mandag den 22. april 2013

Lykken kommer ikke i endeløse baner

P1090680Det gør ulykker heldigvis heller ikke, siges det. Den sidste tid har vi, eller vores nærmeste, dvs. søskende med famile inklusive, fået tildelt en pæn portion af ulykkerne. Sygdom, indlæggelse med operationer samt ildebrand og evakuering. Sidstnævnte var Camilla og Sune med deres lille familie. Ulykkerne fortsatte hen over denne weekend, med biluheld, skadestue samt et mere eller mindre ventet dødsfald. Flere i familien er bevægelseshæmmet, også Allan, så nu må det altså godt stoppe. Vi skal jo alle være klar til den store dag i den kommende weekend. P1090647
Måske læser han med ham Markmusen! Så jeg kan ikke fortælle så meget om hvad jeg har haft travlt med, men vores lørdag startede med en dejlig lang formiddag. Hverken Allan eller jeg kunne sove, så vi havde 4 arbejdstimer foran os inden vi kunne komme afsted og være i byen når butikkerne åbnede, så vi kunne få købt den gave. Efter byturen fortsatte vi hvor vi slap herhjemme. Vejret var herligt, så jeg nåede også ud i haven flere timer. Allan fik lavet den sidste bedkasse, den vi ikke kunne lave sidste år fordi den var fyldt med jordbær. Vi fik virkelig noget fra hånden den lørdag, men fik også tid at sidde på bænken i haven og nyde en tår eftermiddagskaffe. Min aften blev fyldt med arbejdsopgaver, jeg ikke havde set komme, men vi må hjælpe hinanden, når det brænder på. 
P1090677Søndag morgen stod vi op til en hvid græsplæne. Det havde været nattefrost, men så kunne jeg bare glæde mig over, at jeg kun har nået at lægge kartofler indtil nu. Efter morgenkaffen sprang jeg på cyklen og kørte ud for at høste ramsløg. Jeg havde mange planer, men ville også sætte tid af til havearbejde om eftermiddagen, så jeg plukkede kun en posefuld ramsløg. Jeg ville både lave ramsløgolie, ramsløgsuppe, og bage kuvertbrød med ramsløg, som sidste år, samt lave ramsløgsmør og ramsløgsalt.
P1090678 Ramsløgsmør
Jeg startede med at hakke en masse ramsløg og lave ramsløgsmør. Først af færdigkøbt smør, på nøjagtig samme måde som man laver alt andet kryddersmør. Jeg blandede lidt revet citronskal og lidt salt i. Derefter lavede jeg friskkærnet smør efter denne opskrift. Jeg synes dog også der skulle ramsløg i. Vallen gemmer jeg til at putte i bagværk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver smør selv. 
Hjemmelavet smør Ramsløgsmør af friskkærnet smør
Det tyndede ud i ramsløgene, så nu måtte jeg vælge. Der var for lidt til både boller og suppe og for meget til olien, så valget faldt på salt. Det kunne jo også næsten passe sig selv i ovnen, mens jeg smuttede i haven og bare var inde og vende det nogle gange i de par timer det skulle stå og tørre ved 50 grader med ovnlågen på klem. Ramsløgsalt
Da jeg kom ud i haven, mærkede jeg hurtigt, at det havearbejde faktisk slet ikke havde nogen interesse. Mærkeligt for i lørdags kunne jeg næsten ikke komme derfra. Søndag så verden bare helt anderledes ud. Jeg ville meget hellere gå mig en tur, så da saltet var klar og et bed var luget og pillet for ukrudt, og redskaberne ryddet væk, smuttede jeg en tur i skoven.
Anemoner
Skoven ser noget anderledes ud end for bare en uge siden. Den brune bund er forvandlet til den grønne farve, og op stikker der milioner af hvide og gule anemoner. Nu mangler vi bare, at der også kommer blade på træerne, men jeg kan se de er på spring.
Trods alle de forhindringer der krydser familiens vej, så holder vi skansen og prøver at aflaste hvor det er muligt. Selv min gamle mor gør det hun magter. Lykken er lunefuld. 

Opdatering: 
Til alle jer der ikke ved, hvor I skal lede efter ramsløg, findes der et ramsløgkort her.

20 kommentarer:

 1. Der må gerne være pauser mellem ulykkerne, der jo har en tendens til at fylde godt op i det psykologiske landskab, når de indtræffer. Men det lyder faktisk som om I ikke har været skånet på nogen måde. Måske skulle tiden på bænken øges lidt. Sådan bare for at få samling på det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må der meget gerne og det er der også. Vi selv er gået pænt udenom mens mine søskende kæmper mere med at få hverdage til at hænge sammen, det er også dem der har børnebørn, så der er pænt meget der skal gå op i en højere enhed. De har vist ikke tid til at sidde på bænken ;-)

   Slet
 2. Det er da godt nok voldsomt, som jeres familie bliver ramt lige nu, jeg håber for jer, at I nu alle må gå en god tid i møde, så der kan falde ro på igen.
  Spændende ting, du har lavet med ramsløgene - jeg har aldrig prøvet at bruge ramsløg - men det kommer nok, jeg plejer at være nysgerrig nok til at prøve.
  Jeg så også Blomsterberg kværne smør og tænkte, at det skal prøves - vi har prøvet for rigtig rigtig mange år siden, fordi vi havde fået noget hjemmelavet smør af min mands moster - men vores blev ikke helt godt - jeg tænker, at vi ikke rørte længe nok.
  Her er anemonerne ikke sprunget ud endnu, jeg tror, vi er lidt bagud med foråret i forhold til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu skal man jo ikke være skadefro, men jeg er glad for jeg ikke er i deres sko. De er spændt hårdt for.
   Jeg har lige opdateret min side, så hvis du ikke ved hvor du skal lede, så har jeg lagt et link til et kort. De gror også steder som ikke er lokaliseret på kortet :-)
   Jeg så ikke udsendelsen fordi jeg faldt i søvn, men faldt tilfældigvis over den på nettet hvorefter Allan siger, at det var da i TV for et par dage siden. Jeg tror du har ret, der skal piskes længe og vallen skal sies fra eller trykkes ud af et par omgange.
   Det er på vej til jer også det forår, tror jeg :-)

   Slet
 3. Her er anemonerne heller ikke sprunget ud endnu, men vi har ramsløg i haven. Bruger dem bare sjældent til noget.
  Man siger, at én ulykke sjældent kommer alene, og det lader desværre til at være sandt hos Jer. Sender gode ønsker for Jeres familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen I bor da ellers også på en Sydhavsø ;-) Man kan jo heller ikke bruge alt, og naturen er jo så rig på mange ting, så man vælger jo efter smag og kræfter til at føre ønsker ud i livet.
   Det gør det desværre. Tak skal du have, det er der nogen der har brug for :-)

   Slet
 4. 4 arbejdstimer FØR butikkerne åbner, det er godt nok tidligt at stå op en lørdag, I spilder bestemt ikke tiden nede hos jer.. :-)

  Håber familiens ulykker stopper, man kan jo ende med at blive bange for at tage telefonen når den ringer..

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste butikker åbner jo ikke før kl 10.00 det er et rigtigt dumt tidspunkt, sådan midt på dagen :-) Vi vil helst i gang fra morgenstunden.
   Det håber jeg også. Nemlig, og man kan tage sig selv i at tænke, hvad nu...

   Slet
 5. Jeg håber, at tiden med ulykker er ved at være overstået, og at I forhåbentlig snart kan komme til at fokusere på andre ting.
  Ramsløg er altid godt, både i den ene og den anden sammenhæng.
  Dejlige billeder!
  Rigtig god og ulykkesfri mandag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har sagt, at de må stoppe alle deres ulykker, de skal være klar til weekenden, hvor lillebror skal fejres med maner, for de har vi alle lovet at være med.
   Det er de nemlig lige fra løg til blomst :-) Tak, tak.

   Slet
 6. Øv Pia. Den slags ting har det desværre med at optræde bunkevis, men jeg håber for jer allesammen, at denne bunke er ved at være tom nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber "vi" har taget vores kvote i denne omgang. Det hele kunne have været meget værre, nu skal de "bare" rekreere sig.

   Slet
 7. Håber at lykken vender nu til jeres fordel, og jeg må snart en tur i skoven og plukke ramsløg og kigge på anemoner.. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det sikkert, alting har jo heldigvis en ende :-) Det må du, du kan måske endda finde en blå anemone, det har vi ikke her.

   Slet
 8. I må have jeres del af ulykkerne nu! Nu må lykken vende.

  Hvor er det dejligt, at I også har fået anemoner nu - jeg troede ellers de ville være længere om at komme nede hos jer, der har haft så streng en vinter. Jeg så årets første anemoner i lørdags lige koncentreret på en enkelt plet i skoven oppe ved Hillerød. Det er bare den dejligste forårsbebuder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber niecen satte punktum da hun røg ned af en stol i mandags da hun skulle fikse noget.

   Det har sine fordele at få meget sne, det beskytter planterne, og derfor har markafgrøderne heller ikke fået frostskader hos os, i modsætning til andre steder i landet. Sne og frost har så tilgengæld forsinket såningen. Det er en dejlig tid nu, trods blæst og kulde :-)

   Slet
 9. Jeg håber for jer, at kvoten er brugt nu. Det er ikke til at holde ud, når det bare fortsætter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi regner med der blev sat punktum med et brag, så vi bliver klar til den store dag, ligesom jer :-)

   Slet
 10. jamen jamen,, ulykkerne ramler jo ned over jer,nu må det da slutte og ☀solen skal skinne på jer

  SvarSlet
  Svar
  1. De er heldigvis fordelt lidt ud. Vi håber solen vil skinne :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)