fredag den 23. maj 2014

En hektisk arbejdsuge afsluttet i Jylland i dag

Mon ikke alle kender til ekstra store arbejdsbyrder efter endt ferie! Sådan er det i hvert fald for mig. P1010652
Somme tider skal puslespillet lægges lidt anderledes, når 3 arbejdspladser skal passes. Det betød ekstra lang arbejdsdag mandag. Tirsdag som jeg plejer, men da jeg skulle bede om fri til at passe mit 3. job i dag fredag, måtte jeg sende en sms til chefen på landet tirsdag aften, om at jeg ikke kom før torsdag, fordi jeg havde fået en ny stor opgave, der ikke kunne vente til i næste uge.  
I dag skulle jeg møde i Sønderjylland til sen morgenkaffe. Det betød op kl. 5. Turen og vejret blev nærmest en gentagelse af sidste år. Det var varmt og solrigt da vi forlod Lolland. Da vi nærmede os Fyn, blev det mere og mere tåget og mørkt, og pludselig åbnede himlens sluser sig. Vi kørte ind i et skybrud og kunne absolut intet se. Hastigheden måtte nedsættes til 50 km i timen på motorvejen omkring Odense. Da vi nåede Jylland var det klaret pænt op igen.
P1010626 P1010627
Da mit møde var overstået, gik vi en tur rundt på slottets område, for at se hvad der var sket siden sidst. Den Holstenske lade er genopbygget og i brug. Der skal være stor havemesse i weekenden, så der er en gevaldig aktivitet overalt. Alle udstillere er ved at gøre klar til det helt store rykind. Sikke et arbejde at etablere alle disse små anlagte haver overalt i parken, nogle med fliser og springvand. Der er noget for enhver smag og haveelsker.  Tænk jer, om to dage skal de fjerne det hele igen, og nogle skal et nyt sted hen.  P1010674
Der er gedigne havemøbler, klatrestativer, legehuse, kæmpe træsvampe, grillhytte og sauna. Det er kun din egen fantasi der sætter en stopper for dine ønsker. 
P1010655 P1010632

I Gram har de længe talt om at åen skulle genoprettes. Det er de i færd med. Desværre bliver den ikke færdig til weekenden. Den vil først blive åbnet den  28. Der sker altid noget i Gram, hvor det altid summer af livlig aktivitet omkring slottet. IMG_5486

Det blev tid at vende næsen mod øst igen. Jeg synes ofte jeg har hørt, at de ikke har brug for motorveje i Jylland, men der var i hvert fald fyldt godt op i begge retninger, og jeg ved at de er rigtig glade for den nye sønderjyske motorvej, som både holdt prisen og blev færdig før tid. P1010679
Vi havnede i en lang kø. Da vi nåede midt på Fyn, faktisk nøjagtigt samme sted som på udturen i morges åbnede himlens sluser sig atter, og det styrtede ned, dog ikke skybrud som tidligere. På Sjælland var det fint og her på matriklen… Tja.. der har vi i skrivende stund endnu ikke fået en eneste dråbe og vinduerne står stadig åbne for at prøve at få lidt luft ind. Jeg ved dog fra Mads, at det både har tordnet og styrtregnet i Maribo.

6 kommentarer:

 1. Det har åbenbart været et noget blandet vejr i Danmark i dag ...
  Selv om det er lidt anstrengende at skulle frem og tilbage samme dag, må det alligevel være spændende at kunne følge med, hvad der sker på det sønderjyske slot - og så har du jo chauffør ... det er rent luksus, ikke?
  Den havemesse ville jeg gerne have set!
  Jeg siger ikke, at Jylland ikke har brug for motorveje - der er flere steder, hvor de er uundværlige. Jeg hævder bare, at visse motorveje i Jylland synes at være fuldstændig overflødige, og det indrømmer jyderne da også (modstræbende) selv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ene sønderjyde kunne fortælle om hagl på størrelse med cherrytomater, den anden havde ikke set en dråbe vand, den tredie havde oversvømmelse, så det har været meget forskelligt indenfor korte afstande.
   Privatchauffør er det rene luksus, og vi elsker at følge med i den udvikling der er sket de sidste 7 år. Du må holde øje med havemessen til næste år, eller se hvad du kan finde i Roskilde, hvor i hvert fald en af dem skulle deltage.
   Det var ikke dig det var møntet på, men den generelle udtalelse :-) Vi har igennem de senere år hængt i flere køer i det jyske, hvor de helt klart har behov for motorvej, også der hvor 'nogen' mener det er unødvendigt. Der er brug for mere vej mange, mange steder i vort lille land også i Kbh. hvor 'nogen' mener der er motorvej nok, men enhver er nok sig selv nærmest.

   Slet
  2. Jeg nyder, at der er motorvej fra Herning til Kbh! Men som min datter sagde: der er MOTORVEJ øst for Vejle og motorvej vest for Vejle! Det østjyske MOTORVEJ er godt nok noget mere trafikeret!
   Jeg har ikke besøgt Gram Slot... Det er en alvorlig mangel, kan jeg se. Tak for turen!

   Slet
  3. Når man skal langt og det kun gælder om at komme fra A til B på kortest tid, så er motorvejen ideel, vel at mærke uden køer. Der er bestemt forskel på øst og vest, men Sønderborgmotorvejen, den syd for Kolding er også trafikeret, men det er jo også øst :-)
   Der er så mange arrangementer, og selv uden et sådan, er området, slottet og parken absolut et besøg værd.

   Slet
 2. Der har været gang i den, kan man forstå. Her er heller ikke kommet en dråbe regn trods truslerne, men det ser ud til I fik så hatten passede på turen frem og tilbage. Egentlig er det jo ikke et problem at køre frem og tilbage mange steder til og fra i Danmark. Jeg kan i øvrigt bedst lide at køre mod strømmen på motorvejene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er sket lidt af hvert. Fordelingen af vand er ret skæv, nogen får for meget og andre intet. Vi glæder os over vi fik vasket den store fugleklat af vi også fik erhvervet os på forruden under turen. I Danmark kan man rimelig hurtigt nå fra Gedser til Skagen uden de store problemer. Vi glæder os hver gang vi kører mod strømmen. Det er altid sjovere.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)