søndag den 13. august 2017

Gavekort indfries og andre udendørsaktiviteter i regnvejr

Når kalenderen er booket til bestemte aktiviteter, så fuldføres det, uanset hvordan vejret arter sig. (Jeg er ikke færdig med at fortælle om Islandsturen, men det kommer.)P1130682a
Da mor fyldte 80 fik hun blandt andet en teaterbillet af os i fødselsdagsgave. Vi havde bestilt biletterne til Jernbanebørnene, som var en udendørs forestilling på Bandholm Station. Jeg vævede mellem at bestille en picnickurv, som skulle indtages på de grønne arealer ved stationen, eller en tur med veterantoget, hvor vi ville få serveret en lille anretning, sådan en ganske almindelig torsdag aften. Det blev det gamle hyggelige veterantog der vandt, og det var vist meget godt, for vejret var ustadigt med regn og blæst og en lille solstråle i ny og næ. Bevæbnet med regntøj og tæpper, tog vi af sted. Lidt før pausen, begyndte det at regne så meget, at vi måtte trække i regntøjet. Vi fik en rigtig dejlig aften, med både latter og tårer. Nørregadeteatret har endnu aldrig skuffet os og udendørs teater er noget helt specielt, det virker meget mere autentisk.    IMG_4228
Dagen efter, og hele weekenden, hvor Sankt Hans faldt, havde vi aftalt med Mads og hans lille familie, at vi skulle på camping, så snart det arbejdende folk kunne holde fyraften om fredagen. Det holdt tørt, mens vi stillede op, men ellers regnede det rimeligt meget en stor del af tiden. Vi trak i regntøjet og gik os nogle ture, og fik spillet lidt yatzy. Det holdt også næsten tørt, mens bålet blev tændt Sankt Hans aften. Holdop hvor det væltede ned, da vi pakkede sammen om søndagen. Vores fortelt hang til tørre i garagen i flere dage efter hjemkomsten, og da det endelig var tørt, kunne jeg begynde at vaske alt plutten mudderet af.
P1140063
Søndag den 16. juli var det den årlige familiesammenkomst, som denne gang gik til Bakken. 21 personer havde valgt, eller havde mulighed for at deltage. Det var tørvejr og solskin, da vi kørte hjemmefra om morgenen, men det varede ikke længe, før der kom nogle gevaldige byger. Vi skulle allerede mødes kl.10:30, så de små poder kunne blive fodret af til forlystelserne åbnede. 
Vi nåede at spise den medbragte mad under nogle store træer, hvor der var linet op med presenning og tæpper. Der kom kun lidt drypperi fra træerne, men så skal jeg love for det ændrede sig. Sikken et vejr. Det silede ned stort set uafbrudt lige til klokken var 17:30, hvor nogle af os valgte at sige tak for i dag, og køre hjem. Det var hverdag og arbejdsdag for nogle af os næste dag.  P1140077

Lørdag den 22. juli, var det tid til at indløse det sidste gavekort vi gav mor. Hun har virkelig været på udflugt og tur i et væk, startende i marts måned, da både jule- og fødselsdagsgaver, fra os alle, er blevet indløst i en lind strøm siden maj måned.
Turen gik til Sandskulpturerne i Hundested. Vi har alle tre set sandskulpturer før. Også mens de er under opførelse. Det i sig selv er mindst lige så imponerende, som at se det færdige kunstværk. ‘Der var engang,’ var dette års tema. At gå rundt og læse historierne, giver det hele en ekstra dimission. Interessant og spændende, det er det.
P1140078


Det formåede faktisk at holde tørvejr stort set hele dagen, og solen fik vi også lidt fornøjelse af, men det blæste godt og grundigt.
P1140089
Når nu vi var så tæt på Kikhavn, så måtte vi altså lige stifte bekendtskab med denne lille by også. Vi vandrede en tur ud til klitterne, inden vi kørte hjemad. Aftensmaden blev indtaget på Cafe Klint i Vordingborg, og der havde regnen indhentet os.For tre år siden, startede Orebyvej et loppemarked. Det slog (efter hvad jeg har læst mig til) Danmarks hidtil længste, som ellers var i Odense. Det blev en succes. Vi har aldrig nået at være der, for de to foregående år har vi enten været på ferie, eller haft anden aftale. I år lavede jeg en aftale med min niece, som bor på Orebyvej, om at vi gerne ville stille op og prøve at få solgt lidt af det, der bare ligger og aldrig bliver brugt. Det var en aftale. Behøver jeg at nævne, at det tissede ned, den ene dag efter den anden, og vejrudsigten lovede endnu mere regn.P1140091

Om aftenen sendte L. en besked. Vi rejser det store partytelt, hvis I vil komme kl. 8 og hjælpe til, og altså også blive og hjælpe med at pille det ned igen. Vi syntes, det var en rigtig god ide, så kl. 8 var vi i gang med at samle telt i pis-øs-regnvejr. Uden dette telt, havde vi ikke kunne stille alt det op min søster, min niece og vi havde skrabet sammen. Vejret taget i betragtning, gik det strygende. Der var masser af mennesker hele dagen, og vi var alle godt tilfredse med dagens salg. 
Dagen efter, nemlig søndag den 30. juli, havde vi en aftale med ungerne om at grille. Jeg nævnte for Camilla, at hvis det stadig var møgvejr, kunne vi sidde inde på terrassen ( i udestuen) og spise i tørvejr, men nej. Grillmad skulle indtages udenfor. Vi skulle samles kl. 14, men det væltede bare ned, og så ikke ud til at høre op. Jeg fik en lys ide. Vi flytter traileren, og sætter et læsejl op, så kan vi da i det mindste sidde i tørvejr.
P1140092
Det var et mærkeligt vejr. Pludselig stod det ned i stænger. Snart var det solskin for så at skifte til regn og torden og derefter atter sol og lummervarme. Vi hyggede os, og da maden var spist, flyttede vi stole, kaffekopper og så videre frem og tilbage fra det overdækkede til det fri op til flere gange, når vejret skiftede. Sådan forløb den søndag. Vi fik hele 31 mm vand den dag.
I skrivende stund er det blevet den 2. august, og når vi når fredag, er der 14 dages ferie til mig. Den første uge skal vi væk hjemmefra. Den sidste uge prioriteres herhjemme. 

10 kommentarer:

 1. Vi ligger åbenbart i et tørt hul her i Den Stråtækte, for alle de klager, vi hører fra hele landet om den våde juli, kan vi slet ikke genkende. Vi har faktisk haft ret godt vejr.
  Det er da godt, at I er, som I er, så regnvejret ikke ødelægger noget for jer, med alle de oplevelser, I har gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har heller ikke fået de mængder vand resten af landet har. Bemærk venligst at alle udflugterne ikke er fra lokalområdet, altså lige bortset fra grilldagen. Jeg har faktisk cyklet til og fra arbejde hele måneden, og kun måtte trække i regntøjet to gange. Vi har da fået nogle byger de fleste af ugens dage, men ikke rigtigt noget, der kan måles af regnmåleren. Generelt ligger vi også altid tørt her i smørhullet.

   Slet
 2. Dejligt, at I fik solgt noget, når I havde sådan et bøvl med at rigge 'butikken' til :-) Mens Ellen har befundet sig på en tør plet, kan jeg godt genkende det ustadige vejr, hvor der dårligt er gået en dag, hvor det ikke har været et spørgsmål om held at lufte Kamelen i tørvejr. (Iøvrigt et held, som bestemt ikke altid fulgte mig...).

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var nemlig rigtigt dejligt, og alle der kom forbi, var glade for at kunne komme i tørvejr.
   Stort set alle, taler om en meget våd sommer, så de tørre pletter, er der vist ikke mange af. Vi har lige været på en uges campingferie fra Lolland over Fyn og nord for Limfjorden. På de 7 dage har vi kun set en eneste mejetærsker i funktion. Det siger vist også lidt om det våde vejr rundt i landet. Under normale omstændigheder ville man se dem alle vegne.
   I dag har vi haft sol og sommer og 25 grader her på øen. Det vejr er utilregneligt.

   Slet
 3. En lidt forsinket kommentar, men det ser ud so i har fået den regn i har fortjent. Regn synes ikke at hindre jer i noget som helst.
  Det må vist være ferietid i øjeblikket - så god ferie her og der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit indlæg er endnu mere forsinket end din kommentar, og alle kommentarer, uanset hvor forsinkede de er, er velkomne.
   Nej regn kan eller skal ikke stoppe vores planer.
   Det er det, og det er sidste feriedag, og hele ugen er der arbejdet på hjemmefronten. Der er nok at rive i.

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå I valgte at køre hjem 17:30, da regnen blev ved med at sile ned ved Dyrehavsbakken, men jeg tror alligevel at turen vil blive husket med fornøjelse - som "den våde omgang". Det kommer selvfølgelig an på hvordan man har det med pjaskende regn.

  Dejlige oplevelser, I har haft. En god idé med "oplevelsesgaver".

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert en dag af mange, der altid vil blive husket. Ingen af os har noget imod regn, og de fleste af os havde regntøj på, men selv det kom regnen igennem hos flere, men ungerne hyggede sig.
   Oplevelsesgaver (eller gavekort på udførelse af arbejdsopgaver, som lægning af fliser, gulve, isolering, tapetsering osv.) har vi altid brugt i vores familie. Sådanne gaver har vi tit leveret, når de står på ønskesedlen.

   Slet
 5. En dejlig sommer med mange gode oplevelser. Selvfølgelig er det med at finde opfinder genet, når det nu var regnvejr og alle gerne ville nyde aftensmaden ude. Det har denne sommer udfordret os på bedste vis.
  Måske kommer september med lignende vejr som sidste år, altså flere på hinanden følgende varme solrige dage. Os der ikke har været ude at rejse vi huske nogle onsdage hvor sommeren indfandt sig, ellers er det regn, blæst etc. sommeren 2017 vil blive husket på. Støvlerne der blev oversvømmet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er vejret Ikke en afgørende faktor for udendørs hygge. De lange varme aftener hvor man kan sidde ude 'hele natten' har der ikke været så mange af, men personligt har jeg ikke noget at klage over. Vi har ikke fået så meget vand her på vore kanter, som mange andre steder i landet. Mine gunnistævler har slet ikke været i brug.
   Lad os håbe det bliver en dejlig sensommer. En temperatur som vi har haft de sidste 3 uger passer mig vældig godt. Ikke for koldt og varmt nok til at man kan svede frygteligt :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)