onsdag den 1. juli 2015

Færøsk rabarberkage og spørgsmål om trafikregler

De sidste mange dages gode vejr, har passet fint til de aftaler vi havde. I weekenden var ungerne hjemme, og vi opholdt os ude hele tiden. Mandag var vi igen på cyklen for at tage ud og grille med nogle af naboerne. Hygge og socialt samvær, kræver også lidt arbejde i køkkenet. Til eftermiddagskaffen i søndags serverede jeg en anderledes rabarberkage. Opskriften, som er 100 år gammel og stammer fra Færøerne, har jeg, i min pure ungdom, klippet ud af et gammelt ugeblad. Det er både nemt og hurtigt at lave denne lækre kage.
 • 500 g rabarberP1070466
 • 250 g sukker
 • ½ l vand
 • 1 pk. mandelbudding
 • 1 dl vand til jævning
Ovenpå:
 • 1 dl. havregryn
 • 1 dl puddersukker
 • 1 dl cornflakes
 • 1 dl knuste makroner                                Tilbehør: Flødeskum
 • Lidt kakao
 • Solsikkekerner                                     
Rabarberne koges i ca. en halv time med vand og sukker. Gryden tages fra kogepladen. Buddingpulveret jævnes med vandet og røres i, hvorefter det hældes i et fad og sættes til afkølig
Ovenpå: Rør ingredienserne sammen og varm dem på panden, uden at blandingen smelter. Blandingen strøs på kagen. Til sidst drysses med solsikkerner efter smag. Serveres med flødeskum.


Da  jeg cyklede hjem forleden dag, indhentede jeg dette køretøj, en el-scooter, som jeg umiddelbart mente, havde valgt en helt forkert bane at køre i. Jeg blev derfor lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle overhale ham.
P1070368a
Jeg holdt mig bagved et øjeblik, for at se om han var konsekvent i sit valg af kørebane. Det var han, så jeg kørte forsigtigt indenom. Hvad havde du gjort? Reglerne for hvor han skulle køre ses her.

18 kommentarer:

 1. Jeg havde gjort akkurat det samme. Først ville jeg snige mig ind på byttet, og så ville jeg bruge elcyklens accellerationsevne til at smutte forbi i en ruf :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Da først jeg var kommet helt op til ham, gik det også stærkt med at komme forrest :-) Han ikke så meget som drejede hovedet, da jeg kørte op på siden af ham.

   Slet
 2. Jeg cykler ikke mere, i alle tilfælde ikke pt., men jeg tror jeg havde overhalet venstre om. I øvrigt undrer det at sådanne køretøjer ikke er udstyret med en meget synlig trekant,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville køre venstre om for ikke at forskrække ham så han slår et slag ud på kørebanen, men jeg kan se jeg er ret ene om synspunktet. Andre foretrækker et klip i kørekortet!

   Slet
  2. Nu er det jo ikke altid flertallet har ret, men et klip i kørekortet kan det vel næppe blive. Højst en bøde, da ingen af køretøjerne kræver kørekort. El-scooteren, som kun kører ca. 6 km i timen, skal enten køre på cykelstien eller på fortovet. Men havde vi tørnet sammen, så havde vi sikkert fået en hilsen begge to, hvis altså ordensmagten blev indblandet.

   Slet
  3. Jeg synes også han lever livet farligt, men cykelstien er hullet og meget ujævn. Der er lidt lettere at jonglere udenom med kun to hjul.

   Slet
 3. Jeg ved ikke hvad der er det rigtige.. men som han er placeret på billedet havde jeg nok også sneget mig indenom ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var jo masser af plads den vej. På kørebanen var det lidt mere 'farligt' at bevæge sig ud.

   Slet
 4. Den er lidt svær - lidt ligesom når man kører det tilladte i inderbanen på motorvejen, og der ligger en langsomtkørende i midtersporen. Skal man bare lige så stille trille forbi i inderbanen eller - lidt politimandsagtigt - først køre op bag ham og derefter suse udenom og efterfølgende krydse ind over sporene for at komme tilbage til den påbudte højrekørsel. (Nå, det var vist lige min kæphest, der kom frem i lyste der :) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god sammenligning. Der foretrækker jeg dog ikke inderbanen :-) Der vil jeg til enhver tid tage overhalingsbanen, når jeg er blevet irriteret længe nok. Det der slalomkørsel bryder jeg mig ikke om, heller ikke selvom det kun udføres af 'alle den andre'
   Kæpheste skal luftes af og til :-)

   Slet
 5. Det var da godt nok en anderledes rabarberkage... Kan slet ikke forestille mig den blanding!
  Mht færdselskulturen... så ville jeg nok holde mig til min egen plads i cykelbanen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det kunne jeg heller ikke rigtigt, da jeg så det første gang. Det var slet ikke som jeg forestillede mig, og jeg undlader gerne makronerne, dem er jeg ikke så vilde med.
   Det var også det jeg selv mente... og også gjorde.

   Slet
 6. Jeg ville også have taget ham højre om - og jeg kan fuldt ud tilslutte mig Connys kommentar!
  Det er godt nok en alternativ rabarberkage, men jeg tror på diig, når du siger den er lækker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til at det er højre om, der er favoritten, men ikke nødvendigvis det der er korrekt.
   Alle her i huset, synes den smager dejlig :-)

   Slet
 7. Klippet i kørekortet var nu også mere møntet på bilisterne der kører højre om de sløve midtbanebilister på motorvejene end på den beskrevne situation.

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay, så forstår jeg det bedre.

   Slet
 8. Jeg havde overhalet ham udenom, da jeg ville være bange for, at han pludselig holdt til højre og således kørte ind i mig.

  Jeg kan ikke huske, om jeg har sagt det allerede, men det er altså et flot bannerbillede, du har sat på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det overvejede jeg også, men der kom en stribe biler både bagfra og forfra. Havde den stribe bagved mig ikke været der, havde jeg kørt udenom.
   Det kan jeg såmænd heller ikke huske. Jeg kan huske at flere har nævnt det, men ikke lige hvem. Tak :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)