onsdag den 4. marts 2015

Hos neurologen, og nu lidt klogere

Den 19. februar oprandt tidspunktet endeligt til den meget længe ventede tid hos neurologen. Der er nu kommet lidt skred i tingene. Neurologen sagde, at de smerter, Allan var så plaget af, helt tilbage i november, skyldes nervebetændelse. Hvad den er kommet af, og om der kan gøres noget, vil han se om han kan finde ud af ved nogle yderligere undersøgelser og blodprøver. P1050534
Allan har fået taget et en del blodprøver hos egen læge. Han er blevet demenstestet og har været igennem en EKG undersøgelse. Der var ikke noget unormalt. Nogle af hans blodprøver lå uden for normalværdierne, men den praktiserende læge sagde, at det var fint, og at det ikke betød noget. 
Da Allan kom til neurologen blev han selvfølgelig undersøgt. Der blev kigget på hans blodprøver. Konklusionen var, at det skulle der gøres noget ved, for meldingen var meget hurtigt, at han havde B12 vitaminmangel, men at der lige skulle laves en større undersøgelse på det. Kør på sygehuset mandag, og få taget nogle flere blodprøver. Kom igen her på torsdag, så laver jeg en undersøgelse af en times varighed.
.P1050560
Da han mødte hos neurologen igen torsdag den 26. februar, for at få den helt store undersøgelse, var der ikke kommet svar på alle blodprøverne, ‘kun’ på de 29, men han havde ret, ham neurologen. Allan har B12 vitaminmangel, og er nu kommet i behandling. De to diagnoser giver en rigtig god forklaring på alle de symptomer, som Allan havde og stadig har. Nu giver det hele mening.
Indtil videre er der undersøgt ialt 71 blodprøver. Vi venter stadig svar på de sidste, som de vil ringe om, så snart de foreligger.
Som det ser ud nu, skal Allan have taget nye blodprøver i slutningen af maj, og til en ny undersøgelse først i juni, for at se om der er blevet rettet op på det hele. 

26 kommentarer:

 1. Det glæder mig meget, at Allan nu ikke bare er kommet ind "i systemet", men at der også er fundet nogen forklaring på hans dårligdom. Pøj, pøj, med de kommende prøver ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu meget rart at vide, hvorfor han har alle de symptomer, han render rundt med. Tak skal du have :-)

   Slet
 2. Hvor er det godt, at årsagen nu er fundet, og der bliver gjort noget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt :-)

   Slet
 3. Hold da op - 71 blodprøver - der kan snart føjes blodmangel til diagnosen! Det tog sin tid, men ih, hvor er det dog dejligt, at årsagen til smerter og skavanker nu er fundet og kan blive gjort noget ved :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heldigvis kun små glas de tapper, og der er ikke tappet 71 glas, men rigtig, rigtig mange, siger ham der har lagt arm til :-)
   Det er tit noget langvarrigt noget, når man skal trækkes igennem møllen. Heldigvis er generne til at leve med, hvis ikke det bliver værre.

   Slet
 4. Godt for Allan! Endelig en forklaring OG en plan! Håber sørme, han får hurtigt respons på behandlingen. Det må være en lettelse at være nået så langt... for jer begge!
  (Jeg lærte om perniciøs anæmi for 42 år siden, og mødte det aldrig hos en patient.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager tid at opbygge den vitaminmangel, kan jeg forstå, men vi håber det hjælper, det der er sat i værk. Det er dejligt at kende årsagen til alle skavankerne.
   Så fine ord du kan :-) Den smule jeg ved om det, er modstridende. Jeg synes at hørt at mange ældre mangler B 12, men jeg har også læst at kun 1% af Danmarks befolkning lider af det, og det er da ikke mange.

   Slet
 5. Nogle gange skal man virkelig være tålmodig og gennemgå mange trængsler, før der kommer skred i tingene. Jeg håber, at Allan kommer i gang med en behandling, så han kan få det bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodigheden bliver jævnligt udfordret. I dette tilfælde kunne man have sparret flere lægebesøg, hvis man havde lyttet til den første vagtlæges udsagn, og sendt ham direkte til den neurolog, men sådan fungerer systemet ikke.

   Slet
 6. Hvor er det godt, at der nu både foreligger årsag og behandling. Det kan være en lang proces fra at konstatere et problem til der findes en løsning - men hvor er det godt, den kom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt godt at være nået så langt, og der kan vare meget lang vej til en udredelse. Nu må vi vente og se, om det har den formodede virkning. Der er ingen garanti.

   Slet
 7. Jeg er glad for at høre at der er fundet en forklarring og at der er behandlingsmuligheder. God aften til jer begge. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rart at få en diagnose, så de kloge kan arbejde ud fra det. Tak i lige måde :-)

   Slet
 8. Det var godt, at der var en, der kunne gennemskue sammenhængen i alle de mangetal fra blodprøverne.
  Jeg så dit svar til Anne - synes du ikke, at 55000 er mange? Det synes jeg da - jeg ved så ikke hvor mange af dem, der er ældre mennesker - men Allan er åbenbart en af dem nu ... godt, at der kan gøres noget ved det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Udover de nye blodprøver viste B12 særskilt, så er forklaringen også at mange af prøverne samlet set, ligger i en gråzone.
   Joh, når du skriver det sådan, men 1% er stadig ikke meget, i forhold til mange andre sygdomme, som f.eks. hjerte-karsygdomme og fedme. Det er hovedsagelig mennesker over 60 der rammes. Årsagen til det, har de ikke fundet, men vi håber hans depoter kan fyldes op igen.

   Slet
 9. Det er helt fantastisk hvad man kan læse i de små dråber. Det må være dejligt at få sat ord på, så der også kan behandles.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fantastisk, at nogen har lært at læse og tyde den slags. Det er rart at vide hvorfor tingene ser ud som de gør.

   Slet
 10. Det tog godt nok sin tid at finde årsagen til smerterne, så godt at der endelig er en diagnose, og Allan er i kommet i behandling.
  Meget smukke billeder du viser - naturen er altid et godt motiv

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde det, nu venter vi bare på en effekt. Den er vist lige så langvarrig.
   Tak. Naturen er et dejligt sted

   Slet
 11. Godt at der er kommet gang i sagerne med en diagnose Pia, håber at det forløber godt videre frem, vi er jo sårbare når sygdom overmander os. Godt vi har et sundhedsvæsen til at tage sig af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rart at være kommet et stykke videre. Vi tror ikke at dette er noget vi behøver at bekymre os om. Det tager bare sin tid.

   Slet
 12. Hvor er det godt at de fandt frem til i det mindste noget af problemet. Det har I da ventet meget længe på. Det er åbenbart ikke helt ualmindeligt med B12 mangel. Jeg opdagede lige forleden, at min læge tjekker mit B12 tal, når jeg alligevel får taget blodprøver, så det er noget nogle læger er opmærksomme på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har taget sin tid at nå hertil. Næ det er det vist ikke. Jeg forstår bare ikke, hvorfor man så ikke er, eller har være mere opmærksom på det. Nå, men der er meget jeg ikke forstår. Desværre ved jeg også, at vores lægehus ikke har det bedste ry. Kunne vi være gået, eller sendt direkte til neurologen, så kunne vi have sparet samfundet for en masse penge, og os selv for en masse tid.

   Slet
 13. Det er sandelig godt, der er kommet en slags orden på al den uorden. Vished har der, som jeg har forstået det gennem nogen tid, været brug for. Jeg håber behandlingen hjælper. Det forekommer i øvrigt overraskende, at det har varet så længe at nå frem til en tydeliggørelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vished er nu meget rart, og vi håber behandlingen hjælper. Det er ikke nemt at forstå, det behøver tage så lang tid at udrede, men han er nu tjekket for alverdens ting, og det er da rart at vide, at han er frikendt for mange sygdomme.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)