mandag den 30. juni 2014

Hvornår er det min dag?

Da jeg læste om Rosens Dag, kom jeg igen til at tænke på en lille sød historie. Den dukker tit op. I dag har vi jo snart dage for alting. Æblets Dag, Havens Dag, Cyklens Dag, Møllens Dag osv., osv., men for ca. 30 år siden, var det ikke nær så udbredt. Falk Mads elskede, når jeg læste historien om Morten en lille dreng der flytter hjemmefra, fordi mor og far er dumme. Morten fortryder dog ret hurtigt. Han kunne høre den igen og igen. I den historie fylder Mortens Aften en del. “Hvornår er det egentlig min dag?” spørger Mads... Jeg var vist ikke helt med på, hvad han mente med det! ………… Du har en dag Mors Dag, Far har en dag, Fars Dag og Morten har også sin dag… Åhh, lille skat, det er din dag hver eneste dag hele året. Atter et bevis for at der foregår mange ting i et lille barnehoved. Vi fik os selvfølgelig en lille snak og da Allan skulle have en øl, skulle M også. Han var vældig tilfreds med en mørk hvidtøl, bare han måtte drikke af flasken som sin far. 
Aftenhygge Den lille episode, sammenholdt med mange andre ting, der sker i mit liv i denne tid, får sangen: ‘Dagen i dag, er din min ven…’ til at rumstere i hovedet hele tiden. En sørgelig og trist sang, når man kender baggrunden, men den er skrevet på en dejlig munter melodi, og jeg kan ikke slippe den. Selvom jeg starter på mange andre sange, er det hele tiden den, der maser sig på.   
I sidste uge fik min dag igen lidt anderledes kolorit. Da jeg kom cyklende fra arbejde, hørte jeg, på lang afstand, noget der nærmest lød som en slåskamp i det store træ længere fremme. Da jeg kom nærmere kunne jeg se der var gevaldig aktivitet i træet. Da jeg kom tæt på fløj en stor fugl derfra. Der blev mindre aktivitet og støj, men alligevel en del liv. Falkemor var selvfølgelig i gang med at lære ungerne at flyve. De baskede kejtet fra gren til gren, og prøvede at gemme sig. Jeg fangede en af dem i kameraet. Det var min dag. Det var det også, da jeg opdagede denne side for et par dage siden. Den er altså et besøg værd. Hver eneste dag er min dag, selvom nogle dage selvfølgelig er bedre and andre. Man må selv være med til at give dagen den kulør, man synes den skal have.
P1020166Jeg tog en hurtig beslutning i lørdags, hvor jeg ringede til de bedste venner, og spurgte om de ikke kunne komme og campere her, bare en enkelt nat, for vi trænger sådan til lidt regn, og det regner altid når de tager på camping. Vennerne kom til eftermiddagskaffen søndag. Vi gik en tur ved skov og strand og sad ude hele dagen og aftenen. Allan tændte op i grillen, hvor den marinerede dyrekølle blev tilberedt. Tilbehøret var nye kartofler og en sommersalat. Vennerne havde ladet campingvognen blive hjemme på Falster hvor det stod ned i tove. Faktisk regnede det så meget, at viskerne på bilen ikke kunne tage det, da de kørte herover. Her så vi ikke skyggen af vand.

12 kommentarer:

 1. Midt i alle hverdagens gøremål glemmer vi tit at mærke dagens puls. Mærke os selv. Mærke efter. Glædes over de små ting. Fuglelivet er også en af vores store små glæder. Blomsterne (gerne i makrofoto!). Solnedgange (jeg er ikke vågen, når den står op!) Et smil i trafikken (der kan være langt i mellem) Nogen dagen rummer mere end andre.... Carpe Diem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vi, selvom vi har så utroligt meget at være taknemmelig over. Ind imellem drukner de små glæder i den barske virkelighed. Morgensolen på denne årstid ser jeg også uhyre sjældent.
   Dagenes indhold er vidt forskellige i indhold og mængde der kan rummes.

   Slet
 2. Jeg holder også meget af den sang, den er så smuk.

  Haha.. Jeres venner kan da ikke være bekendt at de ikke tog den vogn med, når det nu er den der styrer hvor det regner.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig smuk.
   Ve plejer at kunne regne med deres støtte, men her svigtede de :-)

   Slet
 3. Ærgerligt, at jeres venner ikke havde forstået, at deres campingvogn skulle stå ud for jeres have :-) Spændende, at du så falkeungernes flyvetime.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også tæt på, at manden havde hentet vognen, da vi skulle til at spise.
   Det var sjovt at se ungerne flyve.

   Slet
 4. Sikke en oplevelse. Jeg ville nok have dukket mig gevaldigt, for jeg er jo ikke særlig glad for fugle. Den med dagene kender vi godt. Mors dag, fars dag, mors og fars bryllupsdag, der er mange anledninger til små pakker, og ungerne har kun fødselsdag en gang om året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er du jo ikke. De var nu meget højt oppe i træet og det var ikke ud over min vejbane, så ingen grund til at dukke noget hoved :-)
   Rigtigt, men så er (var) der 24 kalenderdage, fastelavn (fastelavnsris og lidt skillinger) og påske (påskeæg og/eller lidt mønter)

   Slet
 5. Herligt at se en flyvetime, men du må altså se at få opdraget de venner lidt bedre, så de tager campingvognen med næste gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fuglene var en sjov oplevelse.
   Jeg har sagt, at de bliver nød til at komme til byen med den campingvogn. De kan evt. prøve den lokale campingplads, som har fået et gevaldigt løft, set fra vejen. Nu ser den ganske indbydende ud.

   Slet
 6. Det er da heller ikke rimeligt at Mads ikke har sin dag, når Morten har .... Spændende med falkeøvelserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det syntes han heller ikke. Jeg var vist meget heldige med de falke, for dagene efter sad de ikke stille, der havde de lært kunsten. Jeg kender til deres fødested, redekassen, så jeg kan holde øje med dem.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)