyvetur. Enten fordi jeg kommer for langt omkring, og kører af sporet tankemæssigt, eller fordi jeg pludselig ser et dyr, en plante eller noget andet interessant… og hvor var det så lige jeg var nået til!
Her kommer lidt af det jeg har oplevet og ville have brygget lidt sammen om.
Længe før vi tog til Bornholm, havde vi tilmeldt os en sælsafari til Rødsand. Det skulle foregå i fredags, men allerede torsdag formiddag, ringede de og aflyste fordi DMI havde varslet alt for meget blæst til at vi kunne sejle. Så den sæltur er fløjet sig en tur. Det gør nu ikke spor, for vi så jo masser af sæler på Tat. Vi valgte ganske frivilligt at bruge dagen på at arbejde gratis for andre. Et arbejde der foregik udendørs.
Allan flyver afsted til diverse offentlige instanser i nord, øst og vest. Mandag den 27. juli var han en tur på Hamlet, for at få MR-scannet sit knæ. Torsdag i sidste uge, ringede lægen, at de vil operere ham. Både indkaldelse til forundersøgelsen og den efterfølgende operation er allerede modtaget, og begge dele sker snart. P1080340
En fugl havde forvildet sig ind i drivhuset, og selvom døren og begge vinduer stod åbne, kunne den ikke finde ud af at flyve ud. Den var ikke nem at fange, men det lykkedes, dog blev den et par halefjer fattigere, men den fløj sin vej. Nogle dage senere fandt jeg en fugl, siddende meget stille i haven, ved siden af drivhuset. Den er formentlig fløjet ind i det og har været lidt fortumlet. Denne fugl gjorde ikke modstand, men lod sig nænsomt flytte op i et af fuglehusene, så naboens katte ikke åd den. En skål vand blev sat helt hen under næbbet. Da Allan noget senere ville stryge den lidt på ryggen, fordi den ikke så ud til at have rørt på sig, fløj den sin vej.
Da jeg mødte på jobbet mandag morgen og spurgte til høsten, fik jeg at vide at det gik godt… Altså lige indtil der gik ild i mejetærskeren om fredagen. Heldigvis var landmanden hurtig og fik slukket ilden. Da redningskøretøjerne ankom var der ikke noget for dem at lave. Vi kunne heldigvis låne en anden mejetærsker.
En af håndværkerne fortalte mig, at da han kom til et af firmaets huse, stod døren vidt åben. (Den burde være både lukket og låst.) Det så ikke ud til der manglede noget, men da han gik ud og kiggede op, så han at et af vinduerne på 1. sal var helt væk. Det er simpelthen skåret ud og fjernet. Nogen har åbenbart brug for et nyt vindue. P1070045
Jeg får mange interessante og sjove opringninger i løbet af året. Det meste af det, kan i realiteten sagtens lade sig gøre. Det er bare ikke er noget vi beskæftiger os med. I denne uge blev jeg spurgt, om vi kunne finde plads til 600-900 motorcyklister fra hele Europa, der skulle samles for at spise og overnatte i telte og meget mere i 2017. Godt nok har vi store arealer og meget plads, men dette arrangement kunne jeg desværre ikke hjælpe med. 
Alle har formentlig hørt om den bombe der sprang i Thailand for et par dage siden. Manden, man har set og hørt i medierne og som var tæt på at miste livet, er vores nabo. Vi holder øje med hus og have, når de ikke er i Danmark. Når ens omgangskreds bliver involveret i så uhyggelige oplevelser, kommer det hele pludselig meget tættere på. 
I weekenden skal vi til et af de årlige arrangementer med alle naboerne, eller de af dem der har lyst til at deltage. Alle medbringer en ret mad, og så går aftenen med mad, vin, sang og snak.

12 kommentarer:

 1. Jeg skal love for, at der sker noget! Efter læsning af dette indlæg glæder jeg mig endnu mere til ferie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mener der er kedeligt på landet og at der intet sker. Ingen af delene er rigtige :-) Ferie er også dejligt, men det er hverdagen også.

   Slet
 2. Jeg fik også skrevet mange blogindlæg i bilen på vej hjem fra arbejde - sjovt nok var alle de geniale formuleringer smuttet ud af mit hoved igen, når jeg så skulle til at skrive det rigtigt :-)
  Ærgerligt med sælturen, men det er da også pokkers til blæst, det har været - her er der både væltet hele træer og knækket store grene af (altså ikke hos os, men i nærheden).
  Arh Pia - I har da masser af plads til de mortorcykler - du skal bare lige sørge for, at de ikke kommer forbi os, når de skal ned til dig ;-)
  Ja, tingene bliver lidt mere virkelige, når de sker for nogen, man kender. Heldigvis gik det godt for jeres nabos vedkommende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvir bliver de af, alle de mange gode ideer :-)
   Det har blæst enormt, så det er svært at stå fast i det åbne landskab. I går. Jeg er nærmest fløjet afsted på cyklen, men kun den ene vej. Den anden vej skulle der trædes til i pedalerne. Grene og kviste faldt ned fra 'himlen' og kom ind i cykelhjulet, hele to gange i går, så jeg måtte hoppe af. Heldigvis blev træerne stående ;-)
   Vil du have de skal parkere mellem roerækkerne og slå telt op i frø- og kornmarkerne for vi fælder ingen træer. :-) og mad til 900 Over et bål måske ;-)
   Jeg nøjes med at sende dem forbi jer, når de skal hjem ;-)
   Han var meget, meget heldig. Selvom han er høreskadet for altid, er det billigt sluppet. Han er i live.

   Slet
 3. Det var en god og varieret blogpost over temaet FLØJET.

  Det er dejligt, at du er glad for at gå på arbejde. Selv glæder jeg mig også til at komme i gang igen. Lediggang er ikke godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. At flyve kom til mig, da jeg fløj afsted på cyklen hjemad :-)
   Det er dejligt, når man er tilfreds med det liv, man hele tiden står midt i. Lediggang er ikke godt, når det ikke er det, man ønsker.

   Slet
 4. Hold da op et varieret udbud af mere eller mindre mærkværdige oplevelser :-) Du har ret; den slags uhyggelige hændelser kommer i et helt, helt andet perspektiv, hvis man kender nogen, der er involveret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Små og store hændelser i en skøn forvirring :-)
   Der gør det, og det ved man jo godt, men man tænker lige lidt mere over det, selvom alle ulykker er lige forfærdeligere, og tankerne også går til de ramte, men man skubber der hurtigere væk.

   Slet
 5. Flyvske tanker og forfløjne planer. Du har da fået noget ud af ferien. Det kan man leve højt på.
  Uhyggeligt hvad der sker ude i verden og alligevel så tæt på. Godt han slap med livet i behold... Ligesom drivhusfuglene....
  Hvad er det da for en MC træf? Har set hvor meget MC fylder da der var træf i Skagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et flyvsk indlæg ;-) Vi elsker at udnytte de vågne timer og alle oplevelser, ferie eller ej bliver lagret i mindebogen.
   Der er altid dejligt, når det ender godt, også for små fugle.
   Det er et Kawasaki-træf for hele Europa. Jeg håber de finder et sted at være. Han fik et tip, da jeg spurgte chefen, men om der er muligthed for at det bliver der, ved vi ikke. De fylder nemlig rigtig meget.

   Slet
 6. Vildt meget du når omkring, Titlen passer fantastisk.

  Jeg skriver også indlæg i tankerne til og fra job, eller når jeg traver mine ture. "glemmer" dem, hvis ikke jeg får taget notater. Min diagnose som kronisk udbrændt udpensler sig tydeligt her.

  Ønsker dig/jer en dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er opsamlinger af oplevelser for en uges tid.
   Jeg laver også somme tider notater, eller stikord, når jeg er hjemme, men får ikke altid skrevet noget, fordi der er meget andet i livet der også trækker :-)
   Tak, også god weekend til dig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)