søndag den 12. juli 2015

Familieweekend med sportslige udfoldelser

Aftalen er, at vi skal prøve at samle hele familien, mere end 30 personer, en gang om året. Sidste år foregik familiearrangementet med kort varsel på Bakken. I år har datoen været fastlagt i flere måneder, men alligevel blev vi færre end sidste år. Det er ikke nemt, at få arbejde, ferie og alt muligt andet til at gå op i en højere enhed.  Vi var 14 familiedeltagere, og da en nabo stod og fulgte os over hegnet, blev han inviteret med.  IMG_8987
Vi mødtes hos bror og svigerinde kl. 12. Alle medbragte mad og drikke til eget forbrug. Derudover medbragte hver familie lidt til fælles indtagelse i købet af dagen. Kaffe, kage, slik, snacks og frugt.
Da alle var ankommet, og vi havde havde snakket lidt, gik vi i gang med at lege. Selvom der ikke deltog et eneste barn i år, er det ingen hindring. Vi er alle nogle store legebørn.   IMG_8999a
Vi startede med stigegolf, og blev delt i to hold. Svoger havde til dagens anledning lavet to spil, som han medbragte. Bortset fra svoger, havde ingen af os andre spillet det før. Det var sjovt, og vanskeligere end det ser ud. IMG_9029a
Derefter var der rundbold. Selv mor på 78 løb, og legede med. Mange løb bedst uden fodtøj, som det vist tydeligt ses på billedet ovenover. Efter nogle omgange, var det tid til en pause. Her kunne vi passende indtage kaffe, kage, slik og frugt, som vi nu ønskede det.
IMG_9026
Ingen af os er gode til at sidde ned ret længe ad gange, så vi var hurtigt på benene igen og udførte noget balance-stafet-løb. Først en ske med en lille bold på. Derefter et par ølkapsler på skaftet af en gaffel, balance med to rundstokke ovenpå hinanden. En bold vi skulle kaste, og få til at lande i en spand med vand. Bolden skulle vi huske at samle op og tage med hjem på tilbagevejen. Til slut en helt almindelig stafet. Undervejs var det svært at se hvilket hold, der ville vinde, for det vekslede en del under hele forløbet.
P1070652
Vi prøvede også en anden slags balancegang. En snor, hvor der var bundet en blyant i den ene ende. Snoren rundt om maven, og så gjaldt det ellers om at få styret blyanten ned i flasken, og aflevere til næste mand. P1070659
Der blev dykket efter æbler. Svigerinden mente det var alt for let en opgave, så hun ville skære æblerne i små bitte firkanter, så vi skulle dykke efter mange stykker hver. Det er slet ikke så let som du tror, sagde jeg, så prøv du nu bare selv først. Hun måtte indrømme, at det var ret svært. Søster og svigerinden savlede i hver deres spand, og kæmpede bravt. De kom begge op som to drukne mus, og så var den leg forbi.

Der blev tændt op under grillene, og mens de stod og passede sig selv, gik vi alle ud og spillede et par omgange rundbold mere.
IMG_9038
Efter en times spil, var grillene klare. Der blev slæbt mad frem i lange baner og nogen tog lidt mere tøj på. Da alle var mætte, spillede vi kongespillet. IMG_9063
Jeg har tit nævnt, at vi er en musikglad familie, så selvfølgelig var der musik hele dagen, med skiftende disc jockey, og ønsker der skulle opfyldes. IMG_9064
Her har mindste søster taget tjansen, mens andre tager sig en svingom eller en lille passiar eller en mere ‘alvorlig’ snak.
IMG_9081
Da grillkullene var brændt ud, blev der lagt lidt briketter på, sådan for hyggens skyld. Hele dagen blev tilbragt ude. De unge mennesker havde rejst et par pavilloner, for det var jo ikke til at vide, hvordan vejret ville arte sig, og uanset hvordan det havde teet sig, skulle vi være ude.
IMG_9100
Mark hentede sin guitar, og så blev der ellers sunget, ganske som vi plejer.
Nogle brød op til almindelig gå-hjem-tid, men først lidt før midnat, syntes vi det var på tide at vi tog hjem. så vi hoppede på cyklerne. Hvor længe den sidste lille skare holdt ud. ved jeg ikke. Næste år er det min niece og hendes mand der lægger have til, så er de nemlig sikker på de kan deltage, hvad de ikke har kunnet hverken sidste år, eller i år.

14 kommentarer:

 1. Sikke en råhyggedag I har haft. Stigegolf har jeg aldrig hørt om - det var nok det, du mente med det nye spil, vil jeg tro?
  Mark bliver man aldrig træt af at høre på, men K... ser nu alligevel en anelse træt ud i ansigtet :-)
  Har Allan taget nogle af billederne? Jeg synes for en gangs skyld, at jeg kan genkende dig et par steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var råhygge på højt plan, og ja, det var netop det jeg mente.
   K.. lever sig bare helt ind i en sang :-) Ja, Allan har taget flere af billederne, og jeg har endda husket at sætte hans navn på dem, så det fremgår ret tydeligt, hvis man altså kigger efter ;-)

   Slet
  2. Ups ... jeg kunne jo bare have kigget ordentligt efter ...

   Slet
  3. Hihi.. Ja, man skal huske at læse det med småt :-) Jeg kan dog se der er en smutter, så det er nok det, du har set på ;-)

   Slet
 2. Sikke en skøn og aktiv familiedag I har haft. Jeg har ikke prøvet at spille stigegolf, men mine forældre har et spil og taler ret varmt for det.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bevægelse er dejligt, og det må der til på en hel dag. De må prøve stigegolfen, som er sjovt, men intet har med den golf at gøre, som du kender bedst :-)

   Slet
 3. Aktiviteter, latter og hygge for alle aldre. Dejlig tradition.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle kan nemlig være med. Niveauet lægges derefter, og holdene bliver ligeligt fordelt og ikke som i skoletiden :-)

   Slet
 4. Det ser ud til at have været alletiders dag. Jeg må nærlæse om aktiviteterne, når jeg skal holde en aktivitetsfødselsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også. Alle muskler blev rørt. Det skal du være så velkommen til :-)

   Slet
 5. Waugh sikke en dejlig dag, I har haft. Det er så skønt, når voksne mødes og leger sammen. De fleste mennesker rummer et stort legepotentiale, og hvis man så slår sig sammen med andre med det samme potentiale, bliver det som regel mægtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig :-) Vi ser ingen grund til at holde op med at lege, bare fordi vi har nået en bestemt alder. Vi har altid leget os igennem livet, og det fortsætter vi med. Der er masser af lege at tage af.

   Slet
 6. Hvor er det herligt at manglende børn ikke er nogen hindring! Sikken et dejligt familietræf. Jeg tror du har ret i at det er meget vanskeligt at få tidspunkt til at falde sådan at alle kan - det var derfor man i gamle dage samledes i påske- og juleferier. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag er det endnu mere umuligt at samle os til påske, pinse og jul. Mange arbejder, når vi andre har fri. Dertil kommer at vi alle har venner, familie (til den anden side) og traditioner, man prøver at bevare. I gamle dage var alting anderledes ;-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)