søndag den 2. august 2015

På cykeltur til Dueodde og udvalgt som dagens turister. En cykel der ikke vil lystre og Jernbanemuseet.

Mandag den 20. juli
Bornholms TidendeEfter morgenkaffen, som kusinen gav, cyklede vi mod Dueodde ad cykelruten som førte igennem de små veje og stier. Vi havde kun lige parket cyklerne, da en ung mand kom hen til os og præsenterede sig, efterfulgt af jeg kan næsten høre, at I er turister. Må jeg stille jer nogle spørgsmål, samt tage et billede af jer som dagens turister til Bornholms Tidende?  Njaaa… det er vi ikke meget for... Nå, men vi indvilligede og anede ikke at det kom til at fylde trekvart side i avisen, og hvilke oplevelser det gav os. Vi troede vi fik sådan et lille ubetydeligt hjørne i avisen, men mere om det, “ i morgen” når avisen er udgivet. P1070810
Vi begav os ud på den rimelige lange vej til stranden. Da vi var kommet ca. halvvejs, og jeg ser nogle børn prøve på at løbe op ad sandbakkerne, ville jeg tage et billede, men ubs…hvor pokker er mit kamera?  Jeg spurtede ned til cyklerne, hvor jeg måtte have lagt det fra mig. Øv, tænk, hvis nogen havde snuppet det, så var mine billeder væk.
Pyh… det lå heldigvis godt camoufleret i cykelkurven, hvor jeg havde lagt det. Jeg løb tilbage til Allan igen. Det er længe siden jeg har løbet så meget i et stræk.P1070820
Der var Etape Bornholm, en maraton på 5 dage, og vi kom til at tale med en af deltagerne. De skulle løbe 5,8 km i sandet på Dueodde næste dag.
P1070822 P1070823a
Vi nød den friske havluft og sueset ved vandet, mens vi så nogle børn lege med drager. Det perfekte vejr til det. I klitterne var der sol og læ. Her spiste vi vores klemme inden vi besøgte tårnet, som vi dog ikke gik op i. Meget har forandret sig ved Dueodde. Sidst vi var der var det kun sand, sand, sand og atter sand, hvor fyrtårnet stod helt alene uden en busk eller noget som helst andet. I dag er området plantet til med fyrretræer, som holder på sandet. Den vandreklit der ligger der, vandrer ingen steder mere.  P1070828
Inden vi cyklede hjemad, ledte vi efter bunkeren fra 2. verdenskrig i fyrreskoven, men vi opgav, for nu havde vi cyklet nok, mente Allan. Da vi nærmede os Nexø, ville han skyde genvej, det blev den længste omvej, fordi vi måtte hele turen tilbage igen, da vi manglede en båd for at komme over vandet.
P1070830 P1070832

Da jeg skulle dreje til venstre, var det pludselig kun styret der drejede, hjulet fulgte ikke med. Godt vi har værktøjet med.
P1070841 P1070844

 I Nexø besøgte vi Bornholms Jernbanemuseum. Et hyggeligt lille sted, hvor man må gå ind i togene og se det hele. Togvognen til højre er bygget i en tro kopi af den oprindelige. Den er så flot, så flot. Det er virkelig godt håndværk, og så er det sjovt at tænke på at det virkelig er luksusmodellen, der bragte de kongelige rundt. Der var ingen bløde sæder på det tidspunkt.

8 kommentarer:

 1. Det er da meget sjovt at blive fotograferet til de lokale aviser - det har vi prøvet to gange; en gang i Sverige og en gang i Cornwall. I har vel et eksemplar af avisen med hjem?
  Jeg var på Dueodde i 7. klasse og har ikke været der siden. Jeg har været to gange på Bornholm, men altså ikke helt nede på spidsen.
  Var det jer selv, der havde cykelværktøj med? Det ville vi nok ikke have tænkt på, men det var da fint, at I kunne tænke så langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er det, bare det ikke er vores egen lokale avis. Det er vi ikke interesseret i. Vi fik er par sjove episoder ud af den lille historie. Jo, vi har fået en avis med hjem.
   Jeg har været på Dueodde strand og spidsen 4 gange, og hver gang har den været ukendelig på grund af vandreklitten, men nu forandrer landskabet sig ikke mere.
   Vi (eller Allan) har altid lappegrej og lidt værktøj med på cyklen, mens jeg kun har en cykelpumpe :-)

   Slet
 2. Lyder hyggeligt - cykeltur til vandet er det bedste når vejret er til det!

  - Anne

  www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Vandet er altid tiltrækkende, selvom vi går i vandet. Der var i øvrigt hundekoldt, det vand ;-)

   Slet
 3. I får da nogle herlige ferie- fridage oplevelser sammen dig og gemalen. Heldigt at der var værktøj med og dit kamera lå i cykelkurven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vi nemlig. Havde vi ikke haft det rigtige værktøj med, måtte vi have fundet en cykelhandler, eller måske have købt værktøjet. Det sidste havde nok været biligere. Jeg var meget glad for mit kamera lå, hvor jeg åbenbart havde lagt det :-)

   Slet
 4. Jeg måtte lige baglæns for at fatte berømmelsen! Er lidt bagud, da vi selv har været på tur!
  Uha... jeg tror også jeg kunne spurte, hvis mit kamera og/eller mobil var væk!!! Godt du fandt det, så vi kan nyde turen på Bornholm...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan heller ikke rigtigt følge med. Vi har været på camping med en ustabil og meget langsom netforbiindelse. Sådan noget får jeg knopper af ;-)
   Det er godt at på pulsen op på den sunde måde. Jeg var også glad da vi blev genforenet, mit kamera og jeg.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)