lørdag den 1. november 2014

Vinsmagning, kunst og Skejten

Vores lokale foreningsliv havde arrangeret en vinsmagningsaften i går. Vi har før deltaget i sådan et arrangement, og havde også denne gang bestilt billetter. Vi blev præsenteret for 13 fantastisk gode og velsmagende vine. Både hvidvin, rosé og rødvin. Blandt flaskerne var en fra fra New Zeeland, som var kåret som verdens bedste vin overhovedet. Føj, siger jeg bare, og vi kunne høre rundt omkring bordene, at det kunne man bare ikke drikke.
P1040057a P1040058
I det hele taget, var der ikke rigtigt noget vin, der tiltalte min mund. Efter at have nippet til det 2-3 gange, røg det hele direkte i ‘affaldsskålen’ på bordet. Lige bortset fra en enkelt rosévin, som faktisk er noget, vi hverken drikker eller køber her i huset. I aftenens anledning, var der ellers nogle rigtige gode vintilbud, men det ville jo være dumt at købe noget, man ikke kan lide, så vi nøjedes med rosévinen. Vi gik til vinsmagning, for hvis man drikker en pæn del, af det der bliver serveret, bliver man godt halv- eller helsnaldret. Det blev vi dog ikke, da vi drak mere postevand end noget andet.
P1030973a P1030978
 
Nu fik en spadseretur ud af det og aftenen var jo lun og mild. Vi fik lidt mere viden om vine, og det er slet ikke så tosset. F.eks. fik vi at vide, hvordan man kan smage, og regne prisen ud på en flaske vin. Altså om man bliver spist af med en billig eller dyr vin. Her til aften har vi så konstateret, at den vin vi drak herhjemme, er 10-12 gange så meget værd, som den pris vi har givet. En noget billigere vin end dem vi blev præsenteret for i aftens, og som ud fra prisfastsættelsen, kun når til 8-10 stykker på skalaen.
P1040017a
Vi bruger normalt ikke tid på kunstudstillinger, men på Fuglsang Kunstmuseum, er der i øjeblikket en hel speciel kunstudstilling. En kunstner, som jeg næsten føler jeg kender personligt, selvom jeg aldrig har mødt ham, men kun hans familie og mange af hans malerier. Den slags kunst, skal man nemlig ikke bruge hjernen til at forstå. Man kan tydeligt se hvad det forestiller, og blot nyde synet.
P1040026
Jeg havde smurt madpakken, for efter kunstudstillingen ville vi gå Skejten rundt. Jeg vidste, det var et sumpområde, og at man skulle have gummistøvler eller vandtætte sko på. Gummistøvler er bare ikke det bedste at vandre i ujævnt terræn med, så vi håbede på, at vandrestøvlerne var nok. Først gik vi den ene vej, men stien var forsvundet i landskabet. Græs og ukrudt nåede os op over taljen, og det blev ikke bedre des længere vi kom frem. Desuden kunne vi, på grund af indhegning, heller ikke komme ud til vandet og se det rige fugleliv, som vi gerne ville. Vi måtte nøjes med at se det på afstand, både i vandet og på himlen. Vi vendte om, og tog en tur over engen i stedet.
P1030975 P1030993

På Skejten findes der ældgamle bredkronede egetræer og kampesten fra urtiden, der er spredt alle vegne. I 1777 skete der en stor ulykke på Skejten, og et omtalt maleri med røde køer derfra, hænger i folketingssalen.
P1030995
På engen var der sumpet, men det gik fint, indtil der blev store søer, vi skulle forcere. Det tror vi ikke engang gummistøvlerne kunne have klaret, så vi måtte atter vende om.
P1030982 P1030983
I dag for nøjagtig 8 år siden startede den første rigtige vinterdag. I år ser det noget anderledes ud. Se bare alle de mange blomster der står så fint i naturen her den 1. november. page
Vi sluttede med at gå en lille tur i Fuglsang Have, hvor der også er mange gamle træer, med navneskilte, men Allans ben brokkede sig, så vi kom slet ikke rundt i hele parken haven, men nøjedes med at gå rundt om voldgraven. Vejret har været helt fantastisk, og skridttælleren kom alligevel et pænt stykke over de anbefalde daglige 10.000 skridt.
P1040060 P1040059 P1040064
Haven på Fuglsang, vil være en fin forårs- eller sommerudflugt, hvor man kan nyde den medbragte mad på en af alle bænkene der findes. 

12 kommentarer:

 1. Ja Tuxens billeder behøver man ikke tolke så meget på.. :-)
  Det er utroligt så mildt og næsten forårsagtigt det stadig er derude. Smuk tur I har været på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hans kunst kan man se hvad er. Det er fantastisk vejr at være ude i :-)

   Slet
 2. Der er dejligt nede hos dig... :-) Jeg kom meget på Fuglsang før i tiden, men det var før de byggede den grimme hvide bygning (jeg er IKKE til betonklodser)... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ganske enig. Den hvide bygning er så grim så grim, og passer slet ikke til landskabet og de andre bygninger. Lige nu er de ved at renovere bygningen, som ligger i forlængelse af betonklodsen. Man kunne jo håbe på de ville bruge den i stedet, og fjerne den anden :-)

   Slet
 3. Sikke en rundtur... det er mere vandgang end landgang!
  Fantastiske formationer på de træer.... Og blomster i november!
  Vinsmagning er for de meget entusiastiske... Jeg har to muligheder; ka li og ka ikke li! Og alle betegnelser om chokolade og frugt og vanille og... glemt det, det er over mit niveau!
  Hvad er forbindelsen til Tuxen? Mor og jeg "besøgte" ham jo i Skagen og nød udstillingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. På engarealet var der pæne vandmængder.'
   Vi er også bedst til kan lide, eller ikke lide en vin, men vinsmagning er nu meget sjovt, også for sådan nogle amatører som os. Der blev kun en enkelt gang talt om en bestemt smag i vinen, ellers var det mere vinområderne der var det varme emne, og det var ærlig talt lidt tørt, efter min mening. Der blev dog også talt om forskellige propper og meget andet, og det var interessant. Men vinkenderen og vi har i hvert fald ikke samme smag og mening om vine, kan vi konstatere.
   Forbindelsen til Tuxen er via mit arbejde.

   Slet
 4. Nu er det jo et meget vådt efterår, så de stier, der omtales som "uegnede for kondiløbere" er bestemt heller ikke egnede for turgængere i dette efterår. Men til gengæld har blomsterne fred! Og det er måske derfor I fik så mange smukke billeder med hjem. Fuglsang parken er også smuk, jeg klikker på billederne for at se dem i større format, og så kan man tydeligere se blomster og fuglene på vandet mm.

  Vinsmagning er ikke noget for mig. Whiskysmagning heller ikke. Jeg tror at der er nogen, der ved noget om vin, klart nok. Men hvis man laver blindsmagning i dag, er der mange "industri"vine, som er lavet med indsigt og kærlighed eller noget i den retning, som smager ganske ligesom de dyreste. Måske endda bedre. Der er ikke noget til hinder for at en "dyr" vin bliver dårlig mens den stadig er i flasken.

  SvarSlet
  Svar
  1. De forsvundne stier var fedtede, men ok at gå på, hvis vi ellers ville have kæmpet os vej gennem ukrudtet. Anderledes var det selvfølgelig på engen, som vist altid er våd, men selvfølgelig mindre på sådan en sommer som vi har haft i år. Blomsterne er taget ved et km langt stengærde ad en udmærket bred og tør markvej ud til Skejten. Godt du kan se fuglene og lidt blomster.

   Whisky- nej føj, med mindre det er i en Irish coffe :-) Der er ingen tvivl om at nogen ved en masse om vin, men den viden gør jo ikke at man bedre kan lide den. Jeg er godt klar over, at man smager meget med øjnene. Det blev faktisk også nævnt, at han godt kunne stille både hvid- og rødvin op, og ved en blindtest, ville vi ikke engang kunne smage forskel på om det var det ene eller det andet. Det var der så nogen der grinte lidt af, og vist ikke rigtigt troede på. Her i huset drikker vi slet ikke dyre vine, og faktisk var de allerfleste vine også til en normalpris under 100,- Ved aftenens tilbud, kunne vinen købes fra 34 til en godt 100,- pr. flaske.Jeg er helt enig i dine betragtninger. Man får meget god vin til meget billige penge.

   Slet
 5. Jeg lærte engang for mange år siden, at en vin koster 10 kroner i sekundet, forstået på den måde, at så mange sekunder smagen blev i munden, kostede vinen X 10. Det holdt kun for vine under 200 kroner, men det er nok også de færreste af os, der drikker vine til mere end det.
  Jeg har afprøvet princippet mange gange, og det holder faktisk meget godt .-)
  Skejten skal nok gås rundt, når man ikke lige har været inde i en periode med meget regn, så I må prøve igen en anden gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også den regnemetode han forklarede. Denne aften var der kun EN vin til 200,- kr. og selvom han selv syntes det var en fantastisk vin, så indrømmede han blankt, at den ikke helt nåede skalaen. Desværre fik vi det først at vide til de sidste to smagsprøver, så jeg fik ikke afprøvet det på de andre smagsprøver. Jeg har bare konstateret, at vi godt kan 'snyde' vores gæster hvad pris angår, men om de kan lide vinen er jo en helt anden sag. Jeg har ikke fået noget vin, der er 200,- kr værd, uanset om det HAR smagt godt, når billigere kan gøre det. Jeg har smagt forskellige vine til mange, mange hundrede kroner pr. flaske. Det er så fint, så fint, men ikke værd at drikke. En flaske til 30,- kr. kan godt konkurrere :-)
   Skejten skal gås, når det er sommer og meget tørt, eller en vinterdag med is på vandet :-)

   Slet
 6. Vejret er usædvanligt mildt og godt for november og Skejten ser ud til at være et anderledes og meget smukt område, omend noget fugtigt.
  Med skam at melde må jeg indrømme at jeg (der eller holder meget af kunstudstillinger) ikke har været på Fuglsang! Men da jeg er ret vild med Laurits Tuxen, så er det måske på tide at lave om på det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er uhørt mildt for årstiden, men dejligt.
   Med den interesse er det bestemt værd at få plads til i kalenderen. Udstillingen varer til den 4. januar, og du får mange andre kunstneres udstillinger med for samme pris :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)