søndag den 26. marts 2017

Det skrøbelige liv

Livet bliver ikke altid som man ønsker det, og det er da helt utroligt, hvad man kan få ganske gratis, uden at have det mindste ønske om det. Krk vandfaldene i Kroatien

Da jeg stoppede med at blogge for godt et halvt år siden. Der er sket meget i mit liv, at jeg gerne vil dele noget af det med jer, hvis nogen derude stadig skulle have mig på læselisten. Jeg havde forestillet mig at fortsætte med at læse blogge, men der er andet der har spærret ben, så jeg opgav at følge med. Det er meget minimalt hvad jeg har læst, og kommentarer kan vist tælles på en hånd.P1120561

Nu skal det ikke være elendighed alt sammen, for det er det trods alt heldigvis ikke. Vi startede med en dejlig ferie til Kroatien og Bosnien. De to lande står i en vældig kontrast. Alt det ville jeg meget gerne have fortalt om. I stedet viser jeg lidt billeder. Som sædvanlig blev det en dejlig ferie med mange gode og sjove oplevelser, selvom Allan tog af sted med et optapet knæ, og helst slet ikke måtte gå. Vi holdt ferie, som vi plejer, med de hensyn, der nu var nødvendige at tage. Benet tog heldigvis ingen yderligere skade, og vi fik ingen møgfald, og jeg fik mig en hel del trappe-motions-ture alene.
P1120579 P1120516

Allerede inden jeg stoppede med at blogge, var der fyldt rigeligt nyt på mit liv. Alle har har nok læst om de ressourcer, jeg har brugt på mor, og de hørte jo ikke op. Hun er heldigvis nået et godt stykke længere, men har stadig hjemmehjælp to gange daglig, og vi børn yder stadig en masse assistance, lige som andre hun kender også gør, så hun har et så normalt liv som muligt. 
P1120571 P1120555

Hvad jeg aldrig har fortalt er, at Mads allerede på det tidspunkt gik sygemeldt (fod) og havde gjort i et halvt år og yderlige har kæmpet kampe siden sep. 2015. Alle der bare kender lidt til det cirkus med at rende til diverse læger og hospitaler i hele landet, samt at møde pengekasser der smækker i, ved hvor meget tid og mange kræfter det tager. Først jobbet, så fagforeningen, derefter dagpengesystemet, selvom ingen specialister og læger i DK, som han/vi har været i kontakt med kunne hjælpe ham. Han var ved at gå ud af sit gode skind p.g.a. af smerter. Han kunne ikke gå eller stå, og af og til slet ikke have fodtøj på. Godt han har en god fagforening, som har taget over, da sygedagpengene stoppede før jul. Han har lige vundet sagen, og fået udbetalt sygeløn for 3 mdr.
Lige før jul blev han opereret på Hamlet, men det hjalp ikke det fjerneste. De har opereret for noget, der ikke har med sagen at gøre, siger en anden klog specialist. Man kan vel kalde det en fejloperation. Nu er det hele startet forfra.
P1120547 P1120576
Jeg har ikke fortrudt, jeg sagde ja til et nyt job, og sagde det gode og velkendte op, men det er en noget større mundfuld end jeg, eller nogen som helst andre kunne have forudset. Jeg havde forventet at jeg kunne få lidt færre timer efter 3-4 måneders ansættelse, men det har noget længere udsigter. Det bliver ikke på denne side af sommeren.

P1120668

Allerede på det tidspunkt, hvor jeg sagde ja til det nye job, var jeg klar over, at min anden arbejdsplads, den derude på landet, var i gang med en omfattende udvidelse af bedriften. Mere nøjagtigt en forøgelse på 2/3 dele. Det betød også mere arbejde til mig. Vi er nu godt i gang og det meste er kommet på plads. Maskinparken er udvidet, og vi har ansat en enkelt medarbejder mere i marken, men det er alt. 
P1120546 P1120541

Oven i alt dette, var jeg så uheldig at falde juleaften, eller rettere, jeg tog en ordentlig flyvetur hen ad fortovet. Jeg rejste mig og fortsatte mit renderi nogle gange frem og tilbage mellem hus og bil. Jeg var forslået fra top til tå, og det jeg endelig satte mig ned gjorde det afsindigt ondt, selv med is og alle foranstaltninger, mens de andre dansede omkring juletræet. Næste morgen kørte vi til lægevagten. Allan kørte mig i kørestol, fordi det nu var umuligt for mig at gå. Jeg bad om krykker, men svaret var, at jeg skulle på det ben, så det ikke blev stift. Dog skulle jeg ikke gå på det, det første døgn. Jeg havde ikke fri mellem jul og nytår, men er så privilegeret at være gift med en folkepensionist, ellers ville jeg have haft min første sygedag i 28 år.page
Da jeg aldrig i mit liv har forstuvet noget, eller på anden vis, personligt, har været i kontakt med skadestuen, aner jeg ikke hvor ondt sådan noget skal gøre. Alle siger bare at det gør ondt, og det vil det gøre længe. Det gjorde det sandelig også, må jeg sige, så jeg beklagede min nød til min mirakelmand. Udover at han bestemt mente at jeg gik rundt på en brækket knogle, fandt han også et ribben på afveje. Ribbenet klarede han prompte. Han spurgte om det var i orden, at han tog et billede af foden. Ja, da. To kompetente personer kiggede på billedet og de var ikke i tvivl. Der var et brud og vi kan konstatere at du i hvert fald ikke er pibet. Billedet blev sendt videre til deres samarbejdspartner på Odense universitetshospital. Her var man af samme mening meddelte min mirakelmand ved en opringning til mig. Han ville trykke på de knapper, han havde mulighed for, og så fortalte han mig ellers hvad jeg selv skulle gå i gang med. Derfra gik det lynhurtigt, men der var der også gået otte uger efter styrtet  Den læge der nu tilså mig, var fortørnet over den behandling jeg havde fået. Det er slet ikke godt nok. Både han og sygeplejersken anbefalede at jeg sendte en UTH. (Utilsigtet hændelse.) Det gjorde jeg allerede den følgende weekend. Jeg modtog flere opringninger, sidst af en oversygeplejerske, som mente jeg skulle gå et tak videre og sende en klage til STPS (Styrelsen for patientsikkerhed) men jeg skulle være forberedt på, at det var rigtigt mange papirer og en lang proces. Da jeg gik i gang med den proces, var jeg lige ved at opgive, men jeg holdt ud.
Sagen er, at de ikke ville røntgenfotografere min fod, men kun hånden, heller ikke selvom jeg bad om det. Der, 8 uger efter styrtet, var bruddet slet ikke begyndt at hele op endnu, og foden var stadig hævet, og derfra skal jeg regne med der går endnu 3-4 måneder før hævelsen forsvinder helt og jeg måske kan gå normalt. Det har givet mig mange gener andre steder i kroppen, fordi man jo kompenserer både bevidst og ubevidst. Sagen er i gang, og det skal jeg nok få meget sjov ud af, for foreløbig har det vist sig at Sundhed.dk, samt sygehusets journaler og det virkelig liv er 3 meget vidt forskellige historier.
P1120530
Allan blev opereret i det andet øre i november måned, med et rigtigt godt resultat. Han kan nu høre nogle lyde helt uden høreapparat. Hørelsen med høreapparat er blevet markant bedre. Desværre er der også haglet noget ned over Allan. Det er jo hvad man kan forvente, når man nærmer sig de 70. Han har for lav puls, og har derfor gået med et måleapparat herhjemme nogle døgn. Han har noget hjerteflimmer, som han nu går til kontrol for.
P1120514

Det var lidt billedspam, og lidt om det vi trækkes med i det daglige, men nu har jeg skrevet rigeligt om det. Heldigvis fylder vi også livet med mange gode ting. En af de kommende er, at mor snart runder 80 år. I den forbindelse har hun inviteret alle børn med ægtefæller og efterkommere i sommerhus 4 døgn. Det bliver en udfordring. Vi bliver 34 personer i alderen 0 - 80 år, der mere eller mindre skal bo og leve under samme tag alle dage. Mor glæder sig, og har derudover kun et ønske, at vejret er godt, men mener næsten ikke det kan blive andet. 

Vi er også ved at planlægge lidt sommerferie. Den skal (forhåbentlig) denne gang gå til Island, hvor vi som altid skal ud og opleve helt på egen hånd. Vi venter spændt på at North Travel, som også arrangerede overnatning og billeje, da vi var på Færøerne, finder nogle ledige hotelværelser til os. Det er nemlig det der er udfordringen, da alt er ved at være booket for sommeren, og vi har jo allerede afsat en bestemt uge.  P1120510

Dette var bare et enkelt indlæg, og I skal ikke forvente der kommer flere. I hvert fald ikke foreløbig. Hvad fremtiden bringer vides ikke.

Håber I alle har det godt derude. Nogle har jeg jo kontakt med i det virkelige liv, andre ser jeg af og til et livstegn fra, når jeg bevæger mig ind på Facebook. 

23 kommentarer:

 1. Du godeste, Pia ... der er da vist rigtig meget vi kan tale om, når vi snart kommer ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er rigtigt meget Ellen, men vi glæder os til at snakke og hygge på bedste vis.

   Slet
 2. Pyha Pia, det må jeg sige, der har virkelig været ups and downs.
  Mht. Mads og systemerne, godt han har fagforeningen, for det er meget resursekrævende at være syg i Danmark, det er meget mere resursekrævende end at arbejde. Kender det både personligt og mht. min svigersøn.
  Godt det omkring din mor har fundet et leje der kan fungere, ikke at det er 100% optimalt at du og dine søskende skal yde så meget, men det fungere, og nu glæder hun sig til et sommerhus ophold, hvor hendes runde dag bliver fejret.
  Dejligt med hørelsen for Allan, det er da et plus der kan opveje de minus der kommer i forbindelse med alderen der banker på.
  Øv for en omgang du har været igennem helbredsmæssigt, og den efterfølgende kamp du nu er gået ind i. Krydser fingre for du får noget erstatning for svige og smerte. At det så skal tilgå dig samtidig med travlhed på dine jobs, modgang i familien, så er det godt gået du kan holde gejsten oppe. Godt du har den positive tilgang til livet, det er dette der holder dig oppe.
  Skønne billeder fra ferien, billeder og steder jeg nok aldrig vil komme til at se, jeg ville sende strandbilleder fra Split eller andre badeferie områder, men det ved du jo allerede, og heldigvis for vi er så forskellige mht. feriemål, det fordeler feriefolket.
  Jeg har en veninde der har været på Island flere gange, hun holder så meget af det, og det til trods for hun har et dårligt knæ, og ikke må gå for meget i kuperet terræn, så får hun mange dejlige oplevelser med hjem derfra.
  Dejligt "pip" fra dig, nyder du er på fb, så jeg trods alt får små "pip" og billeder fra din verden.
  God bedring og ønsket om et fantastisk forår

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, livet er en lang rutchebane, hvor der er bedst på toppen. Vi gider ikke ligge på bunden og er heldigvis generelt stærke personer, så ingen er væltet, altså hvis du ser bort fra mit styrt, men jeg lå ikke mange sekunder ;-)
   De kampe med forskellige væsener, har vi efterhånden prøvet nogle gange, men det bliver det ikke nemmere af, kan jeg godt betro dig.
   Ja, din ferie nåede jeg at få med.
   Nu kan vi humpe sammen på Island, Allan og jeg, men vi vil nyde hvert et sekund. Det er godt vi som mennesker er forskellige, ellers ville der blive alt for meget trængsel på ferieture. Det kan være galt nok på udsatte steder ;-) Livet ville også være kedeligt hvis alle mente og gjorde det samme.
   Tak, jeg vil glæde mig til det hele, og godt forår og god sommer til dig også

   Slet
 3. Halløj Pia - det var da noget af en update. Godt at høre fra dig igen - du har den mest positive tilgang til livet, jeg kender. Skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Conny også dejligt at se dig her igen.
   Jeg hverken keder mig eller savner oplevelser, men kunne da godt ønske jeg selv havde større indflydelse på indholdet :-)
   Tak, tingene bliver jo ikke bedre hvis man er negativ. Jeg agter at få det bedste ud af mit liv.

   Slet
 4. Hej Hanne
  Der er nogen, der ikke har gjort deres arbejde godt nok, og der er bare det, man gerne vil have, ikke sker igen ved at lave en UTH. At nogen ikke ville tage et røntgenbillede, har nu startet en lavine.

  SvarSlet
 5. Jamen, du godeste, Pia. Det har da godt nok været et træls halvt år, du og dine har haft!!
  Jeg blev ellers lige så glad, da jeg opdagede, at din blog var aktiveret.
  MEGET hyggeligt at høre nyt fra dig, selvom det har været trælse tider.
  Alt godt til dig og din familie!!
  Vh K-V fra Holbæk💐

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har ingen problemer med at udfylde fritiden :-)
   Jeg er ked af at måtte skuffe dig så, men det er hyggeligt at du skriver her. Havde jeg vidst du huserer i Holbæk, havde jeg sendt dig en tanke i weekenden, da vi var der og en tur på Orø :-)
   Tak, og det samme til dig.

   Slet
 6. Som altid er der fart over feltet hvor du og I er, men så meget fart som du havde på juleaften, er nok lige i overkanten.

  Dejligt at se dig dukke op på listen igen Pia. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. På fremtidige flyveture forventer jeg vingerne kan bære, og det bliver bløde landinger.
   Dejligt at du også kom forbi :-)

   Slet
 7. Det sundhedssystem har sit helt eget system som ikke er nemt at forstå... desværre svigter det oftere og oftere.
  man skal desværre være meget stærk og havde mange resurse for at overleve sygdom i Danmark.
  I har da også været hårdt ramt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er desværre mange der kan fortælle kedelige historier, men hekdigvis jører man også om de gode, og det er værd at huske på.
   Ja, det kræver mange kræfter at kæmpe og holde sig oprejst. Livet er som en rutchebane. Der er gode tider, og der er dårlige.

   Slet
  2. Der er absolut også gode historier.
   Det virker bare så tilfældigt.
   og selvfølgelig er de mennesker, og mennesker kan fejle.
   men beukratiet forstår jeg ikke.

   Slet
  3. Jeg forstår det bestemt heller ikke.

   Slet
 8. Gys altså en masse møg, der er smidt i jeres retning. Det kunne godt have fået sartere sjæle end jer til bare at sidde og kigge ind i væggen. Men sådan er I så heldigvis ikke. Jeg håber, I begge bliver friske nok til at få en super-dejlig tur til Island. Kunne du ikke liiige blogge lidt fra den tur, så jeg kan vise Gemalen, hvor skønt der er. Jeg har længe prøvet at overtale ham til en tur til Island, men han synes overhovedet ikke, det lyder spændende - Ja, han er lidt mærkelig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er opslidende og trættende, men det får vel en ende en dag. Jeg er blevet indkaldt til samtale på sygehuset, men om det fører til andet end tidsspilde og flere papirer, aner jeg ikke. Godt I er kommet igennem jeres.
   Ferien til Island faldt heldigvis på plads. De fik srøvsuget de sidste ledige hotelværelser rundt omkring på øen til os, så den ferie vil vi stornyde, men blogindlæg skal du ikke regne med ;-) Ind imellem så er vores ægtefæller virkelig mærkelige :-) men vi glæder os meget til turen og de oplevelser der venter.

   Slet
 9. Trods genvordighederne: Dejligt at læse et indlæg fra dig. God bedring med det hele og også fint at se, at i udvider gesjæften på arbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også dejligt at se jer bloggere komme forbi og lægge en lille hilsen. Tak. Lige nu glæder jeg mig gevaldigt over at jeg den sidste uge nu er trænet op til at kunne gå 5 km i et stræk. Nu kan Island bare komme an :-)
   Arbejdet, ja og godt nogen stadig tør, når andre giver op.

   Slet
 10. Hej Pia

  jeg er blevet alt for dårlig både til at blogge og til at læse hos andre.. Sikke da en masse der har ramt Jer. Håber alt ser lysere ud nu.
  Er du egentlig på instagram ? ville gerne følge dig der

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg ked af at høre. Jeg får stort set heller ikke læst nogen blogge, og da slet ikke kommenteret.
   Desværre er vi stort set i det samme suppedas endnu, allesammen. Jeg har lige fået konstateret at mit brud stadig ikke er begyndt at gro sammen. Om en måned vil man tage stilling til hvad der videre skal ske. En skrue måske?
   Jeg har en profil på Instagrem, men der sker ikke så meget heller. Jeg har lagt er par indslag, men får ikke fulgt nogen, selvom jeg måske har meldt mig til som følger. Du finder mig ved at skrive: pia.susannechristensen

   Slet
 11. Voldsomt som det er gået for sig. Nu er der snart kun 4 måneder til næste juleaften, så pas på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg altid siger, (i sjov) når jeg laver noget, så gør jeg det grundigt. Ikke alt det der småpjatteri.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)