tirsdag den 8. september 2015

En smertefuld tid med urnenedsættelse og operation

Der er en ting vi med sikkerhed ved, nemlig at ingen lever evigt.
Kosta ser TV
kuldTPieballH4uger KOSTASelvom man har uger til at forberede sig, er det alligevel ikke rigtigt noget man kan.
Den 27. juli 2006, blev Camilla og S… forældre til en lille hund. Kosta. På Camillas hjemmeside kan du få en ide om, hvad det er for et hundeliv hun lever. 
For snart længe siden ringede C og sagde at nu var de nød til at få aflivet Kosta.  Datoen var bestilt nogle uger frem. Planlægning var nødvendig, så hun kunne holde fri på dagen. Hun spurgte om Kosta måtte blive begravet i vores have, da det var det sted, han var allermest glad for at være, udover i sit eget hjem. Vi lovede at vi nok skulle finde en plads til ham.
P1080595 P1080597

Den 28. august var den skæbnesvangre dag. Vi havde nok ikke forventet at blive så berørt af situationen. Vi ved jo hvor meget hun elsker ‘sin drenge.’ så det trak tårer hos os begge, da hun skrev. I dag har vi sagt farvel til vores dejlige Kosta. Det er en af de hårdeste og mest smertefulde beslutninger, jeg nogensinde har været med til at træffe. Lige nu virker det helt håbløst at skulle undvære ham. Det er vanvittigt hårdt, men vi fik en god afslutning og nød det gode formiddagsvejr i skoven inden vi tog til dyrlægen. Kosta var helt rolig og lå bare sammen med os på sin madras i bilen og kiggede ud, indtil han faldt i søvn. Da jeg afleverede Kosta i krematoriet gik mit hjerte i tusind stykker. Hold op hvor gjorde det ondt at sige farvel . Jeg fatter ikke hvordan man nogensinde kommer igennem det. Jeg har tudbrølet hele dagen. Det gør så ondt.
Fredag den 4. september, kom hun hjem med urnen, som blev nedsat. Vi spiste og hyggede sammen og livet går videre, som det nu skal. Det værste blev overstået den dag han døde. Der var ingen tårer fra nogen af os, da urnen blev nedsat. Der var masser af plads til også at grine. Ikke mindst da jeg fortalte hvad Mads havde spurgt mig om, da jeg fortalte ham historien. Lige så glad som C er for sine hunde. Lige så glad er M for sine biler, så han spurgte… Må jeg også få begravet en af mine gamle Ford’er hos jer, når de ikke kan mere. Nej, M, det skal du altså ikke regne med. P1070047
På mine gåture har jeg kigget efter mulige gravsten. To blev slæbt med hjem, og i går fik jeg malet navn og data på stenen og dækket graven fint til igen. Billedet blev sendt til C, som blev meget rørt og kneb et par tårer mere. Her ligger han jo godt, min lille Kosta. 
P1080643A
Operationen er forbeholdt Allan. Han har jo, som mange ved, problemer med sit bentøj og har været til diverse undersøgelser og scanninger. Man mener han ville have glæde af endnu en operation.
I dag var det så dagen, hvor han blev indlagt på Nykøbing. F. sygehus. Under fuld bedøvelse blev han opereret for en miniskskade. Samtidig har de fjernet en lille rund ærtestor knude, hård som sten, han har levet med i mange år, og som også sad der sidst han blev opereret, hvor han regnede med de pr. automatik fjernede den. Det gjorde de så ikke. Da de nu alligevel igen skulle ind i knæet med kikkerten, havde han direkte bedt om at få den fjernet. P1080651
I eftermiddags fik jeg en SMS om at han var vågnet, og da jeg ankom en time senere havde operationslægen der og forklaret at de havde fjernet tingesten i benet, men ingen kunne se hvad det var, så nu er det sendt til undersøgelse. Ved operationen har de så til gengæld fundet ud af at hans korsbånd er noget slappe. De forklarer at hans ben ‘sejler rundt’ og spørger om benet ikke ofte knækker sammen under ham…Jo, det er nøjagtig sådan han (også) har det.
Da jeg ankom var han i højt humør og ved at spise dagens første måltid mad og drikke sig en tår kaffe. Han var stadig dopet af den indsprøjtede bedøvelse samt  af en nylig indtaget morfinpille. Han er knap så kæphøj længere. Han har fået besked på at han må gå på toilettet med krykker, men ellers skal han sidde eller ligge med benet oppe, og lade sig opvarte de næste to dage, og så skal han ellers i gang med genoptræning, både herhjemme og senere i det kommunale regi. Han bliver altså nød til at klare sig selv i dagtimerne i morgen, mens jeg er på arbejde, men alt bliver stillet indenfor rækkevidde. Meget er allerede gjort klar.

18 kommentarer:

 1. God bedring til og med Allan, jeg håber at korsbåndene kan trænes op.
  Det er altid svært når dyr vi holder af skal aflives, men bemærkningen fra Mads ville nok også være dukket op her. Det er nyt for mig at dyr også brændes og kommer i urne. Her hos os er de blevet begravet i deres tæppe, vi har så også en større grund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi skal nok ikke sætte de allerstørste forventninger i den retning, det er noget der hører 25 års alderen til, blev der sagt. Nu må vi se hvad der sker. Foreløbig skal han genoptræne selve knæet, inden de tager fat på korsbåndene.

   Der er meget man ikke ved. Sådan en Grand Danois er jo en stor hund, men den ville I uden tvivl også kunne finde plads til. Var det det hun havde ønsket, ville vi også kunne finde en plads til ham alligevel.

   Slet
 2. Hvor er det godt, at Kosta fik sådan et fint endeligt. Vi elsker jo vores dyr, og derfor skal de også have en fin og omsorgsfuld død.

  God bedring til Allan. Godt de fik fjernet den lille tingest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør I jo :-) C hund skulle ikke bare 'smides væk' som hun udtrykker det.
   Tak, ja nu generer den da ikke mere.

   Slet
 3. Ja, ens kæledyr kommer ind under huden og ind i hjertet.
  God bedring og god genoptræning til "den unge mand".

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de, og det kan ikke undgås at det smitter lidt af på os andre også :-)
   Ihhh... tak ;-) Det kribler i ham, for at få lov at bevæg sig lidt mere og han må lægge blødt ud i morgen.

   Slet
 4. Nååårh. Var det Camillas første hund? God bedring/genoptræning til rekonvalescenten. Godt, de fik den lille dims ud, hvad det end var.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det faktisk ikke. Hun har haft en før denne, men ham måtte hun ret hurtigt sige farvel til. Midt i den nu omtalte sorg, havde hun vist lykkeligt glemt alt om hvor forfærdeligt det var sidst, men det har jeg ikke, selvom det er mere end 10 år siden :-)
   Ja, vi er spændt på, hvad de finder ud af.

   Slet
 5. Hvad man dog ikke gør for sine børn ...
  Hils Allan og ønsk ham god bedring. Er han virkelig klar til på lørdag? Det høber vi selvfølgelig, men du bliver da vist nødt til at lege chauffør for en gangs skyld?
  Vi ses :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det gør jeg :-) Ja da. Han tror han har smidt krykkerne til den tid, og det har han nok også. Om ikke andet en stor del af tiden, men jeg er klar til at overtage rattet og den lange tur.
   Ses gør vi under alle omstændigheder :-)

   Slet
 6. Hils din søde mand og ønsk ham god bedring, håber han hurtigt kommer "på benene" igen.
  Det er aldrig sjovt at skulle aflive sin hund eller kat, selv om det er den rigtige beslutning. Jeg forstår godt jeres datter var ked..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det gør jeg søde Inge :-) Han er ikke sådan at lægge ned. Lægen var efter ham i går, og jeg har også måtte tale med store bogstaver. Hellere to dage med skrappe forbud, end at det trækker i langdrag. Han må lære at lystre de kloge.
   Det gør du uden tvivl. I har jo selv prøvet at måtte sige farvel.

   Slet
 7. De kære kæledyr. Trist den måtte lade livet, 9 år gammel, ved ikke hvor gammel den race kan blive. Hvil i fred herfra.

  Godt Allan endelig fik gjort noget ved bentøjet, nu kan det da kun gå fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en relativ høj alder for den race. 6-8 år er mere normalt, så hun/de har længe været klar over at det nok måtte komme.
   Tak, ja i morgen kan han få lov at røre sig en lille smule. Der er øvelser der er en del øvelser han skal igennem et par gange hver dag fra i morgen af. Og i morgen må han også tage bad igen.

   Slet
 8. Vemodig og smuk afsked med et elsket kæledyr. En fin gravsten du har sat over stedet.
  De bedste ønsker for/til Allan og et godt forløb med genoptræning. Det kan være en sej omgang... men med alle jeres gå/cykelture må grundformen da være i orden... og det er jo et godt udgangspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev en god afsked. Tak. Den er så lille og alligevel synlig derude.
   Tak, ja nu starter han så småt på at komme tilbage til hverdagen fra i morgen tidlig af. Det første han må, er at cykle. Så snart han kan bøje knæet fint må han hellere end gerne cykle, så vi tror på det lykkedes denne gang også, selvom han ikke er blevet yngre.

   Slet
 9. Jeg kender ganske nøjagtigt det med at aflive en hund og de reaktioner der følger. Og at de fortager sig relativt hurtigt, hvilket er meget passende.
  Godt at gemalen er blevet opereret med godt resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den reaktion kender vel nok de allerfleste, som har, eller har haft et kæledyr. Det er jo mere eller mindre et medlem af familien.
   Ja, det heldigvis, som det bør gøre, langsomt men sikkert fremad.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)