lørdag den 30. juni 2018

På Ferraritur i en Porsche

Det er næsten 3 måneder siden Allan fyldte 70. Det foregik ganske stille på Gran Canaria, som han havde ønsket. Ferrari
Jeg har aldrig, i mine nu 45 år sammen med ham, oplevet at han er løbet tør for ønsker, men da jeg spurgte, hvad han ønskede sig, var han helt blank. Det kan simpelthen ikke være rigtigt… Du som altid kan fremtrylle en liste så lang…Næh, men jeg kan ikke komme på noget…. Hmm…


Gaven skulle helst være noget jeg kunne have med i kufferten. Vi har før benyttet ‘Du Glemmer Det Aldrig’ så den side blev undersøgt. Her fandt jeg gaven. P1150976
Allan har tit talt om at få en tur i nogle specielle biler, men kun hvis han selv kunne sidde bag rattet. Det var, som noget helt nyt, blevet en mulighed, så det blev gaven. Jeg må indrømme, at hans snak om biler, oftest går ind ad det ene øre og ud af det andet. En bil er en bil. Punktum… Skulle jeg nu vælge en Lamborghini eller en Ferrari? Jeg forhørte mig hos vores to bilinteresserede unger, men der var ikke meget hjælp at hente hos dem. Vi blev dog alle enige om, at han nok mest var til en Ferrari.  P1150979
Det var en meget rørt mand, der åbnede kuverten på selve fødselsdagen, og der vidste jeg, jeg havde ramt plet, som da han fyldte 60 år.
Vi fandt et hul i kalenderen, og Allan bestilte en tur i den røde Ferrari, men 5 dage før han skulle køre, blev han ringet op. Den røde Ferrari var på værksted, om han kunne tænke sig en tur i en Lamborghini i stedet for. Neeej, nu havde han sat næsen op efter en tur i en Ferrari, så det ville han altså helst. De fandt en ny tid 3 - 4 uger senere, og håbede på at Ferrarien var kommet tilbage fra værkstedet.  P1150980
Om eftermiddagen, samme dag han skulle køre, fik han igen en opringning. Ferrarien var på værksted - igen. De må have noteret sig, at han ikke ønskede at køre Lamborghini, for det spørgsmål fik han ikke denne gang. Han fik i stedet tilbud om at køre Porsche.P1150992
Nu lå landet sådan, at vi i samme anledning havde lavet en aftale med Camilla, om dette og hint, når vi alligevel skulle helt til Farum. Hun ville også sørge for at lave aftensmad til os, så Allan slog til, da han ikke ville ændre vores aftale med Camilla. Spørgsmålet var nemlig hvornår han kunne komme til at køre Ferrari næste gang, og næste gang ville den måske også være på værksted! Havde det kun været muligt at vælge Lamborghini, havde han afslået, og vi havde bare holdt aftalen med Camilla. 
P1150994
Bilen, en Porsche 911 turbo S, beundres fra alle sider, og jeg hører om luftindtag til hjulene, automatgear og at den har over 600 hestekræfter og meget andet. For mig er det stadig bare en bil. Jeg ville ALDRIG opdage, det var en Porsche, hvis ikke jeg har fået læst det lille logo, som jeg alligevel sjældent kigger efter. Det er ikke interessant.


P1150996
Jeg bliver spurgt, om jeg ikke vil prøve at sidde i bilen. Jeg afslår, for det er jo bare en bil. Ja, det er bare en bil, men en af de lidt sjovere af slagsen, siger ham den unge ‘medchauffør’ Jeg synes nu du skulle prøve. Det er noget helt andet. Jeg lod mig overtale, men bortset fra at man sidder helt nede på gulvet, så er det stadig bare en bil og ikke noget specielt i min verden.  Det skulle da lige være farven. IMG_6936
Porschen er egentlig en banebil, og hører normalt ikke til blandt valgmulighederne for at køre på gaden, fik vi at vide. Vores gæt er, at de har måtte gøre noget pga. problemerne med den Ferrari, for folk bliver, forståeligt nok, sure, når de ikke kan få den bestilte tur. Jeg hørte et par historier, mens Allan var ude at køre. Der er rift om at køre i de biler, og de bliver kørt hårdt.
Porschen er oprindelig hvid, men er beklædt med blå folie, for at vække mere opmærksomhed. Ligesom Lamborghinien oprindelig er sort, men beklædt med grøn folie.P1150990
Bilerne kører 5 timer hver lørdag og det samme om søndagen. Begge dage fra morgenstunden, for at undgå den værste trafik. Nu har de, som noget ganske nyt, taget en enkelt hverdagseftermiddag/aften med i programmet. Set i bakspejlet, så ville en tur på banen, som Allan ellers ikke var interesseret i, nok have givet ham nogle helt andre oplevelser. Der ville han for alvor have kunnet mærke de mange hestekræfter, for selvom han både kørte på landevej og motorvej, så var der så meget trafik, at han ikke kunne sparke til den, men han synes alligevel det var en god oplevelse sådan en onsdag, sen eftermiddag - tidlig aften, hvor der stadig var masser af trafik alle vegne.  

12 kommentarer:

 1. Ja, han skulle nok have haft taget baneturen - det er faktisk ret sjovt at mærke, hvor kraftigt den slags biler kan accelerere - og hvor hurtigt de kan køre. Man føler næsten, at man sidder i en raket :-)
  Det var en god gave at give Allan!

  SvarSlet
  Svar
  1. der er absolut ikke noget for mig, men nu var det jo heller ikke mig der skulle begaves ;-) Der var den helt rigtige gave.

   Slet
 2. Wow, det lyder som en fantastisk gave. Selv om det ikke blev den oprindelige Ferrari. Jeg er noget imponeret over, at din mand indtil nu altid har haft ønsker nok :-) Jeg kender mest mænd, der ikke ønsker sig noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også. Her i huset er det mig, der aldrig har nogen ønsker, og ikke har haft de sidste 40 år. Ungerne og Alkan kalder mig vanskelig ;-) Jeg kender vist kun to mænd, der ikke ingen ønsker har, og her tæller Alkan ikke med.

   Slet
 3. Ja, altså - jeg har det som du, en bil er en bil er en bil :-)
  Men det vigtigste er jo at modtageren af gaven bliver glad og den opgave løste du til fulde. Tillykke med ham!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, der er kun farven til forskel :-)
   Ja, og når nu man ved det betyder noget for ham. Tak.

   Slet
 4. Sikke en skøn gave du gav Allan! Jeg tror, de fleste mænd ville blive lykkelige for sådan en oplevelse. Det er meget smukke billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ramte plet, og ja, der ville de fleste mænd nok blive glade for. Tak.

   Slet
 5. Arh men altså; hvad er der nu galt med en Lamborghini? Ja, Allan skulle da have prøvet at køre på en bane. Det kunne da være fedt. Ude i virkeligheden skal man jo køre nogenlunde efter færdselsreglerne, hvilket må være lidt af en udfordring i sådan en bil! Den gave kender jeg to, der helt sikkert ville have været megaglade for, omend Donnaen måske ville være en lille smule skræmt, hvis hun virkelig fik lov at prøve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han kan bare ikke li' en Lamborghini, han synes den er grim. Jamen han VILLE bare ikke køre på bane, han VILLE køre på gaden. Punktum. ;-) men næste gang, hvis muligheden blive, så vil han nok vælge banen.
   Det er netop færdselsreglerne og ikke mindst den tætte trafik i Farum, der er hæmskoen, og de der arrangerer, er udmærket klar over det. De leder efter bedre steder, men det er ikke nemt i Kbh. Jeg har foreslået at de flytter forretningen til Lolland eller Sydsjælland, hvor trafikken sjældent er bremseklodsen, kun færdselsreglerne.

   Så har du jo gaveideer ;-) De kører også i Århusområdet :-)

   Slet
 6. En vidunderlig gave du fandt der til Allan.
  Her har vi en fælles tanke, altså det omkring biler, måske kun næsten, for det jeg tænker er (benzinsluger) og hvorfor skal der være læder indtræk, og præcis som du, side helt dernede ved jorden, vil langt hellere have høj indsidning. (haha)
  Godt Allan blev glad - og i fik en tur ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Var det mig alene, her i huset, der bestemte hvilken bil vi havde, ville det være en lille billig en. Billig i både drift og afgifter. Ikke fordi vi har en stor bil, men de fås billigere. Det er jo kun et transportmiddel.
   Det var det :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)