søndag den 1. februar 2015

Hemmeligheder samt små og store glæder

Da jeg spurgte Allan hvad han havde i tankerne, siden han havde købt kærnemælk P1050166og ymer, svarede han at jeg ikke skulle spørge om mere, fordi det skulle være en hemmelighed. Der gik nogle dage, uden at det forsvandt fra køleskabet, men i fredags da jeg åbnede yderdøren, slog duften af nybag mig i møde. Han havde bagt rugbrød, men valgt nogle lidt for store forme. Der stod nemlig intet om størrelsen på formene, og han tog bare dem jeg plejer at bage rugbrød i, så brødet var ikke blevet så højt, men han havde prøvesmagt, og var ganske tilfreds med smagen. Han har bagt mange gange før. For nogle år siden, var han faktisk ret flittig til at bage, men det var hans første forsøg med rugbrød.  P1050168a

Siden det forfærdelige skete i sommers, har familien gjort hvad de kunne, for at hjælpe søster, som så snart det var muligt, satte sit hus til salg og flyttede i lejlighed, men hverken haven eller græsset ordner sig selv. 
Når søster havde fundet sig selv i sit nye hjem, og havde fundet det overskud der skal til, ville hun takke os alle med et måltid mad. Det foregik i går. At søster så samtidig har fået solgt huset, kan vi alle virkelig bare glæde os over. Selvfølgelig først og fremmest på hendes vegne, men sandelig også på egne vegne. Når havesæsonen starter igen, skal vi hver især kun passe vores egen matrikel.

P1050173aDagen i dag har stået på oprydning i gamle cd´er, brugsanvisninger, kabler og den slags. Jeg tømte et par skabe, og lagde flere store bunker, som i mine øjne bare skulle kasseres. Allan var, som sædvanlig ikke enig, så mens han sorterede videre, besluttede jeg mig for at gå en lang tur i skoven, når jeg havde spist. Mens jeg stod og tyggede på min rugbrødsmad, ringede Mark. Forstyrrer jeg søs.. nej, jeg er bare ved at spise et stykke mad. Vi talte lidt, og jeg spurgte hvad han skulle lave. Han skulle faktisk øve lidt musik med en ven, men de havde ikke aftalt noget bestemt. Hvorfor det, spørger han. Jeg tænkte bare om du ville med ud og gå en tur. Det ville han da gerne, så jeg gik de 2 km op til ham, hvorefter vi gik en tur i Storskoven, mens sneen hvirvlede omkring os, og det bed lidt i ansigtet. Det endte dog med at solen skinnede, inden vi nåede rundt, og vore veje skiltes. Min tur blev på næsten 9 km. Mark slap med næsten det halve, men vi hyggede, gjorde vil. Vi så 4 rådyr krydse vejen, men jeg var ikke hurtigt nok med kameraet. 

14 kommentarer:

 1. Dejligt med hjemmebagt rugbrød, hus solgt mv. og en god gang frisk luft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nogle af hverdagens små glæder, som er værd at samle på.

   Slet
 2. Mon ikke L har været heldig at få solgt hus så hurtigt? Dejligt for hende er det i hvert fald.
  Der er godt nok sket noget med Allan siden han fandt ud af, at han har det bedre uden det hvide brød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har været meget heldig, at den rette køber var der. Det er der så 7 andre her på udstykningen, der ikke har været. Nogle har ventet flere år. Det glæder os at hun har fået lidt medvind her.
   Jeg ved ikke, om der er sket så meget med ham, men han har opdaget at han godt kan overleve uden hvidt brød ;-)

   Slet
 3. Heldigvis har formen på brødet ikke så meget med smagen at gøre. Og det er dejligt, at han gør det. :-)
  Et forholdsvis hurtigt hussalg er slet ikke så tosset. Jeg håber, at din søster kan finde sig selv i nyt liv og nye omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej ikke nødvendigvis. Bare det hæver :-)
   Søster har boet i sit nye hjem i 2 måneder, og er glad for valget.

   Slet
 4. Nej hvor dejligt, at du kom hjem til friskbagt rugbrød, for det er jo rigtig lækkert at sætte tænderne i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nybagte brød er altid dejligt. Jeg nøjedes dog med duften indtil næste morgen, hvor det selvfølgelig ikke er helt det samme.

   Slet
 5. I har et godt samspil i familien. Jeg nyder den varme der ligger i linjerne om støtte, flytning og samvær og gåture....
  Og nybagt brød! Uhmmmm... bare duften!

  SvarSlet
  Svar
  1. I det daglige passer vi hver især os selv, så der kan gå måneder, hvor vi ikke ser eller hører noget fra hinanden, men vi prøver at stå sammen, når der er behov for det. Vi påtager os hver især nogle opgaver, og arbejder uafhængig af hinanden, når det passer ind i vires kalendere.
   Nemlig, duften er nok.... Næsten :-)

   Slet
 6. Hemmeligheder af den gode slags :-)
  Hvor dejligt at din søster er kommet så langt og kan få skabt sig et nyt liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hårdt, men som hun selv siger, er der mange andre, der har været det samme igennem, så hun kæmper bravt.

   Slet
 7. Hvor er det godt, at din søster ikke også skulle kæmpe med manglende hussalg.
  Hjemmebagt rugbrød er som regel altid en lækkerbisken, og som overraskelse er det altid godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt dejligt, at hun fik lidt medgang der.
   Vi er fuldstændige enige :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)