tirsdag den 5. februar 2013

Tag med på jobrundfart

I min jagt på et nyt job kommer jeg vidt omkring, både geografisk og arbejdsmæssigt. Der er mange job derude, men der er endnu flere om budet, og når jeg samtidig vil begrænse min søgen til kun at indeholde min egen- og nabokommunerne så bliver det meget overskueligt. Der er intet, når jeg frasorterer, læger, sygeplejersker, SSH´er, og den slags jeg overhovedet ikke har, det der ligner, evner indenfor. Derfor søger jeg selvfølgelig over hele Lolland-Falster samt Sydsjælland. Det i sig selv er også begrænset. Jeg har endda søgt job helt i Køge, selvom det vil betyde en kørsel på 2x100 km om dagen. Det har jeg gjort op med mig selv, at jeg gerne godt vil, hvis det altså kun er to dage om ugen.P1080181  
Jeg støder ustandseligt på akutjob, som tit er helt forbeholdt de personer, der falder for den nye dagpengeregel. Søg det alligevel, vil nogen af jer sikkert tænke. Nemlig, men det kan eller må jeg så ikke. Jeg skal kunne fremvise en underskrevet attest om, at jeg falder for den nye regel inden en vis dato, og det gør jeg jo heldigvis ikke endnu.  
Der findes dog nogle spændende job derude. Jeg søger selvfølgelig alt hvad der ligner kontorarbejde, indenfor alle erhvervsgrene. Selvom der måske ikke er de store udfordringer i det og lønnen kun er mindstelønnen, så er det trods alt bedre end ingenting. Jeg har bestemt også søgt mange spændende stillinger, Nogen af dem vidste jeg ikke engang at de eksisterede, men var og er selvfølgelig sikker på at jeg kan bestride dem. Det er i hvert fald alle nogen jeg med største iver og glæde vil kaste mig ud i. Jeg har søgt både fuld-og deltidsstillinger, selvfølgelig som bogholder, men også som speditør, sekretær, vikar, assistent i retten, blæksprutte, tovholder, butiksmedarbejder, tegnsprogskontaktperson, respeaker, salg- &  marketingsmedarbejder, kiosk med is- og madsalg samt servering. Jeg har sågar søgt job som fotomodel, og inden I begynder at grine, hvis ikke I allerede er startet, vil jeg nævne, at de søgte en gråhåret bedstemor med briller. Det var de eneste krav der stod. Jeg var så ikke lige typen. Med andre ord ligner jeg altså slet ikke en bedstemor og det tager jeg så som et kompliment. 

Jeg har sat alle  sejl til. Jeg tror jeg har Danmarks største netværk. To chefer, den ene dog forhenværende, men begge har store kontaktflader overalt i Danmark og udlandet, både blandt almindelige borgere, men også kendte og berømte personer i alle kategorier af erhverv. Kontakten findes til både de selvstændige og de ansatte. Jeg ved de alle gør deres for at hjælpe mig med et job. Jeg selv vågnede søndag nat, og fik en lysende idé, som jeg ikke fatter, jeg ikke har tænkt på noget før. Ikke mindre end to store landsdækkende revisionsfirmaer har jeg selv kontakt med. Jeg havde dårligt sendt mailen, før den ene svarede at han ville gøre hvad han kunne. Jeg søger selvfølgelig videre blandt de opslåede stillinger, men sender også uopfordrede, vel vidende at de næppe bliver læst. Godt man kan sende elektronisk i dag, ellers bliver jeg da ruineret. Lykkedes det ikke mig selv at skaffe et job, så håber jeg der kommer et ind ad bagdøren. P1080696
Det er et fuldtidsjob at være arbejdssøgende. Alle mine lørdage er taget fra mig. Selv i søndags havde jeg den varme linie med min A-kasse. Først flere gange mailkorrespondance, som til sidst resulterede i en opringning fra samme.
Jeg har indkøbt en stor portion vitaminer, som er helt uundværlige. Jeg glæder mig utroligt meget til igen at kunne komme til at arbejde 5 dage om ugen, så jeg kan få min frihed tilbage.

22 kommentarer:

 1. Hihi.. få din frihed tilbage.. Det er et godt indlæg om hvor meget tid det kræver at være jobsøgende..

  Jeg håber, tror og tænker at der ski da ligger et drømmejob til dig, lige henne om hjørnet. Med din ihærdighed så må det bare være sådan.

  Alt hvad der kan krydses, er krydset for dig og dit kommende job.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det tror jeg også. Måske ikke lige henne om hjørnet, men det ligger derude et eller andet sted, jeg skal bare finde det :-)
   Tak skal du ha´ :-)

   Slet
 2. smilede,,,, jeg kom til at sprutte en ganske lille smule af grin ,du skriver så skønt ,,,,det ender da med du kan søge det job som gråhåret bedstemor hvis du også skal bruge søndagene i den bedste kirketid med at søge job og tale med a kasse .......
  pøj pøj

  SvarSlet
  Svar
  1. Thihi....Så må jeg sende en ny ansøgning og håbe på de skal bruge en gammel tante hvor jeg passer bedre ind :-)
   Tak :-)

   Slet
 3. Åh, det er tragikomisk. Jeg håber sandelig at du snart finder noget, for ellers bliver du da slidt op før tid! Gråt guld, min bare... (Pardon me)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nøjagtigt. Det eftertragtede grå guld har vi aldrig fundet overbevisende. Vi har været igennem turen før med Allan.

   Slet
 4. det er vist et fuldtidsjob at være arbejdssøgende jeg håber det snart lykkedes dig så du kan få fritiden tilbage..;-

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, og jeg har jo kun to dage og weekenden til at passe det fuldtidsjob :-)
   Tak :-)

   Slet
 5. Jeg håber det bedste for dig i jobjagten. Du som har så mange talenter, kan du ikke lave dit eget "blækspruttefirma", så får du i sandhed din frihed tilbage? Måske ikke så mange penge til at begynde med, men alligevel...
  Held og lykke og god onsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjo.. Tanken har strejfet mig, men jeg orker ikke flere kampe, love og regler. Det er alt for kompliceret både at være fastansat og arbejdsløs på samme tid. Hvis jeg så også er selvstændig så står alle da vist af, også Allans kommende folkepension.
   Tak, og i lige måde.

   Slet
 6. Du er sej er du! Bare bliv ved, det MÅ simpelthen lykkes en dag :-)

  Måske ligner du ikke en bedstemor, fordi du ikke er det ;-) Ikke til andet end et par firebenede drenge, og to kyllinger, og det tæller nok ikke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak lille Camilla :-) Selvfølgelig gør det det :-)

   Du har jo selv engang forklaret mig hvordan en mormortype skal se ud. Lille, tyk og blød :-) så der er lidt jeg skal arbejde på :-) Heldigvis er de firbenede og kyllingerne fuldstændig ligeglade med mit udseende :-)

   Slet
  2. Du er ikke ret stor, men det tykke og bløde mangler du stadig :-)

   Ja dét er de :-)

   Slet
  3. En smule tykkere og blødere er jeg da blevet de sidste 10 år :-)

   Slet
 7. Det er hårdt arbejde at være jobsøgende og det kan være ret utaknemligt, når der vælter flere afslag ind i postkassen på en dag. Du beskriver bare så godt, at når man er uden job, så er man på "arbejde" hver eneste dag.
  Det lyder til, at du har mange gode forbindelser, så jeg håber, du kan blive ved med at holde humøret og der snart må være et job til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget utaknemmeligt. Det de færreste der sender afslag. Det er ikke kutyme mere, og har ikke været de sidste par år.
   Jeg HAR gode forbindelser, spørgsmålet er bare om det er nok! Jeg har ikke tænkt mig at gå ned med hverken humør eller flag :-) Tak :-)

   Slet
 8. Du ligger sandelig ikke på den lade side, så hvis ikke du finder dig et job, så ved jeg sandelig ikke, hvem der skulle gøre det.
  Smart ide med revisionsfirmaerne.
  Jeg var ganske rigtigt begyndt at grine, da jeg læste det med fotomodellen, men må også give dem ret i, at du ikke lige er prototypen på en bedstemor :-) - jeg kan godt lide Camillas bemærkning; C har sagt næsten ordret det samme,og jeg gør mit bedste for at leve op til det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man fik job efter fortjeneste (ansøgningsindsats) så kunne man måske regne på hvornår der var job i sigte ;-)
   Ja, tænk og ideen var helt min egen :-)
   Haha.. Jeg jeg kan godt se, at du er ved at tage form som en "rigtig" bedstemor :-)

   Slet
 9. Du er meget ihærdig med din jobsøgning. Det er virkelig flot. Det lyder til, at du har et godt netværk og det siges jo at være altafgørende. Jeg håber alt det bedste for dig, og især at du snart finder et job.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et godt netværk er ikke at kimse af. Dette liv vil jeg ikke leve, så jeg vil gøre alt for at komme ud af det. Tak :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)