fredag den 6. november 2015

Et lille udpluk af, hvad der også er sket de sidste 14 dage

Når der sker meget i ens liv, er det svært også at finde tid til at skrive om det. Vores kalender er fyldt godt op, med alt fra større projekter til mindre arbejdsopgaver, samt diverse aftaler og lutter fornøjelser der skal passes. Fornøjelse er det, når jeg lige kan nå at ‘løbe’ en lille tur til vandet, og nyde dette syn inden jeg kører på arbejde.  P1090303
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sidste mandag havde vor lille grundejerforening et arrangement på Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv. Der var flere medlemmer, der gerne ville have hjælp til slægtsforskning. Vi andre kunne så bruge tiden på at forske, eller kigge på andre arkivalier, og måske benytte lejligheden til at få nogle kopier med hjem på vores medbragte USB-nøgle. Jeg vidste at lokalarkivet, for mange år siden, havde været nede hos far for at lave en lydoptagelse med ham, om hans og andres liv og arbejde i lokalsamfundet. Ingen af os har nogensinde hørt hvad han har sagt. Ikke engang mor, som var på arbejde på det tidspunkt, og ikke anede noget, før hun kom hjem, og fandt dem på kontoret. Far havde fået en opringning den samme dag, de ankom. Optagelsen skulle man kunne bestille via Arkiv.dk. Den var der bare ikke.
P1090310Det viste sig, at nogen havde sat et flueben i feltet, at den ikke måtte offentliggøres. Hvorfor lave en optagelse, hvis ingen måtte høre den? Det ville ligne far meget dårligt at stille sådanne krav, så det blev selvfølgelig ændret, og vi fik en kopi af lydfilen med hjem. Optagelsen varer en time, og den time har jeg endnu ikke fundet. I pausen var der, som altid, dejlige hjemmelavede lækkerier at fylde i maven.
I sidste uge startede jeg med at tapetsere køkken hos Mads. Det er noget han længe har ønsket sig. Tapetet har også stået klar meget længe, men det har væggene ikke. Aftalen var at M selv skulle rive det gamle tapet af, og spartle eventuelle huller, så skulle jeg nok klare resten. I dag fredag, skynder jeg mig hjem fra job, og fortsætter det arbejde, og håber på at blive helt færdig inden næste aftale skal holdes.
P1090313
 
 
 
 
 
 

Det er længe siden vi har set så meget til Camilla, som vi gør lige nu. Det er jo kun dejligt, når årsagen er hygge, gåture og fotografering, som vi alle godt kan lide. I søndags var det mor- og datterhygge hos os, med gåtur, handling, fotografering og leg i haven med børnene, mens vi spiste vores frokost og drak kaffe i det milde efterårsvejr. Her står havemøblerne nemlig ude hele året, og de bliver også benyttet. 
Allan og Mads havde mandehygge på værkstedet hele dagen, et helt andet sted. Mads havde nemlig lovet at lave vores gamle Polo klar til synet i næste uge. Der skulle sættes nogle lapper i, laves bremser, udskiftes bremserør og et par 'småting' mere. For Mads’ vedkommende, er der brugt en del timer, efter arbejdstid i denne uge, mens Allan er kørt efter materialer flere gange i ugens løb, efterhånden som der er dukket flere behov op. I aftes blev bilen endelig klar til synet på mandag.  P1090312

I mandags, mens jeg lå og håbede på at få lidt mere søvn, inden det var tid at stå op, ringede Mads. Undskyld jeg ringer og vækker dig, men J (hans nabo, som ikke var hjemme) vil gerne have mig til at kigge en tur forbi hans hus, da han har fået en opringning om at der brænder lys. (Han har haft så mange indbrud) men jeg er jo heller ikke hjemme, siger M, men jeg sagde, at jeg nok kunne få dig eller far til at køre forbi og tjekke det. I øvrigt brænder der også lys hos mig, så hvis I gider tjekke det samtidig. Det gør jeg med det samme, jeg kan alligevel ikke sove. Op og hive noget tøj ud over natkjolen og afsted med lommelygten. Et par omgange rundt omkring det ene hus, hvor jeg lyste både højt og lavt og ind gennem døre og vinduer, uden at finde tegn på noget unormalt. Jeg kunne ikke lade være at tænke om J nu fik en opringning mere, om der gik en mystisk person rundt på hans grund. Hen til Mads, hvor jeg først gik rundt om huset, inden jeg låse mig ind, og tog en runde der også. Jeg kunne ringe tilbage til Mads og fortælle, at de begge måtte have glemt at slukke lyset. Sådan kan man hurtigt få en anderledes start på dagen, men det er rart, at så mange holder øje med hinanden herude på landet, når nu vi er så plagede af indbrud og brandstiftelser. To pyromaner er spærret inde, men det er åbenbart mindst en for lidt.

16 kommentarer:

 1. Dejligt, når man i familien kan hjælpe hinanden og hygge sig med det på kryds og tværs. Du er god til at fange solen. Man bliver så glad, når man ser disse flotte morgener og aftener.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig dejligt, og det nyder vi alle godt af.
   Tak :-) Solop- og nedgange er altid et betagende syn, der drager mig.

   Slet
 2. Skønne billeder af solopgang og nedgang. Naturen er jo et under, man skal bare evne at se det, og det kan du i høj grad.

  Hvor bliver det spændende at høre lydfilen fra arkivet. Det er da en rigtig gave pludselig at få. Jeg havde helt glemt, at du også slægtsforsker, men det kan du da ikke have meget tid til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg er vild med naturen og det den byder på. Det får jeg aldrig nok af.

   Det bliver ret spændende. Næh... de sidste mange år, har jeg ikke gjort ret meget i den slægtsforskning, det bliver kun til nogle ganske få timer på et helt år.

   Slet
 3. Man bliver noget så fløjtende utryg, når der er løstgående pyromaner i nabolaget! Jeg håber virkelig, at man også finder den eller de sidste.
  Nabohjælpsomhed er godt. Det har vi fået nu, men det har vi ikke før været vant til.
  Jeg har en time, du godt kan låne, hvis det er ... det kunne da være lidt sjovt at høre din far fortælle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke noget vi sådan går og tænker på i det daglig, men når vi får en alarm eller melding fra naboer eller forbipasserende, så ringer alle alarmklokker. Det håber vi også, men så har de to andre sikkert udtjent deres straf, og bliver sat fri igen. Nøjagtigt som det er med tyvene. Heldigvis har vi altid haft nabohjælp, og det er næsten også en nødvendighed.
   Det er fristende, men jeg vil helst ikke låne noget så dyrebart som tid. Det skal jo også betales tilbage. Det kunne være rigtigt sjovt. Ingen af os aner hvad han fortæller. Jeg har kendt eksistensen af den lydfil i 15-20 år. Nu er den indenfor rækkevidde, og jeg skal nok nå det :-)

   Slet
 4. Det er godt nok nogle flotte himmelfotos! Glødende farver... Smukke pauser i en travl hverdag.
  Du/I har da godt nok travlt. Dejligt med mor/datter tid. Jeg nyder også mine stunder med vores datter. Der er noget særligt ved pigetid.
  Håber sørme, de finder/fanger den pyroman. Utryghed ødelægge nattesøvnen og meget andet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har været nogle skønne dage med flotte farver både på himlen og i skoven. Man skal huske at nyde de små stunder, og det gør jeg i allerhøjeste grad.
   Vi keder os bestemt ikke, og jeg elsker at være sammen med ungerne, og taler heldigvis lige så godt med sønnen som med datteren. Det er så dejligt med de alenestunder uanset om det er den ene eller den anden af dem.
   Det er vi mange der håber. Det værste er alle de ødelæggelser og det tab det er, for de involverede mennesker.

   Slet
 5. Der er gang i den, skal jeg love for. Underligt at optagelsen med din far ikke måtte offentliggøres, men fint at de var til at tale med, så I fik en kopi. Konduite er en god ting!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi gaber over meget i øjeblikket. Det undrede vi os os også over, men de der har lavet båndoptagelsen, er her ikke mere, så vi havde ingen at spørge. Heldigvis kender aftenens arkivleder også lidt til far, så det var ikke noget problem. Problemet bestod i at finde ud af, hvorfor der ikke var det mindste at finde om det på Arkiv.dk

   Slet
 6. Jeg skal love for, at du oplever meget og du altid har gang i noget - det er en helt enorm energi, du har - hvor må det altså være dejligt :)
  Som du skriver, kan det nogen gange være svært at finde tiden til at skrive blog, når de almindelige hverdags-gøremål banker på, og der kommer lidt ekstra opgaver til - det syntes jeg faktisk ofte sker her.
  rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker mit liv, som det er. Måske vælger jeg en dag, at livet skal lidt leves anderledes, men foreløbig passer dette mig vældig godt.
   Tid er altid en mangelvare, så der skal ofte prioriteres. Jeg prøver at fordele det nødvendige med det sjove, og begge dele er heldigvis oftest flytbare, når andet brænder på.
   Tak... det er og bliver en herlig weekend fyldt med blandede bolsjer :-) Også god weekend til dig.

   Slet
 7. Der er som vanligt gang i den. Herlige billeder. Mest interessant forekommer optagelsen med din far at være. Det er meget godt at man har gjort sådan fordi de godehistorier har fortjent at blive bevaret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Livet er dejligt. Tak. Jeg glæder mig faktisk også til jeg kan få hørt optagelsen. Det gør de nemlig. Nu vil tiden så vise hvor gode historierne egentlig er.

   Slet
 8. Dejligt dagene er krydret med så meget forskelligt. Tak for en dejlig rundtur blandt krydderierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. En god blanding af alle livets goder, er noget af det bedste. Velbekomme :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)