søndag den 22. november 2015

Weekendens vinterklargørelse

Indtil i lørdags har det været ganske mildt og lunt i vejret efter årstiden at dømme. Da de lovede store snemængder her i weekenden, var det tid at få sneskovlen lagt i bilen inden vi begav os til Sortsø, hvor vi køber regnbueørreder hvert eneste år. Sidste år, ville jeg købe rogn, men der var allerede udsolgt 20 min. efter de havde åbnet. Da Ellen og John også skulle købe rogn, aftalte vi at mødes. Sikke et møgvejr. Det blæste og regnede, men det var heldigvis tørvejr i pavillonen i Stubbekøbing, hvor vi havde aftalt at drikke en tår kaffe sammen, mens vi kiggede ud over vandet. Lunt kan man bestemt ikke påstå det var.      P1090509
Hjemme igen, fik jeg ordnet rognen. Den blev pisket og skyllet og pillet flere gange, inden alle hinder var væk. Bortset fra jeg smagte lidt af det, røg det hele i fryseren.
P1090512 P1090514 P1090517

I dag vågnede vi til atter en meget våd og blæsende dag, så jeg spurgte Allan om jeg ikke skulle hive vinterdynerne helårsdynerne frem, til erstatning for de tynde tæpper vi sover med det meste af året, eller han troede, at ikke bare jeg, men også han selv stadig ville få det alt for varmt, trods det altid åbne vindue. Vi satser på vi overlever varmen. 
Sommerjakken er lagt væk. Mine vinterstøvler er fundet frem og er klar til i morgen tidlig. P1090540

Ellers er weekenden gået med at passe forskellige aftaler, bage lidt brød til fryseren, lave æblechips og strikke. 
Bortset fra nogle få store fnug, der et kort øjeblik faldt ned fra himlen i eftermiddags, mens solen også kom frem et øjeblik, har sneen ikke ramt Lolland. Det ser ganske anderledes ud rundt omkring andre steder i landet. Især Sjælland, omkring Roskilde, hvor det begyndte at sne allerede i går. Her er der faldet op til 60 cm sne. (Denne bemærkning mindst lige så meget til mig selv og min dagbog) Her på stedet vælter regnen ‘bare’ ned. Hellere regn, end sne, i de mængder og med den vind, når man ikke bare kan blive hjemme.

16 kommentarer:

 1. Vejret på jeres kanter har ikke været misundelsesværdigt. Godt at have nogle indendørs sysler. Flot rogn og sikke mængder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, her har det været rigtigt efterårsvejr med regn og rusk. Det er rart at have noget at foretage sig, der passer til både vejr og humør.
   Rognen har, som ørreden, en fantastisk farve, men der er 'kun' 500 g i alt, hvor mine regnbueørreder vejer 4-6 kg stk.

   Slet
 2. Hyggelige weekendsysler.
  Her kan jeg ikke forestille mig 60 cm sne når vi kun fik knapt ½ mm hvis det var så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært at forholde sig til, når alt er grønt her. Vi fik kun nogle fnug, der forsvandt inden de ramte jorden, men hos datteren var støvlerne ikke langskaftede nok ;-)

   Slet
 3. Vores sommerdyner er pakket væk, vinterstøvlerne og det varme overtøj er fundet frem, jeg skal lige love for at sne og frost har vist sig hos os. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er tiden nu, til at omstille sig til vinteren. Ja, jeg misunder jer ikke ;-) Frost havde vi også i nat og i morges. I dag har vejret været helt fanrastisk. Solen har skinnet hele dagen, og det er blevet tørvejr :-)

   Slet
 4. Sikke en flot rogn, du viser frem. Det er da lige til at blive lækkersulten af.

  Jeg sover det meste af året med en "kugledyne", http://www.protac.dk/Default.aspx?ID=5, som er helt fantastisk, men den gør jo, at det er noget varmt, men det kan man vænne sig til lige som I har vænnet jer til det åbne vindue og de tynde tæpper.

  Jeg har også fundet frakke og støvler frem. Bare det at komme over i kirken i går morges var lidt af en bedrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fantastisk farve og jeg glæder mig til at få lavet, en forhåbentlig lækker forret ud af det.
   Jeg kender godt kugledynen. De prøvede den på mor, da hun var indlagt, men det fik den helt modsatte effekt end det skulle have. Jeg ville ikke kunne sove med sådan en, men som du skriver, kan man jo vænne sig til alt, hvis det er nødvendigt. Jeg har bare endnu ikke vænnet mig til at have det så varmt altid, selvom jeg har øvet mig i mere end 15 år, men jeg har vænnet mig til, at min liv nu en gang er sådan. Mit mareridt er at sove på hotelværelse i fyringssæsonen, for nogle steder har man ingen mulighed for at lukke for varmen, og det kan Allan som ellers er vvs-mand heller ikke.
   Ja, nogle steder i landet er I hårdt ramt. Her har vi mest problemer med at forcere vandmængderne. Det kræver også støvler, men helst en lidt anden slags ;-)

   Slet
 5. Ja, flot er det jo, det rogn ... det kan vi ikke komme udenom. Jeg kan også godt lide smagen, men John var ikke imponeret. Det var ikke sådan, at han ikke kunne lide det, han havde nok bare ventet sig noget mere.
  Jeg er glad for, at vi denne gang har ligget lige under grænsen for det voldsomme snefald, som ramte det meste af Sjælland - jeg kan snildt undvære sne og giver dig helt ret i, at regn er bedre end sne!
  Æblechips er rigtig godt - jeg har også lavet en del med min nye tørremaskine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rognen i sig selv, smager ikke rigtigt af noget, men det ser flot ud. Jeg skal på jagt efter en opskrift med lidt smagsforstærkere og eksperimentere lidt.
   Sneen må gerne vente lidt endnu, og da især i de mængder det meste af Sjælland har fået.
   Mit køkken er, som du ved, ikke særlig stort. Der er ikke skuffe- og skabsplads til ekstra køkkenudstyr. Jeg klarer mig fint med ovnen, og savner ikke alle de tekniske hjælpemidler. Man kommer rigtigt langt med en håndmixer og en foodprocessor ;-)

   Slet
 6. Det ser fint ud med de mange fiskeæg og æblechips. Godt at gøre sig vinterklar når det er vinter. Heldigvis havde i vinterdæk på og da bilen har træk på alle 4 hjul klarede vi os i lørdags, men som jeg skriver i et indlæg, var vi 3½ time om 40 km. Det var ikke sjovt. Foretrækker regn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores bil havde fået vinterdæk på for nogle uger siden, og det var den helt rigtige dag, at få klaret det sidste på.
   At blive overmandet af sådan en gang sne er bestemt ikke sjovt. Det er anstrengende at køre i sådan noget. Godt I trods alt havde et køretøj, der var klar til at tage kampen op med sneen.

   Slet
 7. Jeg skal til at bage din tomatkage, så jeg skulle lige have åbnet for computeren og så fik jeg læst et par uger tilbage på din blog.
  Det er da en frygtelig ventetid, der er på den øre-operation - det var da godt, I fandt ud af at få rykket for det. Jeg har nu to gange hørt, at der ikke længere er frit sygehusvalg her i Regionen, men har ikke haft grund til at undersøge det nærmere, men jeg mener ikke at have hørt, det var afskaffet, så jeg synes, det lyder noget underligt, at folk får sådan en besked.
  Her fik vi ganske få snefnug og børnene synes simpelthen, det var snyd at Roskilde har fået så meget - ja vi hørte jo fra familien der, at de måtte grave sig ud for at komme på job - de arbejder også i weekend. Her er blevet hundekoldt og i dag har der regnet og der er kommet til at blæse en del.
  Nu vil jeg ud og bruge nogle af mine 4 kg grønne tomater - så bliver det spændende at se, hvad familien siger til kagen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var umådelig lang ventetid og vi synes også det var meget underligt, især når der på sundhed.dk står, at hvis ventetiden er mere end 2 måneder, (1 måned for alvorlig sygdom) får man et brev fra regionen. Siden er opdateret april 15.
   Mon ikke alle børn drømmer om snevejr, så jeg forstår godt, at de følte sig snydt. De fleste sjællændere ville vist have været glade, hvis sneen var blevet fordelt lidt bedre. Her er det også igen blevet regn og rusk. Hold op et ælte der er alle vegne.
   Det bliver spændende om familien kan lide kagen :-)

   Slet
 8. Så flittig du har været!
  Her fik vi omkring 40 centimeter sne, men på grund af fygning lå det i bjerge mange steder. Sneen har lavet mange skader her i Nordsjælland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fulgt lidt med i nyhederne, og kunne se at det meste af Sjælland var ramt. Vores datter måtte også skovle bilen bil fri. Sne giver nogle flotte landskaber, men skaber en masse problemer for mange, især når det kommer i de mængder.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)