søndag den 13. februar 2011

Søndagsudflugt

I dag kan jeg mærke hele min krop, efter arbejdet hos Mads i går, så jeg havde besluttet mig for, at tage en stille dag med vasketøj, strikketøj og stegning af en kæmpe portion frikadeller. Da jeg spurgte Allan hvad han ville fortetage sig i dag, sagde han: “Helst ingenting, eller så lidt som muligt.” Vi tog derfor en beslutning, og læser du med og har lyst til at tage med på vores lille udflugt, kan du benytte de indlagte links.

Vi ville en tur til Maribosøerne, hvor der er en enestående og skøn natur med et rigt plante- dyre- og fugleliv, også havørne. Vi skulle jo alligevel ikke foretage os noget, så jeg ringede til mor, og spurgte, om hun ville med på en lille udflugt. Selvfølgelig ville hun det. Jeg smurte et par klemmer til os alle tre……. Der dryssede et par forvildrede snefnug ned fra himlen.…….Vi tog godt med tøj på og begav os afsted. Vi kørte forbi Engestofte Gods og Engestofte kirke. Omkring Maribo sneede det pænt, som her ved Søholt Gods. Vi var ved fugletårnet ved Hejrede Sø, men der var meget koldt og dødt, hverken mennesker, fugle eller fisk var at se. Vinden blæste lige ind i fugletårnet, så vi fortsatte til Røgbølle Sø. Der var fugletårnet til gengæld fuldt optaget, af mennesker, med deres store kikkerter på stativ, så vi forlod stedet ret hurtigt, da der ikke var plads til os.

Søholt Røgbølle Sø
Røgbølle Sø Røgbølle Sø

Vi fortsatte turen til Naturskolen, hvor vi gik os en tur ved Søndersø. Der har vi tit siddet om sommeren og grillet den medbragte mad. Der er plads til børn og leg, ligesom der også findes et pænt stort halvtag, hvis vejret skulle slå om. Sidst men ikke mindst, der er adgang til toilet. Det hele står til fri afbenyttelse for enhver.

Naturskolen Søndersø Naturskolen Søndersø
Naturskolen Søndersø Naturskolen Søndersø
Naturskolen Søndersø Naturskolen Søndersø
Snevejret tog til, så vi spiste vores medbragte mad og kørte tilbage, og om på den anden side af Søndersø, ved Maribo Domkirke, som ligger lige ned til søen, med udsigt til Hotel Maribo Søpark, og Bangs Have.
Alliker og måger Blishøns og ænder
Hr. og fru AndHotel Maribo Søpark

Her var der det fugleliv, som vi havde håbet at se lidt mere af, på tæt hold, de andre steder. Der var mange forskellige fuglearter, vi skød et par alliker, blishøns, ænder og måger. Vi mødte endda min fætters datter, som også var kommet et stykke hjemmefra. De havde været på besøg hos hendes far, og vi fik os en lille snak med de unge mennesker. Og da snevejret bare tog til, vendte vi næsen hjemad. Da vi kørte forbi bageren, sagde mor: “ Jeg vil altså gerne give en gang kage, hvis I vil med ind og drikke en tår kaffe.” Allans mundvand løber bare han ser bagerskiltet, så han er nem at overtale, og mor havde i dagens anledning også vældig appetit på en fastelavnsbolle, så jeg smuttede ind og købte 3. Jeg fik syet hendes nye projekt strikketøj baby undertøj til Røde Kors sammen, mens vi drak kaffen. Herhjemme havde jeg dagens eneste projekt, som skulle klares, nemlig frikadellerne, som nu er stegt. Hos os ligger der ikke et eneste snefnug.

8 kommentarer:

 1. Tak for en dejlig tur rundt i jeres smukke område.. hvor er der altså mange skønne steder i vores lille land.. :-) det er bare med at komme ud og se og opleve. Det har godt nok været en bidende kold dag, hos os her i Roskilde er der heller ikke faldt så meget som et enkelt snefnug, men i Sønderjylland og på Fyn var der fint hvidt overalt.. :-)

  SvarSlet
 2. Tak for turen :-)
  Da børnene var mindre, kørte vi tit ture, og hele tre af dem har gået forbi Søholt; mest fordi vi kunne parkere og gå en tur rundt om de flotte stald- og ladebygninger på den anden side af vejen, hvor hovedbygningen ligger. Charlotte var helt vild med at komme til at eje Søholt - det var en hed teenagedrøm, kan du tro.
  Allerede dengang for 15-20 år siden så bygningerne lidt forsømte ud - det er vel desværre ikke blevet bedre siden?
  Vi nød også at gå tur i hyggelige Nysted... joh, vi har skam turneret meget på Lolland :-)

  SvarSlet
 3. Inge... vi har mange skønne steder i lille DK. Det hænder endda at de er lige udenfor døren, vi skal bare få øje på dem. Koldt det var det helt afgjort. Selvom sneen godt kan gå an i de mængder, så er jeg ikke spor misundelig :-)

  SvarSlet
 4. Ellen... desværre er det ofte et problem at have midlerne til at holde disse herregårde i flot stand. Du kan evt. læse meget mere om Søholt her: http://www.engestofte.dk/ I nov 2003 blev det købt af Frederik Lüttichau og i 2009 fik de 6,5 mill i støtte fra Realdanie Fonden, så der er lavet en del også en barokhave.
  Nysted er en helt anderleds og meget hyggelig lille by.
  Måske er det snart tid til et gensyn med Lolland for jer :-)

  SvarSlet
 5. Der er sandelig smukt deromkring. Har aldrig rigtig været på jeres kanter...må se at indhente det forsømte. kærligst Lavendel

  SvarSlet
 6. Kære Lavendel, Det synes vi også :-)
  Du må få det kalkuleret ind i en lille ferie. Og der er mere inspiration at hente på
  http://www.den-lille-turisme.dk/

  SvarSlet
 7. Tak for en dejlig tur og nogle skønne billeder,

  SvarSlet
 8. Kom så igang... Velbekomme :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)