søndag den 6. april 2014

Mikadospillet

Mens jeg lørdag morgen ventede på butikkerne åbnede, så jeg kunne komme afsted og købe fødselsdagsgave til Allan til på onsdag, talte vi lidt om hvad vi skulle foretage os, når jeg kom hjem igen. Det regnede jo, så det var ikke rigtigt vejr til de oprindelige planer med udendørsarbejde på huset for Allans vedkommende og havearbejde for mig.  P1000324
Jeg har, som tidligere nævnt, for vane at klippe ting ud af avisen, hvis det kunne have min interesse at se det, så siden i sommers, har der hængt et udklip om Mikadospillet i Rødby. Da jeg viser Allan det, mente han det måtte ligge tæt på vores grund derude, så det skulle være let nok at finde. Mikadospillet Rødby
Jeg ringede til mor, og spurgte om hun ville med på en lille udflugt, når jeg kom hjem fra Nykøbing. Det ville hun selvfølgelig vældig gerne. Man får aldrig et nej, så man skal ikke spørge, hvis man ikke vil have hende med. Vi kørte de små veje i Rødbyhavn tyndt, og kan konstatere at de graver her, der og alle vegne. Arkærologerne har sat sig på enorme områder, i spredt fægtning. Kloak- vej- og byggefirmaer er i fuld gang overalt. Den kommende forbindelse over Femern Bælt fylder rigtigt meget i landskabet derude, men ikke om vi kunne finde det, vi søgte. Vi kørte ud på grunden, for at forvisse os om at vi ikke behøvede at have dårlig samvittighed over hvordan der så ud. Vi var ganske tilfredse med synet. Vi skal dog afsted og have fjernet en masse nedfaldne grene, inden græsset skal slås, ganske som vi plejer. Vi kørte ud til diget, og mor spørger om vi skal ned til vandet. Vil du gerne det, siger jeg. Ja, jeg har nemlig længe gået og savnet lugten af strand og saltvand.
P1000304Selv med den medbragte kikkert, var det ikke muligt at finde det vi søgte. Vi gik over klitterne og en lille tur langs stranden. Det var hundekoldt og småregnede, men mor skulle få sin strandlugt. Vi har alt for mange gange måtte springe, i vores øjne, ret korte gåture over, når hun var med, men efter hun fik den firedobbelte baypass i oktober, taber hun ikke mere pusten efter ganske få skridt. Hun skal slet ikke have pause mere, så det er en fornøjelse at gå sammen med hende igen, og hun render rimeligt stærkt. Vi kørte længere ud og gik endnu en tur over klitterne og ned til stranden. Vi bliver altså nød til at finde nogle mennesker et eller andet sted, og spørge hvor vi finder det meget omtalte bygningsværk, siger jeg, for nu vil jeg altså se det, når vi er kørt helt herud. Vi kørte op i byen og Allan spurgte vej i Brugsen. Da han kommer ind i bilen, siger han, at vi er kørt lige forbi. Hmmm, så er vi altså nogle stykker her i bilen, der skal have nye briller, siger jeg. Det viser sig at vi er drejet af i stedet for at køre lige ud, nogle ganske få meter.
P1000297 P1000300
Vi fandt det men det tissede ned, så vi blev siddende lidt i bilen og indtog den medbragte kaffe og kage. Det var ikke bare regn, det var også ganske diset, så selvom vi var oppe i tårnet, kunne vi ikke se ret meget. Vi kunne lige ane Danmarks største vindmøllepark i 1998 Syltholm i baggrunden på billedet nederst til højre, hvor vi også lå og kørte rundt.
Når de for alvor går i gang med at bygge, vil man fra tårnet kunne se byggeaktiviteten ude på vandet. Når den 18 km lange tunnel står færdig, er der kun 10 min. kørsel i bil fra Rødby til Tyskland og 7 min. med tog. Du kan læse meget mere på hjemmesiden
P1000307 P1000312
Da der ikke var noget videre at se fra det skæve tårn, kørte vi en tur i Lalandia, bare for at se hvordan der så ud nu. Det har jo haft vokseværk, siden vi var der sidst for 22 år siden, da ungerne var små, og der kun var badeland. Nu kan man løbe på skøjter, stå på ski, lege bjergbestiger på klatrevæggen, bowle, få tyrkisk bad og meget, meget andet. Fristelser er der i hvert fald nok af, og det er et sandt, men også dyrt, eldorado for børn og barnlige sjæle. Vi nøjedes med at gå rundt og se lidt på det hele. Gratis glæder findes nemlig også. Bl.a. forskellige udsmykninger se allerøverste billede. Indtil man kommer lidt tættere på, tror man, at døren er en gammel en med smedejernsbeslag. Det viser sig, at både træværket, søm og beslag er malet på. Træværket er åremaling, som jeg har skrevet om her. Sådan forsvandt lørdagen ud i det blå og søndagen er gået med at samle op på de gøremål, jeg skulkede fra i går.

12 kommentarer:

 1. Hvor må det være fedt for din mor, at hun igen kan gå længere ture. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er også meget glad for sit nye liv :-)

   Slet
 2. Der er en meget grundig og oplysende artikel i det seneste nummer af Illustreret Videnskab, hvis I er interesserede i at læse noget mere om det kæmpestore entreprenørprojekt mellem Tyskland og Danmark.
  Dejligt, at din mor er blevet mere mobil igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vist læst og hørt nok om det, men tak for info. Der har jo været mange skriverier om veje der skal flyttes og marker der inddrages, om folk der er blevet tvunget til at flytte fordi deres huse ligger i vejen og skal jævnes med jorden og det tekniske kan jeg ikke rumme meget af. Der er jeg stået af for længe siden ;-)

   Slet
 3. Hvor er det godt, at din mor sådan kan futte rundt med jer på jagt efter nye "spil". I har da set lidt af hvert i denne weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt godt, for hun har altid været fyldt med spræl. Vi kom lidt ud i nogle kroge vi ikke plejer at komme i, men vi så også meget af det vi plejer, når vi er på sommerhusgrunden, hvor det altid er interessant at se, om der er nogen der skal bygge.

   Slet
 4. Tak for en fin morgen tur ud i en landsdel som er lidt ukendt for en midt jyde. Og du har din mor endnu og hun er frisk på en tur.Jeg savner mine forældre, men er trods alt glad for at de ikke sidder på et pleje hjem og bare vegeterer.god uge til syd øst fra midt vest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Mor er med på den værste, hun er ikke nem at holde nede. Det er fint nu, hvor hun igen må alt, hvad hun kan og vil. Man må skønne på de positive ting, som du også gør. Tak i lige måde.

   Slet
 5. Hvor er det dejligt for din mor (og alle I andre), at hun igen kan springe rundt :-) Fin ide at sætte sådan et udkikstårn op, så man kan følge anlægsarbejderne til Fehmarn-forbindelsen. Det kunne være sjovt at have et tilsvarende tårn her, hvor der bygges motorvej, men så skulle man nok bygge et mindst 50 meter højt tårn, og det er nok lige voldsomt nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt godt, for os allesammen og alle som en har vi glæde af det.
   Det er en fin ide, og dette udkigstårn har ingen trapper. En kørestol kan sagtens komme op, og DET er godt, så kan alle følge med. Det ville nok være lidt voldsomt at bygge et 50 meter højt tårn, men sjovt kunne det være.

   Slet
 6. Hvor må det være skønt at få livet tilbage på den måde, som din mor oplever det nu. Sikke en gave. Og tak for turen ud i det lidt køligere forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en gave. Hun siger også tit: 'Jeg HAR det godt' selvom hendes liv blev ændret brat den dag for 5 år siden, hvor hun faldt om. Hun har set mange der ikke er nået så langt som hun er.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)