søndag den 10. maj 2015

Garnrester og andre blandede småtterier fra hverdagen

Jeg har altid glædet mig over de små ting i livet. Det er ikke gods, guld og materielle goder der vægter højest hos mig. Jeg er en nøjsom person.P1060832
Som nogle af jer ved, strikker jeg lidt til Røde Kors. Det kniber med at skaffe garn nok. Kampagnen ‘Smid tøjet’ kunne godt have omfattet ‘smid garnet’ også. Vi er ikke særlig krævende. Vi tager til takke med optrevlergarn. Et helt nøgle nyt garn er det rene luksus. Det sker ikke så tit, men når det sker, er der rift om det, hører jeg historier om.  P1060833

Hvert lille nøgle der er til overs kommer tilbage på lageret i klubben. De små nøgler har hobet sig op, men ingen af de trofaste mandagsstrikkere mente de kunne få noget ud af disse rester, så jeg, og en anden der også ‘bare’ strikker derhjemme, fik hver en stor posefuld, som vi kunne se om vi kunne få noget ud af.
Garnresterne hører virkelig til i småtingsafdelingen, men foreløbig har jeg da fået to sweatere, og er gået i gang med endnu en i grå og grønlige nuancer. Hvis jeg kan skrabe mere sammen, kan der sikkert blive en blå mere, og en rødlig. Jeg synes det er sjovt at se hvad man kan få ud af ingenting.P1060796
Der har også været plads til udeliv. Fuglene fik, i løbet af den forgange uge, endnu en  fodringsplads. Nu har de fire spisesteder rundt omkring i haven. P1060806aJeg opdagede at bladene på mine liljer var godt gennemhullede. Nogen spiser af dem. Jeg fandt også et par syndere. Dette skete midt i ugen, hvor det var godt vejr. Det er bare om at komme ud og nyde solens stråler, når man i alle døgnets bedste timer sidder, er nød til at sidde inde på et kontor.  

Allan har været ude at få taget nye blodprøver, til hans kommende konsulation hos neurologen i næste måned. Nogle af prøverne er nemlig 3 uger om at blive analyseret. Han har fået en opringning om at hans B12 vitaminmangel går i den rigtige retning, men at det stadig ligger i gråzonen, så han skal fortsætte med sin behandling en tid endnu.

P1060809Da jeg kørte på arbejde fredag morgen, spurgte jeg Allan, om han ville med ud at cykle, når jeg kom hjem. Jeg, eller vi havde et hængeparti med Storskoven. Nu kender vi en vej mere. Vi cylede hjem gennem vores ‘egen’ skov. Da jeg render noget mere rundt ude i skoven end Allan gør, havde jeg fortalt ham, at de atter havde indhegnet landbrugsområdet. Det ville han en tur forbi og se.
Vi cyklede helt ud til klinten og kiggede ud over vandet. Allan ville samme vej tilbage, men jeg ville tage den lille sti langs vandet. Der kan man ikke cykler, siger Allan. Jo man kan da, og så skiltes vore veje – for en stund, med aftale om at mødes på Aktivitetspladsen. Vi ankom samtidig.
P1060818a P1060819

Allan ville en tur ned til stranden. Jeg fulgte med ham P1060824a
Det er hornfiskesæson, så der er livlig lystfiskeraktivitet, både på den ene og den anden side, i denne tid. Nogen havde også heldet med sig. Andre fangede kun skidt og møg. Vi, eller Allan, spiser ikke hornfisk, så derfor er han ikke så ivrig med fiskestangen, men interesseret i hvordan det går de andre. Vi cyklede hjem, hvor kilometertælleren fortalte at vi havde cyklet næsten 13 km.
P1060826 P1060828

Jeg havde kalkuleret med at hele lørdagen skulle stå på havearbejde, men da det småregnende  mere eller mindre hele dagen, ikke de store mængder vand, men lidt surt havevejr., foretrak  jeg at slå mine folder i køkkenet med lidt bagning og andre huslige gøremål.  
I morges var vejret en tro kopi af af lørdagen, men der var et par områder i haven jeg gerne ville have bugt med. Jorden var næsten perfekt til formålet, dog lidt for våd. Det var nu, jeg skulle ud, hvis ikke jeg skulle se på det en hel uge mere, så det blev klaret i formiddags. Om eftermiddagen kom solen frem.
P1060839 P1060841

I skoven er anemonerne på retur og overtages nu af andre hvide og blå tæpper.
På mine ture i skoven havde jeg også lagt mærke til, at en vej ud til et skønt bakket område, der har været lukket af i flere år, var ved at blive åbnet. Spørgsmålet var bare om man kunne komme helt derud… Det ville jeg forsøge at finde ud af. Jeg nåede ikke særlig langt, før jeg stødte på to fra nabolaget, så vi holdt lige et lille skovmøde om et kommende arrangement, vi alle skal deltage i.  
P1060840 P1060844

Det var ikke det bedste terræn at gå i, da store maskiner har ryddet et skov- og  kratområde, for at bane vejen til en kommende skovsti. Jeg drejer om hjørnet og langt fremme ser jeg, at det ikke er muligt at nå mit mål. Æv, paradiset ligger jo lige derinde til venstre. Her overtrådte jeg skovens regler… Sshy…Det var kun 3-4 meter det drejede sig om. P1060848
Da jeg kom ud på den lille sti var der masser af grønne blade. Det ligner ramsløg, men det er liljekonvaller.
Paradiset har forandret sig. Havet har taget sin bid af skrænten, og træer er styrtet i vandet. Jeg glemte helt at tage billeder. Jeg nød bare gensynet. Jeg gik tilbage hvor jeg kom fra, men jeg må afsted igen, når jeg kan holde mig til lovens rene sti.

12 kommentarer:

 1. Skønne billeder med en dejlig beretning om ture i naturen.
  Bluserne er rigtig fine, du er god til at sætte farver sammen. Hvilket pinde nr. har du strikket dem på ?. Jeg har også masser af rester, og har ofte afleveret dem i genbrugsbutikken.
  Liljekonvaller er så smukke, men giftige og kan nemt forvekslet med ramsløg, hvis man ikke er den store plantekender.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikker på pinde 3 og 3 1/2
   Dejligt at vide du også hjælper.
   Jeg elsker liljekonvaller, som både er smukke og dufter noget så skønt. Jeg holder også meget af ramsløg :-)

   Slet
 2. Jeg kunne måske godt finde nogle "løse" nøgler garn - hvortil skulle jeg sende dem, hvis det var? Selvom jeg nu er kommet i gang med strikkeriet igen, så er jeg ikke kommet så langt, så jeg bare kan udnytte gamle og næsten glemte nøgler garn.
  De der "liljebiller" kan jeg godt huske hjemmefra - jeg tog dem op til øret for at høre dem pibe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan bare aflevere dem i den nærmeste Røde Kors butik. Det får vi hernede selvfølgelig ikke glæde af, men du kan også sende det til mig, så skal jeg sørge foe 'vores' nørkleklub får det. Jeg prøver om jeg kan finde en mail på dig og skrive en privat besked. Ellers stå min mail oppe i højre hjørne.

   Sjov historie om billerne. Det har jeg aldrig hørt før.

   Slet
 3. Så er vi ret heldige i Køgeafdelingen af RK, der kommer nyt garn ret jævnligt. I sidste uge fik jeg 1,4 kilo garn med hjem - det er mohair, som jeg er ved at strikke tæpper af - ingen af de andre nørklere ville "røre" ved det.
  Dine to små bluser er blevet fine - flot farvesammensætning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er I. Jeg har ingen ide om hvor meget de får i vores afdeling, men der er mange strikkere, og de sukker efter mere garn.
   Godt der er nogen af os der ikke er så sarte :-) Jeg og min søster og en anden person, får også det de andre ikke vil røre ved. Det gælder også sort, eller meget mørkt garn. Det er ðer mange, der ikke kan se at stikke med. Her er der endda nogen der bruger deres egne penge på garn til det gode formål.
   Tak :-) Jeg tror også, at der er et par børn der bliver meget glade :-)

   Slet
 4. Sikke dejlig forårsfotos... Tænk allerede liljekonvaller...
  Jeg har da rester... Må lige finde ud af om vi ikke har en nørklegruppe i lokalområdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de springer snart ud :-)
   I har helt sikkert en nørkleklub i nærheden af dig, ellers kontakt den nærmeste Røde Kors, de vil blive meget glade for hvert eneste gram garn.

   Slet
 5. Jeg skal huske på dig, næste gang jeg samler mine garnrester sammen. Jeg smider aldrig ud, men er ikke god til at bruge dem selv, så jeg samler og giver dem væk, når der er tilstrækkeligt med rester.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det må du gerne :-) Vi modtager både små og store portioner. Forleden fik jeg to nøgler mindre end en limefrugt. Så er der til 3-4 pinde mere i et andet arbejde :-)

   Slet
 6. Dejlige billeder fra vores smukke forårsland. Jeg håber vi når til Sverige mens liljekonvallerne er i blomst så jeg kan plukke en buket af mine yndlingsblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårslandet bliver man aldrig træt af at se på. Liljekonvallerne er vel, som alt andet lidt bagefter i Sverige, men det nytter selvfølgelig ikke, hvis I ikke når derop :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)