mandag den 1. april 2013

Påsketur i den norske skærgård

Vi havde ingen planer for påsken. Tirsdag aften tog vi en meget hurtig beslutning og bestilte et MiniCruise til Oslo. Lørdag sidst på eftermiddagen gik vi ombord på det enorme skib, som vi har travet tyndt utallige gange. Mest nede fra vores kabine på dæk 5 og op til soldækket på 12. dæk, hvor vi trods kulden har opholdt os en stor del af den vågne tilstand og de lyse timer.
P1090403 P1090405
Det var hunde hamrende koldt. Det blæste, så vi ikke kunne holde kameraet stille på soldækket. Ikke engang mig med mit lille Lumix. Så vi har desværre rigtigt mange rystede og slørede billeder. Til gengæld var det godt dragevejr for et par børn. Der var masser af plads at løbe på. Andre holdt varmen i vandet. P1090433 Efter en nattesøvn og lidt morgenmad, sejlede vi ind i den smukke norske skærgård. Det var stadig blæsende og bidende koldt derude på fjorden, og stadig ikke nemt at holde kameraet stille. Den norske skærgård
Det ene smukke syn efter hinanden mødte vi de sidste par timer af den 17 timers lange sejltur.  
Den norske skærgård
Havde været sommer havde der været trængsel på soldækket. Ud af de 1.600 rejsende, var der ikke mange der så denne udsigt.
P1090450 P1090453
Vores fingre var stivfrosne, men vi ville gerne have det hele med. Dog måtte vi ind og have varmen et par gange undervejs. Den norske skærgård Så snart vi gik fra borde og ramte landjorden, var blæsten og kulden forsvundet som dug for solen. Vi havde stadig vores skitøj på, så det blev en ret varm tur rundt i Oslo.
P1090462

Sommertiden startede den morgen vi skulle ankomme til Oslo. Det betød at vi mistede en time og kun fik 5½ time til at opleve byen i. Vi havde fået oplyst, at det var helligdag i Norge, og at man der, ikke er nær så fleksibel med åbningstiderne, som i Danmark. Det betød, at nærmest alt havde lukket. Der var dog nogle få cafféer der havde åbent for turisterne. Vi fik set det vi ville og havde mulighed for, så det passede os fint. 

16 kommentarer:

 1. Det var da en god ide, I fik! Jeg kan genkende alle dine billeder - vi har taget den tur rigtig mange gange efterhånden, og den er simpelthen lige betagende smuk hver gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en meget smuk tur, og hvilken nydelse, hvis vejret var til ophold ude under hele indsejlingen, men man kan ikke få alle fordele. Nu havde vi det nærmest for os selv.

   Slet
 2. Sikke da en dejlig tur I har været på. Kan godt forestille mig, at det har krævet polarudstyr at stå ude på dækket, men hvor er der flot, så det ville da være ærgerligt ikke at få det hele med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige så smukt som det var koldt. Bænkene var som isende kolde, så vi valgte at st og gå. Det ville være ærgeligt at gå glip af udsigten.

   Slet
 3. Jeg kan godt lide, når der ikke er langt fra tanke til handling. Den mulighed vil jeg benytte mig af, når vi engang ikke er helt så mange på matriklen mere. Jeg har aldrig taget turen selv, men har godt hørt, at den skulle være helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder af både planlægning og plads til det helt spontane. I vores unge dage, havde vi også mange spontane indfald, de mest tossede blev lagt på hylden i mange år mens børnene boede hjemme.
   Vi havde også hørt så meget, og har i flere år talt om at tage turen, nu nåede vi det :-)

   Slet
 4. Sikke en god idé, bare lidt ærgeligt at det var så koldt, men nogle af billederne blev da fine trods kulden.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi måtte nøjes med at drømme os til en dejlig sommeraften på dækket :-) Heldigvis er der lidt billeder til et evigt minde :-)

   Slet
 5. Det lyder som en pludselig indskydelse -og en oplevelse værd. Det er lidt anderledes end en tur til Stubbekøbing.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var meget pludseligt og en god oplevelse, helt anderledes end Stubbekøbing :-)

   Slet
 6. Herlig ide at få. Jeg er desværre ikke så god til spontane indfald og går nok glip af mange oplevelser på den konto.
  Vi har aldrig taget den tur, men hvor er der smukt ved indsejlingen til Oslo. Og billederne er da fine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis der er plads i kalenderen, så kan vi få de mest skøre ideer. Tænk hvad der kan ske om 8-10 år, når jeg ikke er på arbejdsmarkedet mere, hvis de lyster altså stadig er der :-)
   De sidste par timer af den lange sejltur er en smuk tur. Desværre var der mange flere billeder til papirkurven.

   Slet
 7. smukke foto ,,,flot tur, indsejlingen er så flot, men jeg hader at sejle turen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også godt undvære den lange sejltur. Det og risikoen for søsyge, er en af årsagerne til at vi kun har talt om det i flere år. Jeg kender en der tager turen flere gange årligt til noget familiebesøg, og hun siger den KAN vippe noget så grusomt. Min bror min nevø har fået sig en ordentlig vippetur med søsyge, og de har ellers ingen problemer med søsyge. Jeg investerede i et par sea-band, men fik heldigvis ikke brug for dem. Jeg holdt mig oprejst :-) Så om de er så gode som alle bilder mig ind, ved jeg ikke.

   Slet
 8. De billeder, du viser frem, er da alle sammen rigtig flotte. Jeg får da helt lyst til også at tage turen en dag. Jeg har kun mig selv at tænke på, og kan jo egentlig planlægge fra dag til dag. Jeg tror, det skal være et projekt for denne sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også de bedste af dem :-) Der er mange fordele ved at være fri og uafhængig, det udnytter vi også, vi er jo næsten i samme båd :-) Ind- og udsejlingen er i hvert fald smuk, og er det varmt kan man jo nyde den friske luft på soldækket :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)