fredag den 9. januar 2015

På tur med Dagmar

Man kan allerede nu godt mærke dagene er blevet længere. Nu er det ikke mere bælgravende mørkt, når jeg går fra kontoret.
P1040929Om fredagen er det dog, efter jeg fik lavet om på min arbejdstid, altid lyst når jeg går hjem. I dag skinnede solen endda og det var tørvejr. Det var sandelig ingen af delene  i morges. Jeg ville have taget en strand- og skovtur, men stranden var forsvundet, og nogen var i gang med at sikre sig yderligere mod oversvømmelser. Der blev arbejdet.P1040932a

På min tur rundt i området kommer jeg ofte forbi dette alternative fuglehus.
En gammel vandkande er blevet bolig for nogle fugle. Ideen er anderledes og sjov. 
Blishønsene havde stuvet sig sammen flere steder. 

P1040938a
Da stranden var forsvundet, måtte jeg gå tilbage og ind i skoven.
P1040944
Der var gang i trætoppene. Faktisk var der gang i stort set hele træet. De meterhøje tynde træstammer svajede noget i vinden, og jeg kom til at tænke på historien om et spinkelt træ, kontra et menneske. Den korte version er, at man når længst i livet, hvis man kan bøje sig.  P1040964
Dagmar har allerede sørget for rigeligt vand. Her ved dette træ, plejer jeg at kunne gå tørskoet udenom på sandbund.  Vandet laver en øredøvende larm, men det opdager man sjældent, før man kommer væk fra det igen. Inde i skoven, føltes det pludselig stille og fredeligt. Der var kun lidt snak i trækronerne. Vandet i grøften var blevet helt grønt, det var det ikke for et par dage siden.
P1040972 P1040971

Kender du lysesiv? Det er de grønne totter der står her til højre. Disse grønne stængler indeholder en hvid marv, som man har brugt til væge i lamper for 100 år siden. Man kan lave meget andet af lysesiv.
Dagmar har fået mere fat nu. I morgen må jeg ud jeg ud og se, hvad hun har ført med sig.

12 kommentarer:

 1. I har da godt nok forhøjet vandstand - kan godt forstå, hvis folk prøver at forskanse sig.
  Nå så det er derfor, de hedder lysesiv? Logisk, når man ved hvorfor, og det vidste jeg først nu.
  Her blæser det osgå, så selv jeg kan væltes omkuld af det - håber ikke, Dagmar laver alt for mange ulykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom vandstanden er steget, var det i eftermiddags ikke slemt. Den er helt sikkert steget nu, i takt med at stormen er tiltaget til og ligger tæt på orkanstyrke. Selv herinde i huset larmer det gevaldigt. Dagmar har iflg nyhederne allerede lavet ravage i Sakskøbing by.
   Ja, og stråene i sig selv, kan blive små lys.

   Slet
 2. Her står de store træer på volden og svajer, så man skule tro de snart væltede... Det buldrer og larmer...
  Jeg holdt mig inde.. Min undskyldning var hovedpine fra morgenen og op af dagen blev vejret sandelig ikke bedre!
  I morgen komme Egon så efter Dagmar... Bare det ikke medfører alt for voldsomme ødelæggelser......Håber der er en lille pause, så jeg kan komme ud!
  Har aldrig hør om lysesiv, men sikke spændende en plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare træerne bliver stående, eller i det mindste ikke rammer levende væsner. Her har blæsten været on and off i løbet af dagen, men siden i eftermiddags er det bare taget til.
   Egon ser ud til at slå Dagmar på disse kanter, men vi håber både damen og herren ikke laver for mange ulykker. Jeg må ud igen i morgen.
   Det er da meget sjovt at prøve at lave sin egen 'lille fakkel' i lidt lampeolie.

   Slet
 3. Jeg håber det bedste for alle kystnære beboelser. Det er en stor pris, man kan komme til at betale, når man bor (for) kystnært.
  Hos os er det kun kviste og smågrene, der viser spor fra de to storme. Du måtte en omvej pga. stormen. Der er store lokale forskelle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi selv plejer at have en tør grund, men vi skal ikke mange hundrede meter herfra, før husene står ofte står under vand. De involverede og vi andre nysgerrige, har fulgt vandstanden nøje hver anden time de sidste par dage. Sidst på eftermiddagen i dag var vandet igen stigende, og går stod et udhus under vand.
   Her på matriklen har Egon kun tager en skraldespand, selv drivhuset holdt, hvad det ikke gjorde under Bodil. Det er dog blæst op igen, så det bliver spændende i morgen tidlig at se vandstanden.

   Slet
 4. God Morgon ! Jag har haft Reijen som bloggven för ett litet tag sedan men nu har jag inte sett att hon skrivit något på länge. Vet du om det hänt henne något ? Jag har frågat om hon har Facebook men har icke fått svar.

  Hvis du vet något kan du svara mig här.

  yngareviken@gmail.com

  Jan Henriksson Björkvik Sverige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sidste jeg ved er at hun har det godt, men bare ikke har overskud til at blogge.

   Slet
  2. OK Takk !

   Slet
 5. Det var da godt at Dagmar ikke teede sig værre end tilfældet var.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagmar blev heldigvis ikke til andet end nogle friske vindstød, som vi jævnligt stifter bekendskab med.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)