lørdag den 17. februar 2018

Et lille pip kan føre til meget eller gøre en stor forskel

Når man er altfavnende, og har mange interesser, må nogle af dem af og til hvile, for at give plads til andre. Nye som gamle, som jeg også skriver øverst på mit blog, og under afsnittet ‘Om mig’ 
Interesser mangler jeg ikke, men tiden til de forskellige ting bliver så derefter. Det passer mig ganske glimrende. Sådan trives jeg bedst. Hellere lidt af alt, end meget af lidt i alt for lang tid.
P1080984
Det er ca. 1½ år siden, jeg meldte ud, at jeg lukkede min blog. Den blev dog efter et års tid atter åbnet, (dog på lidt lavere blus) da jeg fik lidt luft i mit liv igen. Nogle interesser er bare sværere at slippe end andre.
Sidste år startede jeg igen på at skrive den gode gammeldags dagbog i papirform. I mange år har jeg ellers skrevet dagbog på pc’en, men da pc’en ikke bliver tændt hver dag, som den gjorde for et par år siden, fungerer den model ikke. Faktisk kan der godt gå et par uger før den bliver tændt. Jeg har jo min iPad. Den gammeldags dagbog ligger altid klar til at grifle lidt, eller til tider ret meget, ned i om dagens små og store hændelser. For selvom bloggen også er en slags dagbog, så er det trods alt ikke alt, der kommer frem her. Den sidste tid har der været rigtigt meget at skrive om både sjovt, godt og skidt. P1150048a

Der er masser af sociale medier, man kan bruge sin tid på. Jeg har da også profiler flere steder. LinkedIn, var nærmest et krav, for 5 år siden. Det betyder ikke at jeg færdes der. Slet ikke, men jeg får af og til henvendelser fra firmaer, der gerne vil have, jeg kontakter dem, da de måske godt kunne bruge sådan en som mig. Første gang svarede jeg pænt, nej tak, men jeg må tilstå at jeg ikke reagerer på det mere. Jeg nøjes med at varme mig ved, at jeg stadig kan være attraktiv på arbejdsmarkedet, udover der hvor jeg er ansat.
 
Jeg har også en profil på Facebook, men der går uger mellem at jeg kommer der, og når jeg viser mig der, synes jeg der er flere reklamer end der er opdateringer fra venner. Så selvom jeg har internet på mobilen, så har jeg altid haft den aftale med mig selv, at jeg er logget af, og altså er nødt til at taste brugernavn og kode, hvis jeg vil på FB. Det besværliggør at man lige kan tage et kig, og det valg har jeg gjort meget bevidst. 

I 2016 oprettede jeg en profil på Instagram, og lagde et enkelt billede op, for at prøve at se hvad det var for noget. Det var lige som det, indtil 2017. Mine opslag er, indtil videre, til at overskue. Jeg viser mig dog der af og til, men det er ikke noget jeg beskæftiger mig med dagligt, og jeg bruger ikke meget tid på det. Når alt kommer til alt, så er det stadig blogplatformen, jeg bruger mest tid på. Direkte eller indirekte. Jeg har efterhånden ikke tal på de henvendelser, jeg gennem årene, har fået fra, ikke bare private personer i Danmark og de nordiske lande, men også mange journalister. Det er da sjovt at min lille blog, kan være leveringsdygtig i historier til både tv og fagblade i Danmark og Norge. Det sidste var et indslag i dansk tv om vinterkrigen her på Lolland. Jeg endte dog med at give bolden videre, til andre, som jeg vidste kendte nogen, der havde mere spændende historier at fortælle end jeg selv havde.
Forleden fik jeg en mail fra en brillesamler, som håbede jeg tog ham seriøs. Han var nået frem til min blog ad en omvej. Jeg havde, for flere år siden, skrevet en kommentar om briller, hos en anden blogger. Jeg var den eneste han kunne finde kontaktoplysninger på, skrev han. Det viser bare lidt om, hvad en kommentar til et indlæg, hos en anden blogger, kan føre til, samt vigtigheden af, at vi som bloggere også svarer på gamle indlæg, hvor der kan dukke interessante ting op. Han ville gerne købe nogle helt bestemte briller, men desværre kunne jeg ikke hjælpe ham, da alle gamle briller bliver afleveret løbende, efterhånden som vi må have nye.
Jeg prioriter min hverdagsaftener og weekender med meget andet. Jeg vil, så vidt det er muligt, gerne ud at gå en tur hver dag. Det har jeg virkelig savnet i al den tid, hvor jeg gik med en brækket knogle og samtidig havde alt, alt for meget arbejde at se til. Siden december måned, har jeg som minimum gået 3-10 km mindst 3 gange ugentligt og ofte 5 gange, som jeg også gjorde før jeg fik nyt job og før det famøse fald juleaften.
P1150044 P1150049

Mads har i denne weekend fejret sin 40 års fødselsdag. Jeg havde selvfølgelig lovet at give et nap med forskellige ting til de 40 gæster han havde inviteret. Ugen op til ville skæbnen at Mads og Allan blev ramt af influenza og den ene har været mere ‘død’ end den anden, og jeg nævner ikke et spor om alder. Jeg selv er og har heller ikke været helt frisk. For første gang i mange, mange år er jeg blevet ramt af sygdom, men har dog passet job og ting ved siden af,  Mor har jeg også taget mig af, sammen med mine søskende, som også ligger eller har ligget med den omtalte virus. Nogle af den endda flere gange. De første lagede ud i december.  Var der noget jeg absolut ikke havde lyst til, så var det at stå ud af min seng kl. 3 om natten, for at få lægevagten til at komme på sygebesøg. Næste aften var det Mark, der måtte køre til lægevagten med hende. Hun er bevilliget hjemmehjælp tre gange dagligt weekenden over. Mads måtte til læge på sin fødselsdag, hvor han fik penicillin for kold lungebetændelse. Allan måtte afsted samme dag. Han fik dog kun hostesaft. Mig, tja, jeg har holdt den gående hele ugen på pernodil. Det er ikke lysten der har drevet hverken sneskovling eller alt det andet jeg havde lovet at tage mig af. Samt det der nu en gang er nødvendigt og normalt ellers ikke håndterer under mig. Jeg forlod festlighederne ved midnatstid i går, men det var jeg ikke ene om. Som altid er der skare af ‘de unge’ som fortsætter til den lyse morgen. Hvor længe de har holdt ud, ved jeg ikke i skrivende stund. P1150031

Mit liv er stadig lige så alsidigt, som det altid har været. Det er der ikke lavet om på, og det bliver der heller ikke, så længe jeg har min fulde førlighed, og kan hvad jeg vil. Jeg har blandt andet hygget mig med at skære, klippe og klistre lidt.  P1150034

Selvom søvn ikke er det jeg har fået mest af den sidste uge, så var jeg alligevel færdig med at sove allerede klokken 5 i morges. Når ikke det kan være anderledes, så kunne jeg lige så godt stå op og give et lidt længere pip fra mig her. Nu vil jeg pleje mig selv, og nyde der (forhåbentlig) ikke er de helt store pligter resten af weekenden.

16 kommentarer:

 1. Der er også unormalt mange, der er ramt af influenza i år - bl.a. fordi vaccinen ikke har ramt plet denne gang. Uheldigt ... jeg håber sandelig ikke vi bliver ramt!
  Men kan du holde den gående med Panodil, er du vist ikke den, det er gået hårdest ud over ;-)
  Bloglands veje er uransagelige - det er jo bl.a. det, der gør det så interessant at blogge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg været omgivet af syge kollegaer og familiemedlemmer, med opkast, diarre og lungebetændelse, siden først i december måned, så jeg er sluppet billigt. En vaccine er ingen garanti for at slippe udenom. Selvom jeg føler mig energiforladt, så kan jeg ikke holde ud at sidde eller ligge, så jeg foretager mig noget aktivt. Jeg havde ellers forestillet mig at jeg intet skulle lave i går, men en gåtur og hjælp med oprydning efter festen trak mere end lænestolen. Det eneste jeg lider under er madlede, så jeg lever af skyr, frugter og ostemad på 7. døgn.
   Det er de, og nu må jeg en læserundtur :-)

   Slet
 2. Godt at høre du ikke er afhængig af sociale medier. Godt at høre om det høje aktivitetsniveau, som en smule dårligsom ikke synes at kunne få bugt med. God fornøjelse med det hele.
  Har lige hørt at uagtet mange er influenzasyge er det endnu ikke en epidemi - og det er heller ikke nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Energiniveauet er ikke helt som det plejer at være, og det er ikke alt, der er lige sjovt at skulle have ansvaret for.
   Det er ellers ikke længe siden jeg hørte at det var en epedemi, Lægevagten sagde ogse det var en epedemi, og i går fik jeg at vide, at nu mente man at epedemien havde toppet. Det må være forskellige kanaler der har udtalt sig. Det er som med alt muligt andet, ingen kan åbenbart blive enige.

   Slet
 3. Som før nævnt så er Danmark blevet hårdt ramt af influenza, at vaccinen så er mod A influenza, og det er B influenza største delen er blevet ramt af, gå den sprænger standarder for influenza. Krydser fingre for jeg ikke bliver ramt af B, er vaccineret mod A.
  Du er så heldig din Influenza ikke var værre, end du kunne få din hverdag til at fungere.
  At være på sociale medier eller blogland kan åbne nye døre. Jeg er ikke afhængig, for kan fint springe over, men har dog mine ritualer, kl. det og det, åbner jeg for Facebook, Instagram, Twitter, Linkendin, og min inoreader (blog jeg følger er knyttet til der). Måske får jeg tid til likes, kommentar, lykkeønskninger, måske bliver det kun til et like, måske når jeg det ikke og That it.
  I går hørte jeg en udtalelse fra en journalist, at han havde læst det kun er max 10% af dem der er på Facebook, der er med i debatter om politik eller lignende. Og ud af de 10% var der kun en mindre del der nærmest var med i samtlige debatter.
  Så du er som de fleste Pia, og samtidig er du dig selv, sådan vil jeg konkludere. Og derfor holder jeg af hvert af dine indlæg her på bloggen.
  Vil da også lige forholde mig til det at skrive dagbog. Har gennem flere år forsøgt at komme tilbage til det håndskrevne, desværre har gigten fået så meget ram på mine fingre at en kuglepen/blyant kun er til stikord, selv min indkøbsseddel er blevet elektronisk. Derfor har jeg valgt at anskaffe et tastatur til min IPad, og gemme min dagbog i skyen, så jeg kan tilgå den overalt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Omkring os er det begge influenzatyper folk er ramt af, for både 3. og 4. gang. Her i huset har vi dog (indtil videre) undgået type B som inkluderer opkast og diarre, men det har været en usædvanlig nem og billig kostuge. Det er en uge siden der har været gang i komfur eller ovn.
   Jeg tjekker min mail dagligt, men det er det eneste der ligger fast. De få blogge jeg følger (og det er reduceret til dem, der af og til smider en kommentar hos mig, så det er ikke så mange, som det var en gang) har jeg i min Feedly, og kan læse dem der, og kommentere derfra. Min blog er stadig åben og har man lyst til at læse med, skal man være velkommen. Jeg har bare valgt anderledes. Likes er også fint, det kan man bare ikke på bloggen, men de andre steder og det er også det der er mit foretrukne på FB og IG.
   Jeg kunne ikke drømme om at gå ind i en politisk debat nogen steder. Jeg holder mig fra politik og den slags debatter, hvor man bare sviner hinanden til.

   Man må jo indordne sig efter skavanker og behov. Heldigvis finder de fleste af os en model, der passer lige til netop til en selv. Skyen er en god opfindelse. Selvom man er på farten, kan man have adgang til det hele.

   Slet
 4. I er da godt nok blevet ramt af virus/influenza og hvad der med kommer til. Jeg håber, I snart er ovre det alle sammen.
  Flotte indbydelser du laver - er de mon til allans fødselsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er alle de lidt fjernere familiemedlemmerne, altså søskende og deres familie, der har været ramt hårdest, men vi gik så ikke helt fri her. Tak, det går den rigtige vej for de fleste af os, mens en anden måtte bukke under for 3. gang. Vi er dog lidt slappe i betrækket.
   Tak. Ja, det er til Allans fødselsdag :-)

   Slet
 5. Og jeg kunne desværre heller ikke hjælpe brillesamleren :-)
  God bedring til jer alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har han fundet andre at kontakte end mig.
   Tak.

   Slet
 6. God ide med dagbogen. Jeg fører en summarisk af slagsen, men dog på PC'en. Man kan få mange sjove og interessante henvendelser, når man har en blog/webside, det er en del af "lønnen".

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er for det meste også sådan jeg skriver, men i perioder, synes jeg det vælter ind med ikke helt almindelige hverdagsting, som fylder ret meget af mit liv.
   Vi er ganske enige om det sidste.

   Slet
 7. Selvfølgelig skal der mere til end en 'almindelig' influenza til at slå dig ud ;-) Ind til videre er vi gået fri, og jeg krydser fingre, tæer og fletninger for, at det fortsætter sådan. God bedring til alle de dårlige.
  PS: Smukt, smukt billede, det første :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sluppet med hovedpine og hoste, og det sidste trækkes jeg stadig med. Tak, det får vel ende på et tidspunkt.
   Tak, ja, sådan kan vejen til arbejdet også se ud :-)

   Slet
 8. Det er dejligt, du er i gang igen med bloggen, men man skal sætte god tid af, når man læser med, for der er gang i dig ;)
  Lige p.t. ligger jeg lidt på den lade side med såvel læsning og kommentering af andres blogge som med min egen blog. Der er åbenbart andre ting, der fylder. Instagram synes jeg er interessant i øjeblikket; det passer godt til mine punktvise nedslag.
  God bedring - bank under bordet, jeg har ikke været ramt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker meget i mit liv, så det er mest papirdagbogen, der må holde for. Det er lettere og hurtigere at ajourføre. Jeg får ikke set alt på IG, men har da bemærket et par opslag fra dig.
   Tak. Vi må håber du kan gå fri.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)