tirsdag den 27. november 2012

Et aktivitetsniveau på lavt blus

Efter en nat med mindre end 5 timers søvn, er det ikke de store projekter vi kaster os over her på matriklen. På sådan en dag, har naturen rigtigt godt af os. Eller måske er det snarere omvendt! Regnen silede ned, og det var hundekoldt, mere end i lørdags, så denne gang foreslog jeg ikke at tage på en flere timers skovtur, selvom jeg ikke er bange for lidt vand fra oven, men noget skulle der ske, så valget faldt på julemarkeder. Der er jo rigeligt at vælge imellem i denne tid, og der er som regel ikke meget nyt at hente på den konto, synes jeg. Derfor valgte vi at støtte op om de små lokale markeder.
Majbølle Mølle nov. 2012 P1070863
Vi startede med at besøge Majbølle Mølle, hvor Møllelauget kæmper for møllen, som under en vinterstorm tilbage i 2007/08 mistede sine vinger. Alt hvad der kan købes der, er lavet på frivilligt basis, for at skrabe penge hjem til møllens restaurering. Møllelauget vil gerne have at møllen bliver brugt, så der laves aktiviteter og alt overskudet går selvfølgelig til vedligeholdelse af møllen. Der er mange muligheder for at bruge møllen, både som privat person, kunstner eller firma. Er man medlem af lauget kan man leje nogle meget billige festlokaler. De ihærdige ildsjæle, har stemt utallige dørklokker, og søgt legater, så det nu er lykkedes at skaffe en formue penge nok, til de nye møllevinger. Træet er også endelig fundet, og i 2013 skulle der gerne komme vinger på igen. Er man heldig og vinden blæser rigtigt, så vil møllen kunne male frisk mel på mølledagen.  
P1070872 P1070871
Vi satte kursen mod Vilhelmsdal, hvor hestepigerne havde arrangeret julemarked i ridehallen. Det var deres første arrangement af slagsen. Pigerne var kommet lidt sent i gang, for alle de større kræmmere, eller hvad sådan nogen nu kaldes, var optaget andet sted. Vi synes de havde gjort det rigtigt godt, og hyggen fejlede bestemt ikke noget. Man kunne købe gløgg og meget mere, også nybagte pandekager, som man kunne tage med ind i en af de hyggelige hestebokse og sidde og nyde det hele i fred og ro. P1070878
Der var pyntet mange fine hestebokse, men der var stadig plads til alle de heste, der ikke var på fold, til stævne eller på anden vis ude af stalden. Vi gennemsøgte staldene, for at se om vi kunne finde svigerindens hest. Vi vidste, at det var den allerstørste hest på hele gården, så vi fandt den, og fik hilst på den. Da Camilla har været bidt af heste og gået til ridning, er det ikke den første store hest vi har mødt, men jeg tror nu alligevel at denne slog rekorden med flere cm.
Vi kørte hjem og spiste os lidt frokost, inden vi fortsatte til Den gamle Købmandsgård i Nyk. F. Der holdt de nemlig også et lille hyggeligt julemarked. Der kunne man dog også finde de helt eksklusive ting i boderne. Der var historiefortællinger for børn i de gamle bygninger, samt kage- og snapsekonkurrencer for voksne.   
P1070887 P1070888
Vi gik ned i den anden ende af byen, hvor selve museet og den gamle købmandsbutik ligger. Vi kunne også have valgt at tage hestevognen helt gratis. I den gamle nostalgiske købmandsbutik kan man handle flere dagligvarer hele året. Nogle af varene er dog kun til ren udstilling. 
P1070891 P1070899 
Det var blevet mørkt da vi forlod butikken, så solnedgangen var allerede godt i gang.
Solnedgang Nyk. F. P1070963
Det sidste billede viser dagens udbytte, som blev alkoholfri kirsebærgløgg og et par poser mel fra Majbøllegård. Vi kan købe det hele i Lolles gårdbutik. Vil du have mel fra et af Danmarks bedste landbrug, så kan du finde din forhandler her.

20 kommentarer:

 1. Hvor er I altså gode til at støtte op om de lokale tilbud, der er i nærheden af jer.. Det kunne vi vist godt lære noget af her i huset.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er måske nok gode til at vise ansigt og lidt arbejdskraft, men de fleste penge, må de desværre hente andre steder. Vi går jo mest ind for "gør det selv."
   Her må alle slås for at overleve, men I må da også have mange muligheder hos jer, så I må da bare se at komme i gang. I kan jo nøjes med oplevelserne og lidt småkøb :-)

   Slet
 2. fantastisk der findes så mange. ihærdige ilsjæle rundt omkring. i landet der. pukler med diverse arrangementer , og dejligt de lokale som jer støtter og handler,,,,❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes mange arrangementer. Desværre kan vi ikke støtte det hele økonomisk, selvom de fleste af dem går til rigtige gode formål.

   Slet
 3. Jeg synes at det er dejligt, at I finder tid og energi tilsat tage fat i det lokale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vil jo gerne have både Lolland og Falster eksisterer også i fremtiden :-)

   Slet
 4. Ha ha, hvor er det typisk. I skulle ikke ret meget, for I var jo lidt flade, men det er altså noget af det mest energiske 'fladen ud', jeg har læst om længe ;-) Jeg har aldrig rigtig tænkt over, hvordan man laver møllevinger - skal de laves af et enkelt stykke træ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig dovnedag. Vi lavede absolut ingenting. Selv aftensmaden skulle bare lunes i ovnen :-)
   Ja, møllevingen skal laves af et stykke træ. Du kan læse lidt om det ved at følge det link om Møllelauget. At finde træet har været en stor opgave i sig selv.

   Slet
 5. I nåede da lidt rundt :-)
  Spændende med melet - og jeg så, vi har en forhandler i Roskilde ...plus Bilka, og jeg vil hellere støtte Majbøllegård end Aurion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde vi, og vi valgte de store steder fra, hvor man skal betale for bare at komme ind :-)
   Majbøllegård bliver helt sikkert glad for en kunde mere :-)

   Slet
 6. I fik da set et par julemarkeder...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde vi :-) Tre vidt forskellige endda. Faktisk mere forskellige end alle de store.

   Slet
 7. Hold da op! Jeg synes, I har nået meget. Hvor meget når I så ikke, når I har fået 8 timers søvn, fx?
  Hyggelige julemarkeder og godt, at der er folk som jer, der støtter dem. God onsdag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi får faktisk aldrig 8 timers søvn, så jeg bliver dig svar skyldig :-) Hvad vi når, sådan generelt svinger en del.

   Slet
 8. Det er fantastisk hvad ildsjæle kan opnå; jeg er meget imponeret af jeres møllelaugs ihærdighed. De må virkelig have slidt i det i lang tid.

  Det er godt, at I støtter de lokale julemarkeder, det er der sikkert behov for. Det er så hyggeligt at gå på julemarked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Møllelauget har arbejdet hårdt for noget der så lidt håbløst ud, og de har klaret det flot, men uden fonde var det ikke gået.
   Der er behov for alle former for støtte, og vi gør hvad vi formår :-)

   Slet
 9. Det er dejlig, at den gamle mølle få sine vinger igen, men det kunne nok ikke lykkes ,uden de mange ildsjæle.I nåede også meget på en regnfuld søndag.

  SvarSlet
 10. Det bliver rigtigt godt. Det er et smukt syn fra motorvejennyon bliver igen et smukt syn for alle de der kommer til at benytte det nye Fehmernbælt :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt, at man istandsætter de gamle bygninger - og tænk at få møllen til at male igen. Jeg er ret imponeret over aktivitetsniveauet i Jeres lokalmiljø for at lave ting - der sker virkelig meget.

  Og i øvrigt et fantastisk billede i din header - har først det nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Møllen blev faktisk istandsat og indviet allerede i 1988, men så kom stormen 18 år senere og ødelagde det hele. Almindelig vedligeholdelse koster også lidt.
   Her på øerne er vi nød til at kæmpe for at overleve, og heldigvis har vi mange ihærdige ildsjæle, så vi stadig er med på landkortet. Det sår anderledes til i mange andre byer hernede, eller oppe, set fra din bopæl :-)

   Tak skal du have :-) Billedet i headeren er taget på en morgenfruer, her hvor vi bor.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)