torsdag den 27. januar 2011

Min kreative søn

Mads er sådan en god blanding af Georg Gearløs, Storm P og en professor. Han har lavet de utroligste ting. Bevares ikke altid lige kønne, men de virker, og så er det billigt. Han kan bruge alt, og har et lager af alverdens ting og sager, og smutter tit en tur på lossepladsen eller hos Produkthandleren. Sidste år, blev han træt af at skovle sne pr. håndkraft, så han tog en olietønde, hvor han skar bunden ud, delte tønden på langs, og vupti………… så havde han en sneplov til sin havetraktor. Lige nu er han ved at sætte større hjul på traktoren.

Hjemmelavet sneplov Hjemmelavet sneplov

Det var ikke længe jeg kunne bilde ham ind, at han kunne skrue med en tandbørste eller lignende.Mads 1980 På billedet herunder er han 2½ år og mestrer fuldt ud en skruetrækker. Når Allan endelig havde fået ryddet op på værkstedet og kørt afsted med trillebøren, til containeren, lige rundt om hjørnet, så kom Mads kort tid efter hjem med sin lille bitte trillebør, og sagde: “Se far, hvad jeg har fundet.” Så var det meste hjemme igen.

Han er født med værktøj i hånden, eller i hvert fald lå det altid i hans seng. Det gav mig ind imellem grå hår, at finde skruetrækkere, knibtang, svensknøgle, skruer og møtrikker der hver eneste dag. Han sov sammen med det. Han var 6 år da han lappede sin egen cykel, helt selv, for første gang, uden at nive slangen. Jeg var imponeret, men det er en mor vel altid. Han reparerede elektriske legetøj, og lappede cykler osv. for venner og bekendte. Det hændte der kom en familie med med 4-5 cykler der skulle sættes i stand, og så tjente han en lille skilling.

Tv antennen på loftet er han ved at fikse på næste billede, og lidt magelig er han også, så han har fundet sin lille barnestol deroppe på loftet og mast sig ned i. Året før han blev 18 købte han en gammel bil, som han helt selv satte i stand. Den blev køreklar og synet da kørekortet var i hus.

14 år17 år

PC123607 Jeg har sådan en fiks lille ladyshaver, som jeg er rigtig glad for, og det ærgrede mig at den ikke kunne mere. Den var helt død. Hver gang vi har noget der ikke virker, og vi ikke selv kan løse opgaven, siger jeg, det må Mads se på en dag. Ofte, siger Allan, selv efter så mange år og beviser, at det kan han da ikke lave. Jo, siger jeg, Mads kan lave alt. Det lod vente på sig, at Mads kom forbi, så shaveren røg ud, eller over på værkstedet, så vi kunne tage den med på genbrugspladsen næste gang vi skulle op med et læs. Shaveren havde måske udtjent sin værnepligt. Forleden kom Mads en tur, og jeg nævnte det for ham, men sagde også, at den nu var kasseret. Æv, jeg kunne da godt ha´ tænkt mig at kigge på den. Jamen den er ikke nået længere end til værkstedet, så det kan du nå endnu. Ladyshaveren blev hentet, og Mads rodede lidt med den, og nu virker den igen. Allans kommentar, var som så mange gange før. Det var satans.

14 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt med sådan en søn.

  SvarSlet
 2. Ham kan du da godt være stolt af. Praktisk er det også at have sådan en søn ☺

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det dejligt, han har fået skruet hænderne rigtigt på helt fra starten.

  SvarSlet
 4. Sikke da en fantastisk Mads! Han både kan og har lyst :)

  SvarSlet
 5. Det er da en fantastisk gave Mads er udstyret med og imponerende så tidlig han havde flair for det :-)

  SvarSlet
 6. Det er da imponerende, ja nogen er bare født med hænderne og hovedet godt skruet på...Heldige jer at have sådan en knægt...Smart den med sneploven..;-D

  SvarSlet
 7. Selvom jeg ikke har ret mange tommelfingre, vil jeg godt låne ham :-)
  God weekend.

  SvarSlet
 8. Lone... det er han nemlig :-)

  Lene.... det jeg også :-)

  Inge..... Ja, ingen produktionsfejl, på det område :-)

  Koh-I-Noor..... Ja, hvor heldig kan man være :-)

  Runa... Det synes jeg også :-) Han har altid ment at han ikke behøvede at læse :-)

  Annemarie..... hans hovede fejler for så vidt ikke noget, men boglig er han ikke.

  Rimkoger.... Han har flere venner end de fleste, alle kender ham :-)

  SvarSlet
 9. DEJLIGT! at have så skønne børn, at man har lyst til at blæse glæden ud på bloggen - jeg kender det godt - min glæde hedder Mikkel :-))

  SvarSlet
 10. Han er da bare en drøm af en ægtemand :-)
  Jeg kan søreme godt forstå, du er meget stolt af ham, men fra nu af kan det altså godt blive risikabelt for ham at sige ja til fætter-kusinefesterne ;-)

  SvarSlet
 11. Hvor skønt, at have fået sådan en 'Ole Opfinder'-søn, med hænder der er skruet mere end godt på. Det er der mange der har god gavn af, kan jeg forstå ;-)

  SvarSlet
 12. Nina... det er dejligt med både Mads og Mikkel ☺ Jeg vil håbe og ønske at alle forældre er lige så stolte af deres børn.

  Ellen..... nu har vi jo alle både en stærk og svag side, men han har i hvert fald bevist, at man ikke behøver at læse for at klare sig, som jeg har tudet ham ørene fulde med :-)
  Det plejer at knibe lidt med udbudet til festerne, men han løber sikkert gerne den risiko :-)

  Ditte.... det er helt rigtigt, og disse vennetjenester nyder han meget. Nogen giver tilbage med en hjælpende hånd en anden dag, eller andre brugbare ting :-) Han er ikke så nøjeregnende.

  SvarSlet
 13. Det er lige meg med så mange opfindelse.
  Ole Opfimder
  underholdning for børn, Show for børn, familieunderholdning,
  http://www.kennethbaun.dk

  SvarSlet
 14. Kenneth... det kan jeg se :-) var lige en smut forbi din hjemmeside. Har du brug for en medarbejder, så formidler jeg gerne :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)